ANIME REVIEW: INTERVIEWS WITH MONSTER GIRLS (DEMI-CHAN WA KATARITAI)

Interviews with Monster Girls (Anime Review)

In Interviews with Monster Girls komen er allerhande mysterieuze wezens voorbij! De zogenaamde Demi’s laten je kennismaken met de meest bijzondere verhalen en situaties, en natuurlijk hun krachten!

Demi’s zijn halfmensen die gaandeweg in een fictief Japan geïntegreerd zijn in de samenleving. Vampieren en sneeuwvrouwen zijn geen mythes meer, maar bevinden zich onder de mensen als normale leerlingen. Nou ja, normaal? Je moet in deze serie niet gek opkijken als je alleen een hoofd (zonder lichaam) ziet opletten tijdens de les! Tetsuo is een biologie docent die het beste voor heeft met zijn leerlingen. Naast zijn lessen onderzoekt hij verhalen waarin demi’s voorkomen en wat daarvan wel en niet waar is. Drie leerlingen en een docente op Tetsuo’s school, allemaal demi’s, helpen hem met zijn onderzoek.

De drie demi’s op school zijn Hikari (vampier), Machi (Dullahan) en Yuki (sneeuwvrouw). Daarnaast is er nog de succubus docente Sakie: de meest onschuldige succubus aller tijden. In ruil daarvoor worden de demi’s door de gesprekken met Tetsuo bewuster van zichzelf en hun eigen (niet-)bijzonderheden. Welkom bij Mythbusters met monstermeiden!

Monsters leren kennen

Niemand van hen kan ontsnappen aan de mythische eigenschappen van het wezen dat ze zijn. Dat is precies waar Tetsuo zich interesseert: de bijzondere eigenschappen van deze demi’s. Zo leert hij van Hikari, Machi en Yuki de bijzonderheden en welke totaal niet van toepassing zijn. Zo houden vampieren inderdaad wel van koelte, maar is het een totale mythe dat je vampieren weg kan jagen met knoflook. Ook heeft Hikari niet de neiging om bij iedereen in de arm of nek te bijten: vooral mannenarmen zijn maar wat onaantrekkelijk! Bovendien kan ze ook tegen zonlicht: hoe zou ze anders op school moeten komen?

Afbeelding via Funimation.
Afbeelding via Funimation.

Tetsuo is ook hun consultant/knuffeldocent als het gaat om persoonlijke problemen. Ondanks de lichaamsgebonden bijzonderheden zijn de drie leerlingen ook gewoon pubers met hormonale problemen of gewoon slechte persoonseigenschappen. Die problemen zijn echter wel daaraan gebonden, dus kunnen Hikari, Machi en Yuki alleen bij Tetsuo terecht.

Lichaamseigen fenomenen kunnen zelfs worden geactiveerd door totaal menselijke interacties, zoals het geval is met Yuki’s ijskrachten. Soms is het ook gewoon persoonlijkheid: zo heeft Tetsuo het vermoeden dat Hikari altijd te laat is in de ochtenden omdat ze een vampier is. Ze zal vast een lage lichaamstemperatuur hebben door koelbloedigheid… maar de realiteit is dat ze stomweg problemen heeft met zelf haar eigen haar doen als haar zus het niet voor haar doet.

Dagelijks leven

De serie gaat uiteindelijk over ongemakken in het dagelijks leven rondom de demi’s, zoals het leren omgaan met menselijke klasgenoten. De demi’s moeten dus niet alleen leren omgaan met hun eigen lichaamseigenschappen, maar daarnaast ook opboksen voor acceptatie op school. Dat geldt wat minder voor Sakie, wie een demi én docente is. Sakie verhult het liefst dat ze een succubus is door in haar ogen zo onaantrekkelijk mogelijk te kleden in een trainingsoutfit.

Helaas komen haar vormen daarin des te beter uit, maar is ze zich daar niet bewust van. Tetsuo heeft dus naast zijn drie zorgleerlingen ook de handen vol aan Sakie: als iets meer hormonen uitstoot dan pubers, dan is het wel een succubus! Ironisch genoeg zorgen juist die hormonen dat Tetsuo zijn onderzoek goed kan doen.

Afbeelding via CrunchyRoll.
Afbeelding via CrunchyRoll.
Afbeelding via CrunchyRoll.
Afbeelding via CrunchyRoll.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten is Interviews with monster girls niet alleen fanservice, maar juist serieus met goed-getimede komische momenten. Ook de band tussen  docent en leerling zorgen voor de nodige spanning, want hoe houdt Tetsuo zich overeind tussen al dat hormonale geweld? Toch vervult hij (bijna) altijd zijn plicht als docent en weet wanneer hij te ver zou gaan als docent. Dat is ook wel nodig met alle demi’s die zich aan hem vastklampen.

Eigenzinnig

De kracht van Interview with monster girls is de eigenzinnige draai die het aan bekende mythische wezens geeft. Juist het onderuit halen of inspelen op bekende mythes maakt de serie leuk. De capriolen rondom de demi’s leiden tot goede fysieke komedie, en dan met name scenes rondom Machi. Het kan soms gebeuren dat je niet altijd je hoofd erbij hebt als dullahan… Maar gelukkig zijn er nog de andere demi’s en Tetsuo om haar te helpen.

Ook de balans van serieuze en zwaardere momenten is goed, juist omdat Tetsuo een vastberaden toegankelijke docent is waarvan je zou willen dat je zelf bij hem terecht kan. Aan de andere kant krijgt de serie niet de kans om echt fanservice-y te worden, simpelweg omdat het niet in de aard van de onderzoekende docent ligt. Het feit dat deze serie serieus is van toon en toch een leuke draai weet te geven aan cliché mythes maakt dit een van de onverwachte leukere  series van 2017!

Anime Review: Interview with Monster Girls
7 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie7
Soundtrack6
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Heidi
hei.bakker@gmail.com

Heidi is een echte donut liefhebber met een passie voor kunst en cultuur. Daarnaast is ze gek van berenmeisjes, goede storytelling, kunstzinnige anime, en alles waarvan ze haar koffie uitproest.

Geen reactie's

Geef een reactie