10+ Japanse games die je MOET hebben in 2017

Aan het begin van het jaar wordt je bestookt met allerhande lijstjes. Lijstjes met goede voornemens, dingen die er anders moeten in het nieuwe jaar, of dingen die je nog moet doen. Het is een ware hype en wij doen er nog eventjes een schepje bovenop. Maar dan met een lijstje dat wél leuk is om te lezen.

Niet alleen omdat ondergetekende het geschreven heeft, maar omdat het dé Japanse games zijn waar je naar wilt uitkijken dit jaar. Natuurlijk is dit een lijstje die niet in chronologische volgorde is en staat deze vol met persoonlijke meningen. Naar welke Japanse games kijk jij het meeste uit dit jaar?

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Natuurlijk moet deze ook in de lijst komen. Dit is hype op meerdere levels. De Switch is de nieuwe console van Nintendo waarmee ze weer op creatieve manier een console uit te brengen. Het beschikbaar maken van spelen buiten je huis heeft al gewerkt op de mobieltjes (zie Mario Run die het nog beter doet dan Pokemon Go) en is nu iets waar Nintendo op inspeelt met de Nintendo Switch. Het is een gewaagde keuze, maar wel eentje die gepaard gaat met een van de meest gewenste release games. Iets wat de redding moest zijn in 2016 voor de Nintendo Wii U is nu dus release game voor 2017.

Gooi daar één van de meest populaire Nintendo franchise ooit bij: Legend of Zelda, en maak deze open wereld met allerlei fancy snufjes, en het belooft te zijn wat je altijd al wilde dat een Zelda game was. Dit in combinatie met de slimme AI technologie van het paard van Link (hij kan de bomen uit zichzelf ontwijken!), lijkt het inderdaad de beste Zelda game ooit te worden.

Voor nu staat de release op 03-03-2017 en is die te pre-orderen voor de WiiU bij o.a. Bol.comNedgame, GameMania, en Intertoys.

 

Nioh

Team Ninja heeft een veelbelovende RPG gemaakt welke in februari uitkomt. Voor je eigen plezier zou je eens de demo op de PS4 moeten testen, het zal je werkelijk verstelt doen staan. De game speelt zich af in de 17e eeuw en je kruipt hierbij in de rol van een ontzettend stoere, westerse samoerai die William heet. De game schijnt vergelijkbaar te zijn met Dark Souls, maar dan met samoerai en Japanse landschappen en dat is allemaal best wel heel erg tof.

Het vechtsysteem is een klassieke hack ‘n slasher en je gaat het gevecht aan met zowel mensen, als niet menselijke vijanden! Voor de kenners van Onimucha komt dit alles misschien een beetje bekend voor, en dat kan kloppen! Dat is dus ook de reden waarom ik hier zo naar uitkijk, dat was al tof dus hopelijk dit ook. En natuurlijk de samoerai. Wat wil je nog meer?

Nioh komt uit op 09-02-2017 voor de Playstation 4 en is o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, GameMania, en Intertoys.

 

Yakuza 0

Een beetje in het straatje van Nioh is Yakuzo 0, maar dan een tikje moderner. De game speelt zich namelijk af in 1987 in “onze” wereld. En zoals de naam al doet vermoeden draait het allemaal om de Yakuza!

Het is een open-world actiegame waarbij jezelf moet bewijzen in een epische strijd met allerlei partijen uit de criminele onderwereld!

De game is inmiddels verkrijgbaar voor playstation 4 en o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, GameMania, en Intertoys.

 

Ni no Kuni: Revenant Kingdom

Ni no Kuni is een JRPG die niet zo heel erg bekend is, en dat is ontzettend zonde. Deze gemoedelijke adventure role-playing game speelt alsof je in een echte Studio Ghibli film zit.

De game kreeg na zijn release in 2011 (en 2013 in EU/NA) hoge reviews van vrijwel iedereen die deze speelde en dus zijn de verwachtingen voor dit nieuwe deel ook torenhoog! Ni no Kuni: Revenant Kingdom komt uit op 31-03-2016 en is nu verkrijgbaar voor pre-order bij Nedgame.

 

Resident Evil 7: Biohazard

De laatste paar jaren waren niet de beste voor de Resident Evil series. Na deel 4 is het eigenlijk vrij snel bergafwaarts gegaan en leek het er steeds meer op alsof de serie zou uitsterven. Totdat daar ineens de grote verassing kwam tijdens afgelopen E3,  de aangekondiging van RE7. Een game die deze maand is uitgekomen op PS4, Xbox One en de PC. Daarnaast zal er ook voor het eerst de game in first-person worden gespeeld, zal er geen massa pistool festijn gaande zijn en, misschien nog belangrijker, zijn de herbs weer terug!

