Blog header Sakura Wars voor upcoming anime 2020.

10 Anime aanraders lente 2020

Volgens mij is er zelden een beter moment geweest voor een nieuw anime seizoen om van start te gaan, want we kunnen wel wat afleiding en vermaak gebruiken in deze crisistijden! Gelukkig gaat vanaf 1 april het nieuwe anime seizoen weer lekker los met tal van nieuwe series. Enkele bekende titels zoals Food Wars, Fruits Basket, Yu-Gi-Oh, en Sword Art Online komen wederom met vervolgseizoenen maar er staan ook gloednieuwe verrassingen op ons te wachten. Onderstaand een kleine greep met aankomende anime en onze aanraders!

Tower of God

Kami no Tou | 神之塔

Release: 2 april, 2020

Genre: Action, Adventure, Mystery, Drama, Fantasy

Een magische toren met gevaarlijke uitdagingen op elke verdieping, maar een grootste beloning voor hen die de top weten te halen. Het klinkt als een sprookje maar voor Twenty-Fifth Bam een gevaarlijke realiteit. Nadat zijn beste vriendin Rachel de toren is binnengegaan is hij vastbesloten haar terug te halen. Hij forceert zich een weg naar binnen, maar haalt zich hiermee meer op de hals dan hij weet…

The Tower of God belooft een spannend verhaal te worden met tal van interessante personages, en bovenal meer dan voldoende actie en drama. Hopelijk weet de serie zich ook goed te onderscheiden van soortgelijke avonturen, maar voor nu zijn we in elk geval erg positief!

Hidden Things

Kakushigoto | かくしごと

Release: 2 april, 2020

Genre: Slice of Life, Comedy, Shounen

Gotou Kakushi is een goede vader voor zijn dochter. Met één groot geheim waar ze nooit achter mag komen: hij tekent vulgaire manga! Ter bescherming van zijn lieflijke dochter probeert hij er alles aan te doen dit voor haar verborgen te houden.

En dat zorgt voor talloze hilarische situaties. Hidden Things belooft een lekker luchtige serie te worden met heel veel humor. Maar bovenal een verhaal over de liefde tussen vader en dochter.

Wave, Listen to Me!

Nami yo Kiitekure | 波よ聞いてくれ

Release: 3 april, 2020

Genre: Comedy, Drama, Romance, Seinen

Na een lange dag werken is Minara Koda toe aan een welverdiend drankje! Voor ze het weet is ze echter haar hart en sores aan het blootgeven aan een willekeurige man aan de bar. En tot haar grote schrik is de volgende dag dat gehele gesprek terug te horen op de radio! De beste meneer is een medewerker van het lokale radio station en vond het een mooi onderwerp voor in de show. Met slechts één uitzending neemt het leven van Minara Koda een geheel andere wending.

Waar Hidden Things luchtig is verwacht ik deze serie juist wat meer de balans op te zoeken tussen drama en humor. Gezien de trailer en omschrijving verwacht ik een wat meer volwassen serie. Maar uiteraard wel weer lekker op z’n Japans!

New Sakura Wars the Animation

Shin Sakura Taisen the Animation | 新サクラ大戦 the Animation

Release: 3 april, 2020

Genre: Sci-Fi, Adventure, Mecha, Shounen

Het is inmiddels 1940 en de aarde kent eindelijk een periode van vrede. Dit na een woeste periode die ook wel de Grote Demonenoorlog genoemd wordt. Om de vrede te bewaren wordt de World Combat Revue Organisatie gevormd met talloze divisies. Eén zo’n divisie staat onder leiding van de Japanse kapitein Seijuurou Kamiyama. Hij en zijn team staan een aantal pittige uitdagingen te wachten die ze het hoofd moeten zien te bieden, en tegelijkertijd hun thuis beschermen.

Sakura Wars is van oorsprong een gaming franchise die in 1996 voor het eerst verscheen. De Sakura Wars anime is inmiddels ook alweer zo’n 20 jaar oud, maar nu helemaal terug van weg weggeweest met een gloednieuwe anime serie. Het is een prachtige mix van genres en ik kijk hier dan ook enorm naar uit!

Overigens voor de liefhebber: op 28 april komt er ook een nieuwe Sakura Wars game uit voor de Playstation 4.

Arte

Arte | アルテ

Release: 4 april, 2020

Genre: Slice of Life, Historical, Drama, Romance, Seinen

Arte werd geboren in een aristocratische familie in Florence, tijdens het 16e-eeuwse Renaissance-tijdperk. Als vrouw was destijds ongehoord dat iemand kunstenaar werd. En toch is dat haar allergrootste droom. Gedreven door haar liefde voor kunst, is ze bereid alles op alles te zetten om haar dromen waarheid te maken.

Ontzettend benieuwd naar de daadwerkelijke uitvoering van deze serie! Het is een interessante setting die je niet veel terugziet in anime. Al helemaal leuk voor alle kunstliefhebbers.

Listeners

Listeners | リスナーズ

Release: 4 april, 2020

Genre: Sci-Fi, Music

Ons verhaal speelt zich af in een wereld waar muziek niet meer bestaat. Of toch wel? Want wanneer onze hoofdpersoon het mysterieuze meisje Myuu ontmoet begint er een onvergetelijk avontuur. De geschiedenis van de rock muziek wordt op geheel nieuwe wijze leven in geblazen, en zal de wereld voor goed veranderen.

