Blog header vreemde Japanse beauty producten. In dit geval een gezichtstrainer met pro-voetballer Ronalda als de posterboy.

10 Bizarre Japanse Beauty Producten

Beauty is in Japan een miljarden business en er zijn een groot aantal bijzondere beauty producten op de markt om de mensen zo goed mogelijk te “helpen” hun beste zelf te worden. Sommige van deze producten zijn doodnormaal maar een aantal zijn toch wel een tikje vreemd… Zo hebben we het al eens gehad over de bijzondere pillen die ze in Japan hebben waardoor je poep niet meer stinkt maar juist naar bloemetjes of bosbessen ruikt. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij!  Zo heb je nog…

1. Haarklittenband

Laten we eens rustig beginnen door te vertellen over haarklittenband. Dit artikel zullen sommige lezers van The Sushi Times misschien herkennen want het heeft o.a. in onze goodiebags gezeten die je op Tomofair kon krijgen. Maar wat is het nou? Het is een stuk klittenband speciaal bedoelt om je pony of andere plukken haar op z’n plek te laten zitten terwijl je bijvoorbeeld gaat föhnen.

tesdyhsdh

Je plaatst het klittenband tussen twee haarlagen in zet de föhn erop. Wanneer je denkt dat het goed in model zit haal je het klittenband weg, sprayed er nog een lading haarlak op en je bent klaar! Op zich dus niet zo’n heel vreemd product, maar het idee van klittenband in je haar stoppen komt toch wat apart over…

2. Eye Slack Haruka

Flinke wallen en rimpels rondom je ogen kunnen je vaak een vermoeide of oude uitstraling geven. Voor een mooie, jeugdige blik is het dan ook belangrijk om je wallen weg te werken en dat er geen rimpeltje te zien is. Trucjes zoals koude lepels op je wallen leggen zijn in Japan echter niet voldoende. Daar trekken ze echt alles uit de kast en komen ze met uitvindingen zoals de Eye Slack Haruka, een vibrerend apparaat dat alle problemen weg zou trillen!

18kydpvzs26wjjpg

Volgens Japan Trend Shop (waar je het apparaat kunt kopen voor $89,-) hoef je slechts drie minuten per dag de Eye Slack Haruka te gebruiken en binnen no-time zie je dan al verschil en krijg je weer een jeugdige uitstraling! Mocht dit apparaat trouwens niet heftig genoeg zijn? Dan bestaat er ook nog de Maturity Haruka die ook meteen je wangen meeneemt.

3. Eyelid Trainer

Een duidelijk “dubbel” ooglid is iets dat veel Aziatische meisjes als schoonheidsideaal hebben. De verkoop van speciale tape om dit te doen is al jaren razend populair en ook chirurgische ingrepen komen maar al te vaak voor. Vind je tape teveel gedoe en een ingreep te heftig? Dan is deze eyelid trainer wellicht de perfecte oplossing voor je.

eyelid-trainer-1
eyelid-trainer-2

Dit bril-achtige apparaat zet je ongeveer 5 minuutjes per dag op je neus, met de bandjes op de juist plek bij je ooglid. Vervolgens “train” je elke keer dat je knippert je oogleden om een plooi te vormen. Of het nou zo goed is voor je ogen en huid betwijfelen we maar in Japan zijn er toch nog enkele tienduizenden van verkocht.

4. Facial Fitness Pao Smile Trainer

Fans van Christiano Ronaldo kunnen maar beter even wegkijken want na het zien van onderstaand product en de bijbehorende commercial zul je deze voetballer nooit meer serieus kunnen nemen. Hij is namelijk het officiële gezicht van de ‘Facial Fitness Pao Smile Trainer’. Een bizar apparaat wat je in je mond stopt en dan vervolgens op en neer laat bewegen.

Jazeker, dit is de echte Christiana Ronaldo en hij is écht model voor dit product dat je ook daadwerkelijk kunt kopen voor maar liefst $245! Door 2x per dag 30 seconden lang de oefeningen te doen zou je een strakker gezicht en mooiere lach moeten krijgen. Maar of we er nou in geloven?

5. Face Slimmer Exercise Mouthpiece

face-slimmer-mouth-exercise-japan-mouthpiece-4

Nog zo’n mooi apparaatje in de categorie “mond” is de ‘Face slimmer Exercise Mouthpiece’ een soort rubberen insert die je in je mond plaats om de huid eromheen strak te trekken.

De bedoeling is dat je, wanneer je het mondstuk hebt geplaatst, diverse bewegingen maakt om zo de spieren te trainen en vet eromheen te verbranden. Op deze manier zou je een strakkere, rimpelvrije huid moeten krijgen.