Als hekkensluiter is er ook bekend gemaakt dat er geen quick-time events zullen zijn. Als je met deze kennis de demo gaat spelen, weet je gewoon dat je deze game ontzettend leuk zal gaan vinden. Dit zal wel eens de redding kunnen zijn die de Resident Evil serie hard nodig heeft.

Resident Evil 7: Biohazard is uitgekomen op 24-01-2017 voor Microsoft Windows, PlayStation 4, en Xbox One. De game is o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, GameMania, en Intertoys.

 

Tekken 7

Deze klassieker onder de vechtgames kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ditmaal komt dit nieuwe Tekken deel uit op de PS4, Xbox One en de PC. Zoals we gewend zijn inmiddels ziet het er allemaal grafish prachtig uit en zal ook de nieuwe de ‘Rage Art’ en de ‘Power Crush’ introduceren. Twee mechanismen die de Tekken-serie alleen maar beter zal maken.

Helaas, en eigenlijk ook weer niet zo gek, is de game al uitgekomen in Japan. We zitten hier in het westen eigenlijk nog te wachten op het bericht wanneer het hier zal uitkomen, maar dit kan niet lang meer duren. Kijk in de tussentijd nog even de trailers, zodat je er de rest van de dagen over kan dromen dit juweeltje te kunnen spelen.

Tekken 7 komt uit op 31-03-2017 voor Microsoft Windows, PlayStation 4, en Xbox One. De game is o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, GameMania, en Intertoys.

 

Persona 5

Het is nog geen valentijnsdag of ons hart is al gebroken. Persona 5, de nieuwste in de shin megami tensei reeks, zou eigenlijk op 14 februari uitkomen. Jammer genoeg staat de datum nu op 4 april. Als groot Persona-fan is dit een enorme martelgang want de game is zelfs al enkele maanden uit in Japan!

Maar laten we ons hart maar een beetje helen door zoveel mogelijk promo’s en nieuwtjes erover te lezen totdat het eindelijk zo ver is en we weer los kunnen gaan met deze geweldige JRPG.

Persona 5 komt uit op 04-04-2017 voor playstation 3 en playstation 4. De game is o.a. te koop bij Bol.com, Nedgame, GameMania, en Intertoys. En als je nog snel bent kun je ook nog de limited editions bemachtigen met o.a. een Japanse schooltas erbij!

 

Alle nieuwe Dragonquest games

In 2017 worden fans van de Dragonquest franchise weer goed verwend! Niet alleen kom Dragonquest XI en Dragonquest Heroes II voor playstation 3,4, en psvita uit. Er komt ook nog een nieuwe Nintendo 3DS titel uit: Dragonquest VII. Dat wordt weer volop genieten van deze bijzondere JRPG’s! Dragonquest VII voor de nintendo 3ds is inmiddels uit, de andere twee laten nog even op zich wachten tot het einde van het jaar.

 

Shenmue III

Hoe kan het ook anders dan dat we Shemue III op deze lijst zetten, ook al is het nog niet zeker of de game daadwerkelijk in 2017 komt. Dit is één van de meest iconische games aller tijden. Het was de duurste RPG ooit gemaakt toen deze in 1999 uitkwam. Sindsdien komt deze regelmatig terug in allerlei “beste games ooit” lijstjes en toch, toch is er in bijna 15 jaar tijd niks mee gedaan. Het bleek een commerciële flop te zijn en na deel II kwam er niks.

Tot er vorig jaar ineens een kickstarter verscheen van de originele developers die hoopten dat mensen nog vertrouwen in deze serie hadden. Binnen acht uur tijd stond de teller op 2 miljoen dollar en uiteindelijk werd er ruim 6 miljoen opgehaald. We zijn extreem benieuwd naar dit nieuwe deel en kunnen dan ook haast niet meer wachten tot hij uitkomt voor Windows en Playstation 4.

 

Eervolle vermeldingen

Tenslotte nog een paar andere games om in de gaten te houden dit jaar (o.a.):

  • Final Fantasy XII: Zodiac Age
  • Poochy & Yoshi’s Woolly World
  • Danganronpa V3: Killing Harmony
  • Gravity Rush 2
  • Tales of Berseria
  • Kingdomhearts HD 2.8 (en Kingdomhearts III)

En dit is slechts een fractie van alle games dus bereid jezelf (en je portemonnee) maar vast goed voor! Welke games wil jij allemaal aan je collectie gaan toevoegen?

[bol_product_links block_id=”bol_586ead8572c98_selected-products” products=”9200000057730077,9200000028880319,9200000070227653,9200000038448511,9200000064078129,9200000072573864,9200000072847771,9200000065128955,9200000068199090,9200000072390072,9200000014979771″ name=”Games2017″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X