10 Anime aanraders om de herfst van 2016 mee door te komen!

In oktober slaat de herfst vaak echt toe. Bladeren beginnen rood te kleuren of vallen van de bomen, de wind en regenbuien nemen toe, én er begint een anime seizoen met allerhande (hopelijk) fantastische nieuwe series. Ook dit jaar kunnen we weer uitkijken naar een hoop nieuws. Maar met zoveel nieuwe dingen kan kiezen moeilijk zijn, daarom onze 10 anime aanraders om de herfst van 2016 mee door te komen!

 

Idol Memories

アイドルメモリーズ

https://www.youtube.com/watch?v=UzuSNSXMinQ

Genre: Music, Idol, Sci-fi

Release: 3 oktober, 2016

Idol series zijn razend populair en ze schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Het merendeel speelt zich af op een High School en beperken zich tot het heden (uitzondering is o.a. Show by Rock) maar Idol Memories pakt het anders aan! In de toekomst strijden nog altijd vele meiden om het te maken als Idol en de ultieme overwinning is het behalen van de “tiara”. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen zingen want in de toekomst zijn virtuele concerten de norm en moeten de meiden een waar spektakel neerzetten om te kunnen winnen. Een kleurrijk vormgegeven serie welke geen hoogstandje zal zijn maar zeker voor voldoende vermaak kan gaan zorgen tijdens de donker wordende dagen.

 

Trickster: Edogawa Ranpo “Shounen Tanteidan” yori

TRICKSTER -江戸川乱歩「少年探偵団」より-

Genre: Mystery

Release: 4 oktober, 2016

In het jaar 2030 loopt de jonge Yoshio Kobayashi doelloos rond. Hij is onsterfelijk vanwege en mysterieuze mist maar wil niks liever dan sterven. Hij zondigt zich volledig af van andere mensen en wil met rust gelaten worden. Maar dan ontmoet hij Kensuke Hanasaki, een energieke jongen die lid is van het Boy’s Detective Team. Hun ontmoeting brengt echter meer teweeg dan ze denken want de crimineel waar de Boy’s Detective Team achteraan zit lijkt nauw verbonden te zijn met de mysterieuze oorsprong van Kensuke’s onsterfelijkheid…

 

Soulbuster

侍霊演武[ソウルバスター]

Genre: Action, Samurai

Release: 4 oktober, 2016

We krijgen dit seizoen veel series waarin samurai en epische gevechten centraal staan, ook bij Soulbuster speelt dit een grote rol, maar dan net even anders! Deze spectaculaire serie is een samenwerking met enkele Chinese animatie studios en zet cardfights weer op een geheel andere manier in de spotlights. Son Shin wordt naar het verleden gestuurd nadat hij per ongeluk een zegel breekt. Hier raakt hij verwikkelt in een intense strijd en moet hij met behulp van vechtende (card) spirits zich een weg door deze nieuwe wereld zien te banen.

 

Keijo!!!!!!!! (NIET GESCHIKT VOOR JONGE KIJKERS)

競女!!!!!!!!

Genre: Ecchi, Shounen, Sports

Release 6 oktober, 2016

Eigenlijk schaam ik me een beetje dat ik deze serie in de top 10 zet maar ik kan het gewoon niet laten. Het is weer zo’n absurd en over-the-top-typisch Japans iets (Japans gekke kant wel te verstaan) dat ik hem gewoon moet noemen. In Keijo draait namelijk alles om de gelijknamige “sport” waarbij meiden elkaar van kleine platformpjes het water in moeten zien te krijgen. Ze mogen hier echter alleen hun borsten en billen voor gebruiken! Niet alleen is de sport razend populair onder dirty-minded mensen maar ook onder gokkers die grof geld inzetten op de dames. Genoeg reden voor de 17-jarige student Kaminashi Nozomi om mee te doen, ze heeft het geld namelijk hard nodig om op de universiteit te komen! De trailer is net zo maf als dit verhaal klinkt en zoals te zien is wordt je overspoelt met een gigantische golf aan fanservice.

 

Nanbaka

ナンバカ

Genre: Action, Comedy, Drama

Release 7 oktober, 2016

Nog zo’n serie waarvan ik eigenlijk niet zeker weet of die wel een plekje hoort te hebben in deze top 10 is Nanbaka. Het promotionele artwork zoals de posters ziet er tof uit, gave stijl met veel felle kleuren. En de verhaallijn over een gevangenis en de komische (soms bizarre) relatie tussen de gevangenen en hun bewakers lijken een goede basis voor een leuke serie. Bij het zien van de trailer heb ik echter nog wat gemengde gevoelens. Deze over-the-top komedie heeft veel parodie-elementen richting andere series (die lang niet iedereen zal oppikken) en voelt daarnaast een beetje aan als een gevalletje absoluut fantastisch, of absolute flop. Gezien de studio die deze anime produceert echter ook series op de markt heeft gezet zoals Fairy Tail, Hellsing, Log Horizon en Macross (diverse series), geven we Nanbaka voor nu het voordeel van de twijfel!