Na de verrassing die Carol & Tuesday was sta ik helemaal open voor een nieuwe, soortgelijke serie. Want dat Listerners geïnspireerd is op het succes van Carol & Tuesday moge duidelijk zijn. Hopelijk kunnen ze het ook net zo goed doen, maar wel met hun eigen draai!

Sing “Yesterday” for Me

Yesterday wo Utatte | イエスタデイをうたって

Release: 5 april, 2020

Genre: Slice of Life, Drama, Romance, Seinen

Na de universiteit neemt Rikuo Uozumi, een jongen zonder veel ambitie in het leven, een baan bij een kleine supermarkt. De dagen gaan zonder problemen voorbij voor Rikuo totdat hij zijn voormalige vriendin en klasgenoot ontmoet, maar vooral dankzij de ongewone Haru Nonaka en haar bijzondere huisdier.

Wat we nou precies kunnen verwachten is mij nog niet helemaal duidelijk maar een goede slice of life met wat drama, romantiek en een volwassen tintje is altijd welkom! Dus hopelijk kan deze serie ons verrassen.

Hamefura, I Reincarnated into an Otome Game as a Villainess With Only Destruction Flags…

Otome Game no Hametsu Flag shika Nai Akuyaku Reijou ni Tensei shiteshimatta… | 乙女ゲームの破滅フラグしかない悪役令嬢に転生してしまった…

Release: 5 april, 2020

Genre: Comedy, Drama, Romance, Fantasy, School

Die lieflijke, acht jaar oude, Katarina Claes is de enige dochter van een rijke graaf. Ze heeft een heerlijk en vreugdevol leventje. Totdat ze met haar hoofd op een steen valt en zich herinnert dat ze helemaal zijn dochter niet is!

Sterker nog ze was een otaku die overleed tijdens het spelen van haar favoriete Otome Game, Fortune Lover. Ineens realiseert ze zich dat ze zich in de wereld van het spel bevind. Dat niet alleen, ze is ook nog eens de evil villain uit het spel!

En aangezien de villain meestal doodgaat aan het einde van deze franchise games besluit Katarina alles op alles te zetten het einde te herschrijven. Maar of dat gaat lukken?

Eerlijk gezegd word ik inmiddels doodmoe van alle isekai-achtige anime. Ik ben benieuwd hoeveel interpretaties we nog gaan zien van dit genre voor we overgaan op een nieuwe trend in anime land.

Dat gezegd te hebben lijkt deze anime het nét weer even over een andere boeg te gooien en hopelijk is dat voldoende om voor een eigenzinnige en originele serie te zorgen. Onder het mom van “voordeel van de twijfel” krijgt deze serie dan ook een plekje op de lijst met aanraders.

BNA: Brand New Animal

BNA |ビー・エヌ・エー

Release: 9 april, 2020

Genre: Fantasy

Op 9 april gaat er weer een nieuwe, originele anime van start van Studio Trigger! BNA speelt zich af in een alternatieve toekomst waar het bestaan van een humanoïde dieren ineens waarheid blijkt te zijn. Michiru was voorheen een mens tot ze plotseling in een tanuki-mens verandert!

Ze verhuist naar Anima City om tussen de andere humanoïde dieren te gaan wonen. Daar ontmoet ze de wolf Ogami Shiro en samen met hem gaat ze op onderzoek uit. Want hoe kan het dat ze ineens in een dier veranderd is? Hun zoektocht naar de waarheid ontrafelt echt meer dan ze op voorbereid zijn…

Studio Trigger is de laatste jaren uitgegroeid dat een bekende en geliefde animatie studio met recente hits zoals Kill la Kill, Little Witch Academia, en Darling in the Franxx. Stuk voor stuk anime waar ik ontzettend van genoten heb, dus ik ben helemaal klaar voor hun (hopelijk) nieuwste meesterwerk!

Appare Ranman!

Appare-Ranman! | 天晴爛漫!

Release: 10 april, 2020

Genre: Historical

Een bijzonder duo belandt zonder geld in Amerika. Vastbesloten wat van zichzelf te maken, en de American Dream waarheid te maken schrijven ze zich in voor de Trans-America Wild Race. Hiermee hopen ze de enorme prijzenpot in handen te pakken. Maar hoe gaan een onhandige ingenieur en laffe samurai dit in vredesnaam voor elkaar krijgen?!

Een ding moge duidelijk zijn: het genre mag dan wel het stempel “historical” gekregen hebben, het is geen typische historische anime! Dat laten de voertuigen en bovenal de character designs maar al te goed zien. Hopelijk is de daadwerkelijk serie net zo intrigerend als de trailer.

Jouw aanraders?

En daarmee komen we ons lijstje met anime aanraders voor de lente van 2020. Uiteraard puur gebaseerd op wat we nu weten. Naar welke serie kijk jij het meeste uit? Of is het er eentje die we niet genoemd hebben? Laat het ons weten in de comments!


Nog meer toffe anime, manga of games vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie