10 Anime die je dit voorjaar niet mag missen!

De lente is traditioneel gezien het begin van een druk anime seizoen! Vele nieuwe series zien hun debut in de maand april en ook vele “oude bekenden” zien we dan weer terug. De lijst met upcoming anime lente 2015 belooft dan ook weer erg veel moois met veel nieuwe releases, en in het bijzonder veel sequels en nieuwe seizoenen van razend populaire series zoals: Gintama, Uta no Prince-sama, High School DxD, Fate/Stay Night en Saint Seiya!

Ook qua films gaan we niks te kort komen want eind april komen er weer een paar echte kaskrakers aan! Met, zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, o.a. de allernieuwste DBZ film waar super schurk Frieza weer zijn comeback maakt! Ook kunnen we een Code Geass, Persona 3, en zelfs een nieuwe Shin-Chan (ja die van de blote-billen-boogie) film verwachten!

Maar uiteindelijk draait het voor mij toch vooral om de nieuwe series en zoals gebruikelijk heeft neregate ook daar weer een handig overzicht van gemaakt. Onderstaand vind je een selectie van mijn persoonlijke favorieten!

 

Digimon Adventure Tri

デジモンアドベンチャーtri.(トライ)

Genre: Action, Adventure, Comedy, Kids

Release: April, 2015

Meest bijzondere op de lijst, zeker voor de jaren 90 kids, is in mijn ogen toch zeker wel Digimon Adventure Tri. Voor velen van ons, inclusief mijzelf, was Digimon (net als Pokémon) hét programma dat je niet mocht missen en waarvan speelgoed en merchandise onmisbaar was op het schoolplein. Nu, ruim 15 jaar later komen de helden uit Digimon weer terug in een nieuw seizoen!  Allen zijn ze ouder geworden maar nog altijd samen met hun digimon.

 

Show by Rock!!

ショウ・バイ・ロック!!

Genre: Music

Release: 28 maart, 2015

Music anime doen het de laatste tijd erg goed en met Show by Rock!! Zijn we weer een music anime rijker, maar dan wel een tikje anders. Er is een flinke dosis fantasie toegevoegd want de dames uit deze serie zijn ‘rabbit girl’ ChuChu, ‘net geek dog girl’ Retoree, en ‘alien sheep girl’ Moa! Samen vormen ze band met de naam Plasmagica en willen ze de muziekwereld gaan veroveren! Niet alleen omdat ze rijk en beroemd willen worden, nee omdat degene die aan de top van de muziek staan, meteen de machtigste personen in de stad worden.

Ik had de designs van Show by Rock al weken geleden voorbij zien komen, nog voordat ik wist dat het een echte anime was, en ik was opslag verliefd. Alleen daarom wil ik deze serie al een kans gaan geven!

 

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか

Genre: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Romance

Release: april, 2015

De stad Orario is beroemd, of eerder berucht, onder avonturiers zoals Bell Cranel. In Orario vind je namelijk een enorm doolhof, beter bekend als “The Dungeon”. In dit doolhof hoopt Bell Cranel, net als vele andere avonturiers roem, rijkdom, en wellicht een charmante dame te vinden. Maar de zaken gaan al snel heel anders dan gepland wanneer hij de kleine Godin Hestia ontmoet!

Mysterieuze dungeons? Avonturiers? Dat deed me meteen denken aan Magi: The Labyrinth of Magic. Een anime serie die ik één ruk helemaal af heb gekeken, en waarvan zo’n beetje de halve vrouwelijke cast op m’n cosplay wishlist staat. Hopelijk wordt deze serie (die je afgekort trouwens DanMachi kunt noemen) net zo leuk!

 

Kyoukai no Rinne

境界のRINNE

Genre: Comedy, Romance, School, Shounen, Supernatural

Release: 4 april, 2015

As klein meisje is Sakura Mamiya ooit verdwenen in het bos achter haar oma’s huis. Zonder verdere verklaring dook ze al vrij snel weer op maar had ze ineens speciale krachten gekregen: ze kan geesten zien! Ondertussen is ze een tiener en heeft ze leren leven met haar “gave”. Maar wanneer haar altijd absente klasgenoot ineens toch opduikt staat haar hele leven weer op z’n kop!

Kyoukai no Rinne komt van de makers van o.a. Inuyasha, een serie waar ik zelf nog altijd een zwak voor heb. Ik heb dan ook aardig hoge verwachtingen van deze serie al ben ik ook een beetje bang dat het teveel same-old-same-old gaat worden.

 

Owari no Seraph

終わりのセラフ

Genre: Drama, Shounen, Vampire, Supernatural

Release: 4 april, 2015.

Ben jij er klaar voor om de feels train op gang te laten komen? En kun je tegen wat bloed? Dan is Owari no Seraph een must see dit seizoen! In een wereld waar iedereen ouder dan 13 is uitgeroeid door een virus hebben vampieren de macht gegrepen. De jongeren die het virus overleefd hebben worden vastgehouden en gebruikt als vee en leven een triest bestaan.

Maar Yuuichirou houdt hoop en droomt ervan alle vampiers te vermoorden en de mensheid weer opnieuw te doen opleven. Hij is vastbesloten iedereen te redden en zijn wraak koste wat kost werkelijkheid te laten worden.

 

Denpa Kyoushi

電波教師

Genre: Comedy, Romance, School, Shounen, Harem

Release: 4 april, 2015

Kagami Junichirou stond in zijn tienerjaren bekend als een waar natuurkundig genie en werd zelfs op jonge leeftijd al gepubliceerd in het tijdschrift “Nature”. Na de universiteit verloor hij echter alle interesse in de wetenschap een werd een NEET (not in education, employment, or training) en stortte hij zich volledig op zijn anime blog en “nerdy” verzamelingen.

Wanhopig om ervoor te zorgen dat Kagami zijn leven niet vergooit doet zijn zus een ultieme poging hem weer een de slag te krijgen en bezorgt hem een baantje als natuurkunde leraar op een middelbare school.

Meteen wordt duidelijk dat Kagami geen standaard leraar is en wanneer hij een meisje helpt die erstig gepest wordt verandert er diep van binnen iets in Kagami, vindt hij lesgeven soms echt leuk? En wordt zijn interesse in natuurkunde en wetenschap weer aangewakkerd? Of is straks alles weer terug bij af?

Deze serie krijgt van mij een plek op de lijst omdat ik denk dat, ondanks alle humor en gekke situaties die we tegen gaan komen, het toch een serie is met een goed verhaal en onderliggende feels. Maar wie weet vergis ik me hier wel gigantisch in. We gaan het zien 😉

 

Plastic Memories

プラスティック・メモリーズ

Genre: Sci-fi

Release: 5 april, 2015

Niet zo ver in de toekomst zijn er androids die precies lijken op mensen verspreid over de hele wereld. De meeste bijzondere zijn de Giftia, welke van zulke hoge kwaliteit zijn dat ze qua uiterlijk en emoties haast niet te onderscheiden zijn van mensen.

Door een probleem in hun software hebben ze echter maar een gelimiteerde levensduur en wanneer ze deze overschrijven… tja, laten we zeggen dat het behoorlijk slecht eraan toe gaat dan! Om die reden worden er speciale teams ingezet om dit soort androids op tijd uit te schakelen. De jonge Tsukasa Mizugaki en zijn Gifita, Isla, zijn zo’n team! Maar is dit nu wel zo slim….?

Het eerste wat me aantrok was de artwork, en na het zien van de PV ben ik al helemaal benieuwd naar wat het gaat brengen! Ikzelf hoop stiekem een beetje op een wat serieuzere serie, in de zin van weinig overdreven fanservice comedy maar gewoon een goed verhaal, leuke personages en her en der wat feels 😉 Wat denken jullie?

 

Kekkai Sensen

血界戦線

Genre: Action, Adventure, Fantasy, Super Power, Vampire, Supernatural, Seinen

Release: 5 april, 2015

Geen schattige lieflijke kleurtjes maar keihard actie, avontuur, en een volwassen ondertoon, dat is wat je kunt verwachten van Kekkai Sensen! Door een breuk tussen de aarde en de wereld der doden wordt New York opgesloten in een bovennatuurlijk bubbel en stromen beesten, demonen, en andere bijzondere wezens de stad binnen.

Na jaren hebben de mensen van New York samen met hen een manier gevonden om met z’n allen in de stad te overleven en is iedereen “gewend” aan de situatie. Maar wanneer iemand dreigt de bubbel te vernietigen staat een fashionable groep superhumans op om deze te beschermen!

 

Punch Line

パンチライン

Genre: Comedy, Slice of Life,

Release: 10 april, 2015

Waar ik bij Plastic Memories op niet te veel onzin hoop verwacht ik hier dus wel een enorme parade aan chaos, OTT humor, en heel veel fanservice! Met een slogan als “Als hij ondergoed ziet, vergaat de wereld”, kun je ook weinig anders verwachten 😉

Er is nog weinig bekend over deze serie behalve dat de hoofdpersoon Yuuta Iridatsu heet en dat zijn geest gescheiden is van zijn lichaam!

 

Ninja Slayer From Animation

ニンジャスレイヤー フロムアニメイシヨン

Genre: Action, Ninja, Dystopian

Release: 26 april, 2015

Voor een stevige dosis actie moet je dit seizoen bij Ninja Slayer From Animation zijn! Kenji Fujikido is een ‘salaryman’ wiens vrouw en kind zijn vermoord tijdens een ninja-oorlog. Wanneer hij echter bezeten wordt door de geest van een legendarische ninja: Naraku en op het nippertje aan de dood weet te ontkomen verandert hij in een “Ninja Slayer”. Als Ninja Slayer is hij vastberaden alle kwaadaardige ninja te doden en zijn persoonlijke wraak uit te laten komen. Dit alles speelt zich af in de bizarre dystopische wereld van Neo-Saitama, waar niks is wat het lijkt.

Ninja Slayer From Animation kan eigenlijk maar twee kanten op gaan volgens mij: zó dramatisch slecht dat je erom moet huilen, of zó ziekelijk goed dat je niet kan wachten op de volgende afleveringen. Wanneer je de pv zo ziet kan er eigenlijk gewoon geen tussenweg zijn.

 

Jouw favorieten?

Natuurlijk is dit slechts een greep uit alle nieuwe series die je dit seizoen weer kunt verwachten dus staat er niks tussen wat je leuk vindt? Vergeet dan vooral niet om zelf even op het neregate overzicht te kijken en laat ons weten wat jouw favorieten zijn 😀

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X