10 Anime Aanraders: Herfst 2018

De lijst met nieuwe anime voor deze herfst was behoorlijk lang en dat maakte het kiezen dit keer extra lastig. We hebben dit keer dan ook gewacht tot de meeste anime hun eerste episode gehad hadden om te kijken welke wij als “aanraders” zouden willen bestempelen!

Daarbij krijgen we dit keer ook weer een enkele vervolgen op bestaande series zoals Sword Art Online, Tokyo Ghoul, en het allerlaatste seizoen van Fairy Tail.

RErideD: Tokigoe no Derrida

RErideD-刻越えのデリダ-

Release: Sep 22, 2018

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Enkele jaren in de toekomst wordt er door een jonge ingenieur met naam Derrida Yvain een belangrijke technologische ontdekking gedaan welke heeft gezorgd voor de ontwikkeling van de  “Autonomous Machine DZ” bij Rebuild, het productiebedrijf dat door zijn vader is opgericht. Deze machines zijn in één keer een grote hit en worden veelvuldig ingezet. Derrida raakt zich echter bewust van een grote fout in zijn idee en hun productie en samen met collega Nathan proberen ze hier wat aan te doen. Hun baas moet er echter niks van weten en gaat gewoon door.

Kort daarna worden Derrida en Nathan plotseling aangevallen door onbekende troepen die weinig goeds met hen voorhebben. Maar Derrida’s poging om te ontsnappen eindigt met hem in een slaapmachine die hem jaren lang in slaap zal houden.

Ruim 10 jaar later wordt hij wakker in een verwoeste wereld midden in een oorlog. Terwijl Derrida wordt aangevallen door een groep uit de hand gelopen DZ’s, geeft hij het bijna op, maar hij herinnert zich de laatste woorden van Nathan: “Zorg voor Mage.” Ondanks het zware lot dat op hem is gevallen, gaat Derrida op zoek naar Mage in een wereld die in niks meer lijkt op wat het was.

Akanesasu Shoujo

あかねさす少女

Release: 1 oktober, 2018

Genre: Action, Sci-Fi, School

In een provinciale stad in Japan is er een groepje meiden die samen de Crystal Radio Club vormen onder leiding van Asuka Tsuchimiya. Deze dame is één en al vrolijkheid en enthousiasme en dol op mysteries en legenden. Samen met haar vrienden van de Crystal Radio Club besluiten ze voor de lol een legende te testen. Maar wanneer ze, door stom toeval, precies aan de juiste omstandigheden voldoen belanden ze in een wereld ver van huis. Een wereld die weinig ruimte biedt voor plezier en spelletjes…

Zombieland Saga

ゾンビランドサガ

Release: 4 oktober, 2018

Genre: Comedy, Music, Supernatural

>Het leven van een aantal middelbare scholieren verandert namelijk drastisch wanneer fantasie werkelijkheid wordt en een zombie invasie het land overvalt. De meiden hebben slechts één wens: koste, wat kost dit overleven. Maar of ze dat ook gaat lukken?

Een perfecte serie  voor Halloween want er zit meer dan genoeg gore in deze bizarre twist op het muzikale genre!

Yagate Kimi ni Naru

やがて君になる

Release: 5 oktober, 2018

Genre: School, Shoujo Ai

Yuu is een grote romanticus en fanatiek liefhebber van shoujo-manga. Het is dan ook haar grote droom om een hartstochtelijke liefdesverklaring van een knappe man te krijgen. Maar wanneer een klasgenoot zijn liefde aan haar betuigd voelt Yuu hier helemaal niks bij en weet ze zich eigenlijk geen houding te geven. Op zoek naar wijze raad stapt ze naar de studentenraadsvoorzitter Nanami. Tot hoor grote schok verklaart Nanami haar echter de liefde en slaan de vlinders in de buik van Yuu toe! Zal ze dan toch nog haar shoujo-romance krijgen?

Hinomaruzumou

火ノ丸相撲

Release: 5 oktober, 2018

Genre: Martial Arts, Shounen, Sports

Sumo-worstelaars zijn vaak erg groot en dik en gooien letterlijk hun gewicht in de strijd tijdens een gevecht. Dus wanneer de behoorlijk kleine, maar gespierde, Ushio Hinomaru zich meldt bij de sumo-club van zijn school verwachten de leden bar weinig van hem. Tot hun grote verbazing heeft hij echter veel talent en een bijzondere techniek. Weet Ushio zijn club naar de top te brengen?

Irozuku Sekai no Ashita kara

色づく世界の明日から

Release: 6 oktober, 2018

Genre: Drama, Magic, Romance

In een wereld waar nog altijd restjes magie bestaan zouden velen zich gelukkig prijzen met magische krachten. Maar de 17-jarige Hitomi Tsukishiro uit Nagasaki vindt haar krachten maar weinig aan. Ondanks haar magische krachten is de wereld letterlijk een grauwe plek. Hitomi kan namelijk geen kleuren zien en ziet alles in grijstinten. Ook haar emoties zijn behoorlijk kleurloos en zorgen er voor dat ze weinig vreugde uit het leven haalt. Uit medelijden en in de hoop het leven van Hitomi weer vreugde te geven gebruikt haar oma, Kohaku, haar krachten om Hitomi terug in de tijd te sturen: naar 2018. De jaren dat Oma Kohaku zelf ook 17 jaar was.

Goblin Slayer

ゴブリンスレイヤー

Release: 7 oktober, 2018

Genre: Action, Fantasy

Hoewel we niet echt te spreken waren over de manga lijkt de anime veelbelovender te zijn en komt de wraakzuchtige Goblin Slayer beter tot zijn recht, ook al gaat het er af en toe net zo intens aan toe als in de Goblin Slayer manga. Deze mysterieuze man spendeert zijn tijd met het zoveel mogelijk, en zo gruwelijk mogelijk vermoorden van de kwaadaardige goblins die het land terroriseren. Wanneer een jonge priesteres ook haar steentje probeert bij te dragen kruisen hun paden en belandt ze in een wereld vol gevaar.

Gaikotsu Shotenin Honda-san

ガイコツ書店員本田さん

Release: 8 oktober, 2018

Genre: Comedy, Slice of Life, Supernatural

Elk anime seizoen zit er wel een serie tussen waar je wenkbrauwen van omhoog komen te staan en Gaikotsu Shotenin Honda-san lijkt dit maar al te goed voor elkaar te kunnen krijgen. In episodes van 10 minuten belanden we in de bizarre manga winkel van een heus skelet!  Een lekker onzinnige, komedie serie voor de momenten waarop je gewoon even wil lachen.

Karakuri Circus

からくりサーカス

Release: 11 oktober, 2018

Adventure, Mystery, Shounen

Als groot Hunter x Hunter fans kreeg deze serie eigenlijk al meteen een plekje op de lijst, met name omdat de vele fans de artstyle ongetwijfeld al direct herkennen. Maar ook het verhaal belooft veel goeds!

Het kleine jongetje Masaru heeft na het overlijden van zijn vader een groot fortuin geërfd. Hierdoor is ook hij echter in levensgevaar want mensen doen er alles aan de nalatenschap van zijn vader in handen te krijgen. Net wanneer het alsof hij niet meer kan ontsnappen schiet de mysterieuze Narumi hem te hulp en komen er krachten in het spel die Masaru nooit had kunnen dromen!

Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu

ツルネ ―風舞高校弓道部―

Release: 22 oktober, 2018

Genre: Drama, School, Sports

Hoewel deze serie nog uit moet komen kijken we erg naar uit! De laatste tijd zijn er veel sterke sport anime verschenen maar zelden pakken ze traditionele sporten op zoals Kyudo, traditioneel Japans boogschieten. We hebben dan ook hoge verwachten voor deze serie!

Waar kijk jij naar uit?

En, wat vind je van deze 10 aanraders? Zijn dit series waar je zelf ook al naar uit kijkt of wellicht de eerste paar episodes al van gezien hebt? Laat ons vooral weten wat jij van dit anime seizoen vindt!

Coverfoto: screenshot uit de anime Akanesasu Shoujo.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • Sander
  Geplaatst op 21:11h, 16 oktober Beantwoorden

  Van bovenstaand rijtje vond ik Karakuri Circus, Zombieland Saga en Goblin Slayer de duidelijke uitblinkers. RErideD en Akanesasu Shoujo heb ik alweer gedropt, en Yagate Kimi ni Naru heb ik bij voorbaat al links laten liggen. De rest krijgt voorlopig nog een kansje.

  Welke er wat mij betreft dit seizoen nog meer bovenuit steken:
  * Double Decker! Doug & Kirill (hilarische buddy-cop actie)
  * JoJo no Kimyou na Bouken: Ougon no Kaze (want JoJo)
  * SSSS.Gridman (heel aparte tokusatsu van Trigger)
  * Tensei shitara Slime Datta Ken (slijmerige isekai)
  * Golden Kamuy 2nd Season (duh…)

  En puur voor het “WTF? Hoe krijg je het verzonnen?”-gehalte (maar waarschijnlijk niet voor het hele seizoen): Conception en Sora to Umi no Aida.

 • Sander
  Geplaatst op 21:16h, 16 oktober Beantwoorden

  Oh, en wellicht geen anime, maar Thunderbolt Fantasy S2 is uiteraard ook verplichte kost.

  Het herfstseizoen lijkt daarmee nu al aanzienlijk beter dan de tamelijk middelmatige zomer.

Geef een reactie