Screenshot uit de anime serie Alice to Zouroku. Een van de anime aanraders voor de lente van 2017.

10 Anime om deze lente niet te missen!

Het is weer zover! De klok is weer verzet, de dagen worden weer heerlijk lang, en de mensen met hooikoorts zitten snotterend binnen. Voor iedereen die de lente liever vanachter de ramen bewondert hebben wij dan ook weer 10 anime op een rijtje gezet waarmee jij het perfecte excuus hebt om lekker binnen te blijven. Of om je tablet mee te nemen naar de eerst volgende picknick!

Dit keer wil ik niet beginnen met gloednieuwe series maar met de tweede seizoenen van het populaire My Hero’s Academia (Boku no Hero Academia) en de megaknaller Attack on Titan! Vooral deze laatste is langverwacht maar nu ein-de-lijk hier. Wij zijn dan ook reuze benieuwd of deze nieuwe seizoenen het succes van de voorgangers weten te evenaren of voorbij streven. Beiden series zijn vanaf 1 april weer wekelijks te volgen dus zet ze maar meteen op je watch-list!

Boruto: Naruto Next Generations

Genre: Action, Adventure, Super Power, Martial Arts, Shounen

Release 5 april, 2017

Nog een “oude” klassieker waar we echt niet omheen kunnen is Naruto, of beter gezegd Boruto! Een geheel nieuw avontuur dat verder gaat met de nieuwste generatie voortgekomen uit Naruto. Goed nieuws dus voor alle fans want dit betekent dat we waarschijnlijk weer erg lang kunnen gaan genieten van nog meer ninja-pret!

The Silver Guardian

銀の墓守り

Genre: Genres: Adventure, Fantasy

Release: 1 april, 2017

Het Chinese Haoliners Animation League is weer terug met een nieuwe anime in samenwerking met hun Japanse branch: The Silver Guardian (Gin no Guardian) waarin gaming centraal staat. De hoofdpersoon Lu Shuiyin (Riku Suigin in het Japans) is een echte gaming-pro maar eigenlijk de enige die weet van zijn vaardigheden is klasgenoot Lu Lian (Riku Lin in het Japans).

Hij is dan ook niet verbaast wanneer Lian hem een apparaatje geeft om mee te gamen. De schok komt echter pas wanneer Lian ineens ontvoert wordt én het feit dat het apparaatje hem naar een geheel andere wereld teleporteert! In deze wereld vechten twee verschillende kampen om de macht der goden die zich bevindt in een mysterieuze tombe. Door de hulp van het mysterieuze apparaat, een Monolith, kunnen normale gamers deze wereld binnengaan en meevechten in deze strijd. Shuiyin is vastbesloten de kracht van de goden te bemachtigen en zo Lian te redden.

Alice to Zouroku

アリスと蔵六

Genre: Adventure, Mystery, Seinen

Release: 2 april, 2017

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Sana, een van de kinderen die de kracht van “Alice’s Dream” heeft, een vaardigheid die haar in staat stelt om alles wat ze verbeeld te materialiseren . Nadat ze weet te ontsnappen uit het lab waar waar ze een proefpersoon was, eindigt Sana in de “normale”wereld, waar een oude man genaamd Zouroku ontmoet, maar zal hij haar helpen? Het verhaal belooft mooie visuals met meer dan voldoende spannende maar ook vertederende momenten!

Renai Boukun

恋愛暴君

Genres: Comedy, Supernatural, Romance, School

Release: 7 april, 2017

Death Note is één van de meest bekende anime, het beruchte notitieblok waarmee je mensen kon doden door hun naam er in te zetten is inmiddels een echt icoon geworden en heeft al voor veel spin-offs gezorgd. Renai Boukun is er daar weer eentje van maar dan met een flinke twist. In plaats van mensen te doden kun je mensen verliefd op elkaar laten worden en dat zorgt voor nogal wat problemen en komische situaties!

Clockwork Planet

クロックワーク・プラネット

Genre: Sci-Fi, Fantasy

Release: 7 april, 2017

De wereld is al lang niet meer wat het geweest is. De oneindige gierigheid van de mens en het ontkennen van klimaatverandering heeft ervoor gezorgd dat onze planeet volledig is uitgeput en alleen nog maar kan voortbestaan als één grote machine. Een goede plek voor iedereen die graag rommelt met machines zoals schoolverlater Naoto. Wanneer er een vrouwelijke robot in zijn huis crashed wordt hij ineens de aangewezen persoon om de wereld weer eens flink wakker te schudden en een verandering te weeg te zetten die alles op z’n kop zal zetten.

Re:Creators

Genres: Action

Release: 8 april, 2017

https://www.youtube.com/watch?v=vKLzWGMNRoE

Mensen hebben vele verhalen gemaakt. Verhalen van vreugde, verdriet, boosheid en andere diepe emoties. De verhalen schudden van alles in ons los en fascineren ons telkens weer. Maar wat als de personages van die verhalen eigenlijk hun eigen wensen en zielen hebben? En wat als we voor hen god-achtige wezens zijn die hun leven veranderen en ze op andere paden brengen dan ze eigenlijk zouden willen? In Re:Creators, is iedereen een schepper.

Grimoire of Zero

ゼロから始める魔法の書

Genres: Action, Fantasy

Release: 10 april, 2017

In het jaar 526 van de Liturgische kalender weet de wereld al eeuwen van het bestaan van heksen en dat ze beruchte kunst van de tovenarij beoefenden. Maar toch weet de wereld niks van magie, of de vreemde half-mensen/half-beesten die deze teweeg hebben gebracht in de wereld. Vooral deze half-mensen hebben het zwaar in de wereld en worden bestempelt als “gevallen beesten”. Ook onze hoofdpersoon is zo’n half-mens en wil niks liever dan volledig mens worden. Een wens die onmogelijke lijkt tot hij de heks “Zero” tegenkomt. Zij belooft hem te veranderen in een mens als hij haar helpt met het terugvinden van haar Grimoire. Maar is de prijs die hij hiervoor moet betalen het allemaal wel waard?

Atom: The Beginning

アトム ザ・ビギニング

Genre: Action, Sci-Fi, Mecha, Seinen

Release: 15 april, 2017

We gaan nog even verder met robots maar dan met een hele bijzondere: Astro Boy. Deze beroemde robot is het geesteskind van de Japanse legende Osamu Tezuka, dé grote man achter het ontstaan van vrijwel alle manga en anime zoals we die vandaag de dag kennen. Deze serie ‘Atom: The Beginning’ vertelt over het ontstaan van Astro Boy in zijn fictieve universum.

Meer, meer, meer!

Uiteraard zijn dit niet de enige anime die er deze lente weer aan komen en zien we ook een serie waarin kommen rijst tot leven komen als knappe jongens (Love Kome, We Love Rice), een spinoff van DanMachi, en veel, heel veel tweede seizoenen van o.a. Kyoukai no Rinne, Berserk, en Natsume’s Book of Friends,  Kijk jij ook al uit naar deze anime, of heb je hele andere favorieten op je lijstje staan? Laat het weten in de comments!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie