Screenshot uit Polar Bear Café. Blog header voor dierendag anime.

Perfecte anime series voor dierendag!

Op dierendag moet je natuurlijk niet alleen extra lief zijn voor alle (huis)dieren maar is het ook een uitstekend moment om eens lekker anime te binge-watchen met je favoriete huisdier op schoot (of te doen alsof je een huisdier hebt). En wat kun je dan beter kijken dan een serie die in het teken staat van dieren, of waar dieren een belangrijke rol in spelen?

Fruits Basket

フルーツバスケット

Comedy, Drama, Fantasy, Romance, Shoujo, Slice of Life

Laten we hem maar gewoon meteen noemen: Fruits Basket is de perfecte anime op dierendag voor mensen die wel van wat romantiek houden! Wegens nogal vervelende omstandigheden en een bizarre angst om mensen tot last te zijn eindigt de 16-jarige Tooru in het huishouden van de Souma-familie. Dit is geen normale familie want elke keer als een gezinslid wordt omhelst door iemand van het andere geslacht veranderen ze tijdelijk in één van de Chinese sterrenbeelden! Kan zij achter het geheim komen van deze vreemde vloek en de Souma familie helpen?

Inmiddels heb je daarbij ook de keuze tussen de originele versie, en de Fruits Basket 2019 remake.

Polar Bear Café

しろくまカフェ

In deze aparte slice-of-life wordt humor flink afgewisseld met exotische dieren (en mensen) die zich allemaal in het Shirokuma Café verzamelen. De eigenaar, een ijsbeer, weet goed hij voor zijn gasten moet zorgen, maar ook hoe hij en zijn vrienden (een panda en pinguin) in allerhande aparte situaties terecht komen.

Nyankoi

にゃんこい!

Genre: Comedy, Harem, Romance

Junpei Kousaka breekt per ongeluk een standbeeld van een kattengod en wordt als wraak vervloekt. Hierdoor hoort hij nu ineens alles wat katten zeggen, e meestal zijn dat geen aardige dingen… Om van de vloek af te komen moet hij nu 100 goede daden voor katten verrichten!

Mawaru Penguindrum

輪るピングドラム

Genre: Comedy, Drama, Mystery, Psychological

Speciaal voor liefhebbers van pinguïns moesten we Mawaru Penguindrum wel op deze lijst zetten. Deze hilarische en bijzondere anime geeft namelijk een bijzondere rol aan deze beestjes.  Himari Takaru is zwak van gezondheid en ligt vaak in het ziekenhuis. Wanneer ze zich wat beter voelt een een bezoek brengt aan het aquarium gaat het mis. Ze valt flauw maar wordt op mysterieuze wijze bij bewustzijn gebracht door een pinguin hoed! Vanaf dat moment is ze echter niet meer alleen…

Chi’s Sweet Home

チーズスイートホーム

Genre: Comedy, Slice of Life

Er is maar één woord voor Chi’s Sweet Home: schattig! De avontuurlijke kitten Chi gaat op een dag iets te ver weg van haar broertjes, zusjes en moeder en kan haar weg niet meer terug vinden. Dan wordt ze gevonden door een jong gezinnetje die haar mee naar huis nemen. Er is één probleem… Ze mogen helemaal geen dieren houden in hun appartement!

Kuma Miko

くまみこ

Genre: Comedy, Seinen, Slice of Life

In deze humoristische serie heeft de 14-jarige Machi Amayadori wel een hele bijzondere beschermheer, namelijk de pratende beer Natsu! Hij heeft haar tijdens haar gesloten leventje in een lokale schrijn beschermd en alles geleerd wat ze moeten weten. Maar Machi wil graag naar een normale middelbare school, kan Natsu haar hier ook op voorbereiden?

Nagareboshi Gin

銀牙 流れ星銀

Genre: Action, Adventure, Drama, Shounen

Deze serie is een oudje, hij komt uit 1986 maar is nog altijd een zeer bekende serie! Geen mens passeert de revue in de film en je volgt dan ook de strijd van een aantal “beerhonden” om te overleven in de wildernis!

Jungle Emperor Leo

ジャングル大帝 劇場版

Genre: Adventure, Fantasy

Ook deze film gaat al wat jaartjes mee (uit 1997) en zal zeker fans van de Leeuwenkoning erg aanspreken! Deze film zou namelijk de “inspiratie” zijn geweest voor de Leeuwenkoning. Sommige gaan zelfs zo ver om te zeggen dat Disney de film gewoon heeft gestolen en wanneer je goed kijkt zullen bepaalde scenes je inderdaad wel heel erg bekend voor komen…

Wolf Children

おおかみこどもの雨と雪

Genre: Fantasy, Slice of Life

Een klassieker in de maak is de film Wolf Children. Een schitterende film die door velen wordt aangezien voor een Studio Ghibli film. Dat is het niet, maar minstens zo goed (al dan niet beter) als Ghibli producties! Een jonge vrouw doet haar uiterste best een goed bestaan op te bouwen voor haarzelf en haar twee kinderen door naar het platteland te verhuizen. Niet alleen zal ze daar moeten leren voor zichzelf te zorgen maar ook voor haar bijzondere wolf kinderen!

Petshop of Horrors

ペットショップ・オブ・ホラーズ

Genre: Horror, Josei, Mystery, Supernatural

En voor de liefhebbers van toch wat meer horror en engere series mag Petshop of Horrors niet ontbreken op Dierendag! Verwacht echter geen lieve honden en katten in deze dierenwinkel maar mythische wezens die je soms keer kosten dan je lief is…

Extra:

Tal van Ghibli Films

Ook in Ghibli films is er geen tekort aan dieren! Van de mens vervloekt als varken in Porco Rosso tot de dieren in de zee van Ponyo, en de mythische wezens in Totoro en Spirited Away. Ook The Cat Returns, Princess Mononoke, en Pom Poko hebben een sterke focus op dieren en/of het dierenrijk en de natuur.

Series met antropomorfen

Antro of eigenlijk Antropomorf betekent letterlijk ‘van menselijke gedaante’ en doelt op beesten die menselijk lijken. In de anime wereld wordt het op een andere manier gebruikt en doelt het op mensen met dierlijke trekken, zoals bijvoorbeeld oren en een staart. Denk hierbij aan series zoals Dog Days, Tokyo Mew Mew, en Inuyasha. Meer antropomorf series vind je in dit artikel of antropomorf anime series!

Series met een paar dieren

Daarnaast zijn er nog veel meer series waar dieren zeker een rol in spelen maar niet echt op de voorgrond staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tamako Market, Flying Witch, Inuyasha, Kyoukai no Rinne (al zijn dat meer Yokai dan dieren), en Wolf’s Rain.

Voor liefhebbers van schattig

Ben jij dol op super schattige series? Anime die “kawaii!!” roepen en nog eens stikken van de dieren? Probeer dan eens Jewel Pet Sunshine, Bananya, of Hamtaro! Dit zijn stuk voor stuk lieve series die ook voor de jonge kijkers zeer geschikt zijn.


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Perfecte anime series voor dierendag! – verscheen voor het eerst op 4 oktober 2016 en is voor het laatste geüpdatet op 4 oktober 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie