Blog header Anime aanraders winter 2020. Promo afbeelding van de serie Dorohedoro.

10+ Anime Aanraders Winter 2020

Tijdens koude winterdagen is er niets lekkerder dan vooral onder je dekens te blijven liggen en flink wat anime te kijken. En ook deze winter hoeven we niet bang te zijn dat er niets te zien is, want er wachten weer tal van toffe nieuwe series op ons. En hoewel het wellicht niet zo’n veelbelovend seizoen lijkt te worden als de herfst was, blijft er meer dan genoeg leuks over. Denk aan nieuwe seizoenen van Haikyuu, Isekai Quartet, BanG Dream, Yatogame-chan Kansatsu Nikki en nog veel meer. Maar laten we er verder geen woorden aan vuil maken, hier zijn onze anime aanraders winter 2020!

Plunderer

プランダラ

Release: 9 januari

Genres: Action, Ecchi, Fantasy, Shounen

In deze post-apocalyptische wereld draait alles om het getal dat je wordt gegeven. Want eenmaal op nul sta je op de rand van de afgrond… De betekenis en het aftellen ervan is voor iedereen anders en dat brengt een hoop bijzondere problemen met zich mee.

Dat ervaart ook onze Hina. Zij is op een missie een legendarische Rode Baron te vinden. Maar zoals gebruikelijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Al helemaal niet wanneer ze de mysterieuze “Licht” tegenkomt. Een ervaren zwaardvechter die zijn getal en identiteit liever verborgen houdt vanwege zijn slechte reputatie.

Hierbij hoop ik wel dat de nadruk echt op het verhaal en de avonturen ligt, en dat de hoeveelheid ecchi nog enigszins meevalt. Anders zal ik deze serie vrij snel weer aan de kant schuiven. De afgelopen tijd zijn er namelijk iets teveel slappe series geweest die puur op ecchi proberen te overleven.

Koisuru Asteroid

恋する小惑星〈アストロイド〉

Release: 3 januari 2020

Genre: Slice of Life, Comedy, School

Kleine Mira maakte jaren geleden een bijzondere belofte aan haar campingvriendje Ao; samen zouden ze een ster ontdekken die de naam van Ao kon dragen. Helaas raakten ze elkaar uit het oog totdat Mira jaren later naar een andere school gaat. Daar komt ze tot haar grote verbazing Ao weer tegen, met als nog grotere verrassing: dat hij een meisje is! Er ontstaat een bijzondere vriendschip die verder gaat dan de sterren alleen.

Dit ziet er uit als een heerlijke, ongecompliceerde slife-of-life. Met daarbij een heerlijk kleurenschema, subtiele humor, en hopelijk realistische emoties!

Eizouken ni wa Te wo Dasu na!

映像研には手を出すな!

Release: 6 januari 2020

Genre: Adventure, Comedy, School, Seinen

Asakusa Midori wil een anime maken, maar ze vind het erg lastig om zelf de eerste stap te zetten. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Want bij toeval ontmoet ze Mizusaki Tsubame, een opkomende socialite die stiekem droomt animator te worden. Samen met Midori’s beste vriend Kanamori Sayaka, werkt het energieke trio langzaam aan het realiseren van hun droom.

Ook Eizouken ni wa Te wo Dasu na lijkt lekker luchtig te zijn, maar dan op een over the top humoristische manier! Alleen de artstyle en character designs laten al zien dat deze serie het allemaal nét even anders gaat doen. En wij zijn daar helemaal klaar voor!

ID:Invaded

ID:INVADED イド:インヴェイデッド

Release: 6 januari 2020

Genre: Sci-Fi, Mystery

De geniale detective Sakaido is er trots op dat hij elke crimineel kalm binnen no-time kan opsporen. En is trots dat hij de lokale wetten kan beschermen. Maar wanneer zijn dochter wordt vermoord is de wet zijn grootse vijand. Jaren later wordt echter zijn hulp gevraagd vanuit de gevangenis, en lijkt het spoor zich weer te herleiden tot de moordenaar van zijn dochter.

Duister, mysterieus, en gelegen in een bijzondere (digitale) wereld zo komt deze serie op mij over. En ik hou ervan. Ik kan niet precies mijn vinger leggen op waarom ID: INVADED me zo fascineert. De character designs en stijl lijkt soms een beetje sloppy te zijn maar de toon die gezet wordt spreekt me enorm aan.

Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden

マギアレコード 魔法少女まどか☆マギカ外伝 (TV)

Release: 7 januari 2020

Genre: Psychological, Drama, Magic, Thriller

Mahou Shoujo Madoka★Magica staat te boek als één van de beste “magical girl” series die tot op heden is uitgebracht. En ze zijn terug! Dit keer met een gloednieuwe spinoff serie met een nieuwe heldin: Iroha! Op zoek naar haar vermiste zus gaat ook zij een magisch contract aan zonder dat ze zich goed beseft wat dit betekent.

Gezien de trailer zit ook deze serie weer bomvol heftige emoties en keiharde actie. En dat alles verpakt onder de sluier van de schattige magische girls. Wij kunnen dan ook niet wachten om te zien of Magia Record opgewassen is tegen de hoge verwachtingen die het dankzij de naam alleen al heeft.

Somali to Mori no Kamisama

ソマリと森の神様

Release: 7 januari 2020

Genre: Adventure, Slice of Life, Fantasy

In een fantasy wereld verscheurd door een bloedige oorlog zijn er nog maar weinig mensen over. Monsters goed en kwaad, groot en klein, voeren de boventoon en leven hun leventje. Terwijl de mensheid haar uiterste best doet nog te blijven staan. Maar wanneer een klein meisje en een golem elkaar ontmoeten ontstaat er een bijzondere band.

Als de muziek net zo fijn is in de serie als in de trailer belooft dat al wat goeds! Deze serie naar de gelijknamige manga uit 2015 maakt ons ontzettend nieuwsgierig. De kleurrijke artstyle lijkt ook in aardig contrast te staan met de  omschrijving dus we zijn benieuwd hoeveel diepgang de serie uiteindelijk zal kennen. En welke kant het verhaal nog op gaat.

Kuutei Dragons

空挺ドラゴンズ

Release: 9 januari 2020

Genre: Adventure, Fantasy, Seinen

De Quin Zaza is een drakenjachtluchtschep met een zeer kleurrijke crew. Samen gaan ze door weer en wind om de mensheid te beschermen van de draken die hen teisteren. En toch worden de draken ook met respect behandelt want ondanks alles zijn ze een waardevolle bron van medicijnen, olie en voedsel.

Het is alweer een poosje geleden dat we hebben kunnen genieten van een écht goede seinen serie met een originele setting. Maar hopelijk weet Kuutei Dragons dit toch echt voor elkaar te krijgen. Hoewel de artstyle (CGI) lang niet iedereen zal liggen ben ik zelf erg benieuwd.

Housekishou Richard-shi no Nazo Kantei

宝石商リチャード氏の謎鑑定

Release: 9 januari 2020

Genre: Mystery

Richard Ranashinha Dvorpian, is een knappe, Britse juwelier met een scherp oog voor de meest bijzondere juwelen. Samen met de student Seigi Nakata lost hij diverse mysterieuze zaken op die te maken hebben juwelen, en de verborgen psychologische aspecten van hun eigenaren.

Housekishou Richard-shi no Nazo Kantei is gebaseerd op de gelijknamige light novel series. De serie is wellicht nog het beste te omschrijven als een moderne variant op Sherlock Holmes, maar dan met knappe anime jongens. En hoeveel meer redenen wil je nog meer horen om deze anime te gaan kijken?

Runway de Waratte

ランウェイで笑って

Release: 11 januari

Genres: Slice of Life, Drama, School, Shounen

Fujito Chiyuki is een beeldschoon meisje en al vanaf jonge leeftijd model. Het is haar grote passie en droom om uiteindelijk een wereldmodel te worden. Deze droom krijgt een harde klap wanneer ze eenmaal uitgegroeid is. Want met een lengte van 158cm kan die droom nooit meer waarheid worden toch? Dan ontmoet ze Tsumuru Ikuto een klasgenoot met een enorm talent voor het ontwerpen van kleding. Ook hij worstelt met zijn dromen. Maar alsnog slaan ze de handen in één om hun dromen waarheid te laten worden.

https://www.youtube.com/watch?v=2xMNw2fnpeg Een heerlijke feel good anime met een grote focus op modellenwerk en kleding design? Dat zien we niet veel! Hopelijk weet deze serie ons net zo te verrassen als diverse anderen binnen dit genre al hebben kunnen doen.

Kyokou Suiri

虚構推理

Release: 12 januari 2020

Genre: Mystery, Comedy, Demons, Supernatural, Romance, Shounen

Het leven van Kotoko Iwanaga gaat niet altijd over rozen. Als 11-jarig meisje werd ze ontvoerd door mysterieuze yokai om – ten koste van haar rechteroog en linkerbeen – te dienen als bemiddelaar tussen hen en de mensen. Inmiddels zijn er alweer meer dan 6 jaar verstreken en is ze nog bijna dagelijks aan het werk voor de yokai. Haar werk wordt echter flink verstoord door de komst van Kurou. Een ogenschijnlijk normaal mens, of toch niet?

Spanning, sensatie, yokai, een flinke dosis romantiek, en heel veel humor? Dat klinkt als de perfecte combinatie voor een heerlijke anime. Hopelijk kan Kyouko Suiri hier ook echt aan voldoen zonder teveel op de bekende troupes te hoeven steunen!

Dorohedoro

ドロヘドロ

Release: 13 januari 2020

Genre: Action, Comedy, Horror, Fantasy, Seinen

De bewoners van “Hole” hebben het niet makkelijk, zeker degene zonder magie. Zij zijn volledig overgeleverd aan de grillen van de magie gebruikers en het recht der sterkste geldt op elke straathoek. Gelukkig voor Kaiman is hij één van de sterkere en is hij vaak zat juist de terror van een ander. Maar hij is een man – of moeten we zeggen hagedis? – met een missie: wraak nemen op de magie gebruikers die hem vervloekt hebben. Koste wat kost.

Geen anime seizoen is compleet zonder tenminste één horror serie en Dorohedoro lijkt dit keer de uitgewezen serie te zijn om hier aan te voldoen. Deze duistere serie (met stiekem toch nog heel wat humor) zal lang niet iedereen kunnen bekoren maar we wilden hem toch op z’n minst even genoemd hebben.

Eervolle vermelding: Natsunagu

Daarnaast zijn we ook erg benieuwd wat de serie Natsunagu voor ons in petto heeft. Een serie die zich afspeelt in Kumamoto. We volgen hierbij de studente Natsuna Kunugi die na de grote aardbeving van Kumamoto op zoek gaar naar haar vrienden. Daar ontmoet ze diverse mensen en ontpopt zich een bijzonder verhaal. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog steeds geen trailers of andere informatie van verschenen, vandaar dat het even blijft bij een eervolle vermelding.

En zoals altijd: naar welke series kijken jullie het meeste uit dit seizoen? Laat het ons weten in de comments!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

2 Reactie's
 • WizardOfOss
  Geplaatst op 22:12h, 06 januari Beantwoorden

  Gisteren de eerste aflevering van Eizouken gezien, dat was wel een van de fraaiste en meest fantasierijke staaltjes animatie ooit. Je zou haast denken dat Yuasa (op zichzelf al een grootheid uiteraard) nog wat hulp heeft gekregen van Studio Ghibli, zo fabelachtig ziet het eruit.

  Somali to Mori no Kamisama had ook een sterke opening, Koisuru Asteroid daarentegen leek vooralsnog een vrij middelmatige CGDCT met enige yuri ondertoon, al zal Doga Kobo het geheid allemaal heel braaf houden.

  Van de rest is Dorohedoro met afstand de titel waar ik het meest naar uitkijk. De manga is echt geweldig maar leek me haast onmogelijk naar animatie te vertalen, de trailer gaf echter toch wel goede hoop. Ik ben heel benieuwd!

  En uiteraard ben ik heel benieuwd naar Heya Camp, een short-spinoff van Yuru Camp. Bij gebrek aan een tweede seizoen daarvan neem ik met alles genoegen….

 • Roxane Beekhuizen
  Geplaatst op 11:34h, 07 januari Beantwoorden

  Ik heb al een tijdje geen anime meer kunnen kijken omdat ik druk was met school. Door dit lijstje krijg ik weer helemaal zin!

Geef een reactie