10 Niet te missen Anime Zomer 2021

Liefhebbers van series zoals Miss Kobayashi’s Dragon maid en IDOLiSH7 kunnen hun lol op komende zomer, want er komen weer een hoop nieuwe seizoenen aan van deze bekende anime. Ook andere grote en kleine favorieten passeren de revue. Denk aan nieuwe seizoenen van That Time I Got Reincarnated as a Slime, Higurashi: When They Cry – SOTSU, Fire From My Fingertips, Yami Shibai, en Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden. Stuk voor stuk bekende en geliefde series met genoeg fans die staan te springen om nieuwe episodes.

Qua nieuwe series moeten we nog even afwachten of er echte knallers tussen gaan zitten. Want dit seizoen zijn er slechts een handjevol nieuwe anime waar we echt naar uit kijken. Maar hopelijk worden we nog blij verrast! Voor nu zijn dit in elk geval de 10 niet te missen anime zomer 2021!

Peach Boy Riverside

ピーチボーイリバーサイド

Genre: Fantasy, Shounen

Release: 1 juli, 2021

Saltorine Aldike, of Sari, is een slimme, vrolijke prinses. Ze verveelt zich alleen kapot in haar kleine kasteel op het platteland. Tot haar grote verbazing wordt het kasteel op een dag aangevallen door een wrede horde demonen, bekend als ‘Oni’. Gelukkig worden ze gered door een mysterieuze reiziger, die de monsters weet te verslaan met zijn ‘Peach Eye’. Te samen ontketenen zij een gevaarlijke reeks gebeurtenissen die het leven van Sari volledig op de kop zetten. Niets saais meer aan dus!

The Case Study of Vanitas

Vanitas no Carte ( ヴァニタスの手記)

Genre: Historical, Supernatural, Vampire, Fantasy, Shounen

Release: 3 juli, 2021

Vanitas no Carte volgt Noé, een jonge reiziger met één doel voor ogen: het Boek van Vanitas vinden. Een plotselinge vampieraanval leidt hem naar de raadselachtige Vanitas, een arts die gespecialiseerd is in vampiers en, tot Noé’s verbazing, een heel gewoon mens. De mysterieuze dokter heeft zowel de naam als de beruchte tekst geërfd van de Vanitas van de legende, waarbij hij de grimoire gebruikt om zijn patiënten te genezen. Maar achter zijn vriendelijke houding schuilt iets sinisters…

The Honor Student at Magic High School

Mahouka Koukou no Yuutousei (魔法科高校の優等生)

Genre: Sci-Fi, Magic, Fantasy

Release: 3 juli, 2021

Fans van de gelijknamige manga en light-novel serie zullen het allang weten maar deze zomer is het eindelijk tijd voor de anime versie van Mahouka Koukou no Rettousei (The Irregular at Magic High School)! The Honor Student at Magic High School volgt de gebeurtenissen van de originele serie gezien door de ogen van Miyuki Shiba, de zus van Tatsuya, terwijl ze school in een wereld waar magie – echte magie – weer onderdeel is geworden van het dagelijks leven

Remake our Life!

Bokutachi no Remake (ぼくたちのリメイク)

Genre: Comedy

Release: 3 juli, 2021

Wat zou jij doen als je ineens 10 jaar terug in de tijd werd gebracht? Zou je je leven dan anders willen laten verlopen? Voor deze keuze staat de 28-jarige Hashiba Kyouya plotseling. Nu zijn bedrijf failliet gaat en hij zijn baan verliest, keert hij terug naar zijn geboorteplaats. Kijkend naar het succes van makers van zijn leeftijd, merkt hij dat hij spijt heeft van zijn levensbeslissingen. Als Kyouya wakker wordt, ontdekt hij dat hij tien jaar terug is gereisd naar de tijd voordat hij naar de universiteit ging. Zal hij in staat zijn om het eindelijk goed te maken?