 

Drifters

ドリフターズ

Genre: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Historical, Samurai, Seinen

Release: 7 oktober, 2016

Er is nog niet zo gek veel bekend over Drifters behalve dat een gewonde samurai op bijzondere wijze wordt getransporteerd naar een andere wereld waar hij te samen met diverse vechters lid wordt van een groep die Drifters worden genoemd. En aan de hand van de promotional video hierboven kunnen we al even “proeven” wat ons te wachten staat! We kunnen hoogstwaarschijnlijk dan ook gaan uit kijken naar een flinke portie keiharde actie, brute samurai gevechten en een zeer interessant vormgegeven verhaal!

 

Watashi ga Motete Dousunda

私がモテてどうすんだ

Genre: Comedy, Harem, Romance, School, Shoujo

Release: 7 oktober, 2016

Deze komische serie zal lang niet iedereen aanspreken maar liefhebbers van BL (Boys Love) en die-hard fujoshi zullen hem vast en zeker waarderen! Kae Serinuma zit in het tweede jaar van de middelbare school en is een groot BL fan. Ze fantaseert er constant over, vooral over de jongens in haar klas. Zij zien haar echter totaal niet staan, vooral door haar gewicht. Wanneer haar favoriete idool overlijdt verliest ze ineens heel veel gewicht en vinden haar klasgenoten haar plotseling erg aantrekkelijk en doen er alles aan om haar te versieren. Kae kan zich hier maar weinig voor interesseren want haar BL-fantasieën slaan constant op hol wanneer de jongens in haar buurt komen!

 

Occultic;Nine

オカルティック・ナイン-

Genre: Mystery, Sci-Fi

Release: 8 oktober, 2016

Dit paranormale sci-fi verhaal volgt negen bijzondere individuen die allen verbonden zijn met de “Chōjō Kagaku Kirikiri Basara”. Een occulte blog van de 17-jarige Yūta Gamon. Op deze blog wordt verslag gedaan van kleine gebeurtenissen die niet altijd zijn wat ze lijken! Onze hoofdpersonen raken stuk voor stuk steeds meer betrokken bij deze gebeurtenissen en komen er al snel achter dat er iets groots staat te gebeuren!

 

Fune Wo Amu

舟を編む

Genre: slice-of-life

Release: 14 oktober, 2016

Fune Wo Amu heeft wellicht niet het meest indrukwekkende plot: de vriendschap tussen twee mannen; de één verlegen, de andere spontaan en sociaal, die beiden werken aan het maken van een woordenboek. Wat deze serie echter bijzonder maakt is dat deze gebaseerd is op een roman uit 2011 welke een live-action verfilming kreeg in 2013 en in Japan de “Academy Prize for Picture of the Year” won in datzelfde jaar. Als de anime net zo goed is als deze film staat ons een heus kijkgenot te wachten!

 

Lugar Code 1951

ルガーコード 1951

Genre:  Action, Fantasy

Release: 22 oktober, 2016

Weerwolven zijn de grootste vijand van de mensheid in de wereld van Lugar Code 1951. Er is een constante strijd gaande tussen mensen en weerwolven en het vertalen en het kraken van communicatie(codes) is van groot belang in deze strijd. Het is aan een geniale, jonge, universiteitsprofessor om te helpen met het decoderen van de berichten die de weerwolven gebruiken in hun draadloze communicatie: The Luger Code. Ondanks dat hij elke taal ter wereld kan leren lukt het hem maar niet de code te kraken. In een wanhopige poging erachter te komen hoe het zit gaat hij op pad om een levende weerwolf te vangen en te dwingen hem te helpen.

 

En daarmee zijn we aan het einde van onze aanraders gekomen! Spreekt geen van deze nieuwe series je aan? Beijk dan hier het volledige aanbod van nieuwe series. En ga je liever voor iets ouds-en-vertrouwds? Dat kan uiteraard ook want er zijn deze herfst een aantal zeer goede nieuwe seizoenen van al bestaande series! Denk hierbij aan nieuwe afleveringen van Natsume Yuujinchou (Natsume’s Book of Friends), Bungou Stray Dogs, Haikyuu, Uta no Prince-sama, en Ajin. Ook zijn er enkele spin-off series zoals WWW.Working!! en Brave Witches. Genoeg om de gure herfstdagen mee door te komen dus! Naar welke serie kijk jij het meeste uit?

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's

Geef een reactie