6. Hana Tsun Nose Straightener

Ook een rechte neus is uitermate belangrijk voor een mooie look en gelukkig heeft men daar de Hana Tsun Nose Straightener voor uitgevonden!

hana-tsun-nose-straightener-1

Door dit apparaatje 20 minuten per dag te dragen zou het kraakbeen en neusweefsels langzaamaan in de juiste houding geduwd worden en is plastische chirurgie dus niet meer nodig. Wat een uitkomst hé?

7. Kaomomi Mask

Wil je nou echt je hele gezicht aanpakken? Dan is er het Kaomomi Masker. Dit nogal eng uitziende masker is een speciaal “sauna” masker (niet in de sauna te dragen) dat je doet zweten om zo al het vuil uit je huid te halen. Tegelijkertijd masseren de 60 bobbels in het masker je huid om rimpels tegen te gaan.

kaomomi-face-mask-sauna-skin-care-1

Na afloop is het wel belangrijk om zowel je gezicht als het masker goed schoon te maken met lauw water om het effect te optimaliseren. Vind je zo’n zweet masker helemaal niks maar wil je wel van je rimpels af? Geen zorgen dan is er ook nog het Kogao! Double Face Mask en een bijzondere mannen variant de Men’s Germanium Kogao Sauna Mask!

kogao-double-face-mask-beauty-wrinkle-1
mens-kogao-sauna-mask-1

Beide maskers zijn bedoeld om je huid volledig strak te trekken en je gezicht te “optimaliseren”. Het ziet er absoluut niet comfortabel uit maar je moet er wat voor over hebben zullen we maar denken.

8. Placenta Jelly Drankjes voor je Huid

Mensen hebben echt van alles over voor een strakke huid. Dus natuurlijk kan het nog gekker want we hebben het nog niet over de ‘Placenta Jelly Drankjes’ gehad. Een placenta is iets wat wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap en de voedings- en afvalstoffen regelt voor een baby.

Als de baby geboren is komt er nog een ‘nageboorte’ en komt de placenta naar buiten. Yep, dat ziet er net zo smerig uit zoals je je kunt voorstellen. Volgens sommige is de placenta echter extreem gezond en wordt het de kersverse moeder soms aangeraden deze na de geboorde ook op te eten.

Placenta Jelly Drinken Japan
Foto via Rakuten.

In dit geval gebruiken ze echter de placenta (van varkens) om deze te verwerken tot een magische schoonheidsdrankje. Uiteraard zijn er wel de nodige toevoegingen aan gedaan en herken je de placenta totaal niet meer in het eindproduct. Ook de smaak en geur zijn aangepast, en door het geheel in een mooie verpakking te stoppen verkoopt het ook nog behoorlijk goed!

9. Beauty Voice Trainer

beauty-voice-trainer-2

Een mooi uiterlijk is niet voldoende want echte schoonheid komt van binnen. Dat nemen ze nu toch wel letterlijk want er is zelfs een beauty voice trainer waarmee je stem mooier zou worden en je beter kunt gaan zingen.

Hiervoor moet je een soort speen in je mond stoppen die je tong op de juiste plek zet voor maximaal stemband geluid en met behulp van de meegeleverde tools kun je ook nog eens oefenen met het behalen van de juiste noten.

10. Tepel Blekers

Een voor ons nogal bijzonder bijgeloof in Japan heeft te maken met de tepels van vrouwen en dan in het bijzonder de kleur. Vrouwen die erg veel sex hebben (gehad) zouden namelijk donkere tepels hebben. Sterker nog, hoe meer sex je hebt hoe donkerder je tepels zouden worden.

Aangezien dames in Japan op een hoop vlakken met dezelfde vooroordelen te maken hebben als hier willen de meeste vrouwen dan ook niet dat ze donkere tepels hebben. Pech voor ze zou je denken maar in Japan hebben ze hier een oplossing voor bedacht: tepel blekers.

pinkyqueentoppack01
pinkyqueentoppack02

Dit zijn bijzondere patches/stickers die je op je tepels kun plakken en deze zouden dan op den duur je tepels doen oplichten, uiteraard gaan ze er ook van naar rozen ruiken. Daarnaast zijn er crémes, agressieve scrubs, en nog een aantal producten waar je de kriebels van kan krijgen, allemaal om je tepeltjes mooi te doen oplichten.

Tipje van de ijsberg

Dit is slechts het tipje van de ijsberg als het aankomt op vreemde beauty producten! Er zijn letterlijk nog honderden andere gadgets, en er komen er nog altijd meer bij. Maar wat vind jij het meest bizarre product op deze lijst? En wat zou je stiekem nog best wel eens willen proberen? Laat het weten in de comments!

Dit artikel – 10 Bizarre Japanse Beauty Producten – verscheen voor het eerst op 14 december 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 14 december 2018.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie