10 Dingen die elke Pokémon Go Trainer moet hebben!

Nu ook in Noord-Amerika het BETA testen op het punt staat te beginnen is het hoogtijd om alvast aan de voorbereidingen te beginnen! Een goede Pokémon trainer is namelijk voorbereid op alles en heeft dan ook de noodzakelijke dingen altijd bij zich. Maar wat moet je behalve je telefoon (en evt. Pokémon Go Plus device) nou bij je hebben als Pokémon Go trainer? Op willekeurige volgorde de 10 dingen die (volgens ons) elke Pokémon Go Trainer moet hebben!

 

10. Geld

Het allereerste, en meteen één van de lastigste dingen: Geld! Als Pokémon trainer zul je namelijk voldoende centen moeten hebben. Om te beginnen is Pokémon Go zelf (hoogstwaarschijnlijk) al niet (geheel) gratis en zijn er ook nog bijkomende kosten tijdens het echt spelen ervan.

med_1429720079_00004

Uiteraard kosten de spullen voor je voorbereiding geld maar zul je tijdens je quest “to be the very best” ook wel eens wat verder weg willen en treinkaartjes of benzine moeten bekostigen, heb je tijdens je avonturen ook voorraden zoals eten en drinken nodig, en ga zo nog maar even door. Begin dan ook op tijd met sparen, let goed op aanbiedingen, coupons, en andere acties.

 

9. Een goede conditie

Voor het eerst in ons leven zullen we niet heerlijk lui op de bank, in bed, in een stoel, op de grond of waar dan ook niet-bewegend Pokémon moeten spelen. Dit keer zullen we écht actief moeten worden. Zelfs met een segway zul je niet ver komen en dus zal de benenwagen er ongetwijfeld aan te pas moeten komen.

Cosplay door Sev Cosplay, photo door John Jiao.

Cosplay door Sev Cosplay. Foto door John Jiao.

Een goede conditie is dan ook onmisbaar! Hoe ook jij fit kunt worden voor Pokémon Go lees je in deze post door voedingscoach en personal trainer Jeremy Regensburg van Jemfit die speciaal voor ons een gastartikel schreef!

 

8. Goede (wandel)schoenen

Zoals gezegd zullen we flink wat moeten gaan bewegen om Pokémon Go te kunnen spelen en zal er heel wat afgelopen gaan worden. Een goed paar wandelschoenen is dan ook onmisbaar voor elke trainer die serieus aan de slag wil gaan!

Paar 1 en 2 alleen nog tweedehands via eBay. Derde paar via Rakuten en Pokémon Center.

Paar 1 en 2 alleen nog tweedehands via eBay te krijgen. Derde paar via Rakuten en Pokémon Center.

En hoewel de bovenstaande schoenen natuurlijk fantastisch zijn kun je wellicht beter een speciaalzaak binnenlopen voor een paar echt goede wandelschoenen!

 

7. Een pet/hoed/muts/hoofddeksel

We weten het inmiddels, zonder pet, hoed, of ander hoofddeksel ben je gewoon geen “echte” trainer! Al onze helden uit de Pokémon games droegen er immers één dus om hen eer aan te doen moeten ook wij laten zien dat we echte trainers zijn en de meest fashionable hoofddeksels uit de kast te trekken.

Untitled design

Officially Licensed Pokemon Petten o.a. verkrijgbaar bij Archonia en Bind on Equip Merchandise.

Niet alleen staan ze cool, ze zijn ook nog eens erg handig om de zon uit je ogen te houden tijdens een intense battle, wandeling, of bergbeklimming om die ene Pokémon te kunnen pakken.

 

6. Een Pokedex

Een pro-trainer weet natuurlijk de namen van alle 721 Pokémon uit zijn hoofd, de types die het zijn, en welke moves ze hebben maar voor iedereen die hier (nog) niet zo behendig mee is kan een Pokedex een absolute life-saver zijn. Uiteraard zit er wel eentje in Pokémon Go maar een fysieke copy kan ook erg handig zijn!

IL002-_Pokémon_Emergency_05

Van alle generaties zijn er wel fysieke guides en pokedexes te vinden waarmee je snel even kunt bladeren naar de juiste info zonder dat dit ten koste gaat van de batterij op je telefoon.

 

5. Een powerbank en extra oplader

En nu wet het toch over batterijen hebben… Aangezien Pokémon Go alleen te spelen is met je mobiele telefoon zul je ervoor moeten zorgen dat deze goed opgeladen is. Niks is zo erg als op het moment suprême je telefoon op zwart zien gaan. Wat als je nou nét die ene zeldzame Pokémon tegenkomt? Of in een episch gevecht bent met een andere trainer? Dan moet je er van op aan kunnen dat je voldoende stroom bij je hebt.

Powerbanks vanaf €7,95 o.a. bij bol.com

Powerbanks vanaf €7,95 o.a. bij bol.com.

Met een goede powerbank heb je altijd een back-up bij je en door te zorgen dat je een extra oplader bij je draagt kun je altijd en overal, bij elk stopcontact, je telefoon en/of powerbank weer opladen.

 

4. Een eerste hulp doos

Net als dat een noodbatterij van pas kan komen is het ook handig om een emergency kitje bij je te hebben. Wanneer je door de bossen, weilanden, rivieren, en bergen trekt kan het natuurlijk voorkomen dat je een keer onderuit gaat of iets te hard je arm zwiept om een Pokéball te gooien.

hqdefault

Een verbanddoos met eerste hulp spullen is dan ook onmisbaar! Zo ben jij altijd voorbereid op verrekte enkels, schaafwonden, en griepjes. Bonuspunten als je een Nurse Joy cosplay hebt.

 

3. Waterbestendige kleding en accessoires

Een echte trainer laat zich niet weerhouden door een beetje regen en is dan ook hier altijd goed op voorbereid! Met behulp van regen pak, poncho, of paraplu kom je natuurlijk al een heel eind maar je wilt niet dat je rugzak (en alles wat erin zit) nat wordt en al helemaal niet dat je telefoon nat wordt!

brock2

Zorg dan ook voor waterbestendige accessoires, al is het maar een plastic tasje voor je elektronica. Ben je een mooi weer trainer? Dan zul je dit niet nodig hebben, al zal zelfs dan een paraplu niet verkeerd zijn!

 

2. Een rugzak

Om al je spullen kwijt te kunnen zul je als allereerste echt een rugzak moeten hebben. Geen laf gedoe met vrouwelijke clutches of een onhandige schoudertas, nee een degelijke rugzak is van groot belang tijdens je reizen als Pokémon Go trainer!

Niet officiële Pokémon rugzakken via o.a. Ebay.

Niet officiële Pokémon rugzakken via o.a. Ebay.

Dit hoeft zeker geen saaie te zijn want het is natuurlijk ook een uitstekend moment om nog even extra duidelijk je fandom te laten zien door voor een coole Pokémon rugzak te gaan. Hierin kun je alles stoppen wat je maar nodig hebt. Van je portemonnee en extra opladers tot waterflesjes, gezonde snacks voor onderweg, en een fototoestel!

 

1. Reismaatjes

En last but not least: reismaatjes! In de serie zien we Ash altijd met een groepje reizen. Elk seizoen heeft hij wel zijn vrienden bij zich om samen allerlei fantastische avonturen te delen maar ook om gevaarlijke situaties het hoofd te bieden.

Pokemon Travels

In Pokémon Go zul je op plekken komen die je kent en vertrouwd zijn, maar ook op locaties waar je nog nooit eerder bent geweest en dus kan het niet alleen heel erg gezellig zijn om een reismaatje te hebben maar ook veiliger!

Zorg alleen wel dat je goede afspraken maakt als het aankomt op het vangen van Pokémon of battlen met andere trainers. Je wilt immers niet staan bekvechten over wie een bepaalde Pokémon mag vangen terwijl de ander hem misloopt.

 

Extra: Expert Trainer benodigdheden

Ga jij nou echt die-hard je droom als Pokémon trainer achterna? Dan heb je aan bovenstaande items wellicht niet voldoende! Ga jij dagen of weken rondtrekken om juist die éne bijzondere Pokémon te vinden?

pokemon

Dan zul je ook moeten denken aan een tent, matje, slaapzak, toiletpapier, en eigenlijk een volledige basis Kampeer- / Scoutingkit met alle basis dingen zoals een zaklamp, zakmes, lucifers, (opvouwbare) pannen en servies, waterfilter en misschien zelfs dingen zoals een kompas! Denk ook aan kaarten van je omgeving zodat je hiervoor niet op je telefoon hoeft te vertrouwen en zoals Ash zijn moeder altijd zei: “zorg voor voldoende schone onderbroeken”.

 

Met dit als basis moet het haast wel goed komen tijdens jouw eigen, enige, echte Pokémon (go) avontuur! Wat is er volgens jou nog meer onmisbaar of wat neem jij zelf mee op reis? Laat het weten in de comments!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X