Opera Girl!, The Curtain Rises

Kageki Shoujo!! (かげきしょうじょ!!)

Genre: Drama, School, Shoujo

Release: 4 juli, 2021

Opgericht in het Taisho-tijdperkt trekt de “Red Flower Opera Company” nog altijd talloze mensen naar zich toe. Dit bijzondere takarazuka theatergezelschap bestaat volledig uit vrouwen en volgt de oude tradities van deze theatervorm nog altijd. Ook Sarasa Watanabe, een lief meisje van 178cm heeft haar hart gegeven aan het theater. Te samen met Ai Narada, een geliefd maar onverschillig idool, wordt ze lid van de bijbehorende muziekschool en krijgen we al het drama dat het schoolleven met zich mee brengt te verduren!

The Duke of Death and His Maid

Shinigami Bocchan to Kuro Maid (死神坊ちゃんと黒メイド)

Genre: Comedy, Supernatural, Drama, Romance

Release: 4 juli, 2021

Als kind vervloekt door een heks, kreeg een jonge hertog de ongewenste macht om elk levend wezen dat hij aanraakt te doden. Gedwongen om weg te gaan van zijn familie en naar een groot herenhuis diep in het bos te verhuizen, wordt de hertog behandeld alsof hij niet bestaat en wordt hij voortdurend gemeden door zijn leeftijdsgenoten.

Helemaal alleen is hij echter niet. Rob en Alice, zijn butler en dienstmeid, staan altijd aan zijn zijde. Samen met hen, en verschillende andere bovennatuurlijke wezens gaat hij op zoek naar een manier om zichzelf te verlossen van zijn vloek. Maar of dat gaat lukken?

Re-Main

RE-MAIN(リメイン)

Genre: Sport, School

Release: 4 juli, 2021

Wat zou een anime seizoen zijn zonder een sport anime? Dit keer is deze eer weggelegd aan Re-Main, waar waterpolo flink in de spotlights wordt gezet. Het verhaal gaat over Minato Kiyoumizu, een jongen die stopte met waterpolo spelen na een “incidient”. Nadat hij naar de middelbare school gaat, doet hij een belofte en besluit hij opnieuw waterpolo te proberen, het terugvinden van zijn oude liefde voor de sport gaat echter niet zonder slag of stoot!

Aquatope of White Sand

Shiroi Suna no Aquatope (白い砂のアクアトープ)

Genre: Slice of Life

Release: 9 juli, 2021

Alleen al voor de waanzinnige mooie animatie moet je deze anime een kans geven. Al heb ik wel het vermoeden dat de nodige zakdoekjes nodig zullen zijn! Want deze slice of life weet in de trailer alleen al goed op je gevoelens in te spelen. Er ontstaat een bijzondere band tussen ex-idool Kukuru Misakino en Fuuka Miyazawa als ze elkaar ontmoeten in een aquarium. Samen moeten ze zich een weg weten te banen door hun eigen gedachten, onzekerheden, en problemen.

Night Head 2041

Genre: Sci-Fi, Mystery, Psychological, Supernatural, Drama

Release: 15 juli, 2021

Voor degene op zoek naar actie is Night Head 2014 dé titel om te volgen. De broers Kuroki en Kirihara zitten vanwege hun bovennatuurlijke krachten al hun hele leven lang opgesloten in een verborgen wetenschappelijke faciliteit, totdat ze ontsnappen! Een moment van zwakte in de barriere die ze gevangen hield is alles wat ze nodig hebben om hun weg naar vrijheid in te slaan. maar weten ze hun vrijheid ook te behouden?

Sonny Boy

Genre: Sci-Fi, Super Power

Release: 19 juli, 2021

Shingo Natsume en Madhouse zijn terug met een gloednieuwe knaller; Sonny Boy! Een nieuwe twist op het isekai genre met flink wat bovennatuurlijke krachten, sci-fi elementen en heel veel actie! Want een normale zomervakantie wordt volledig op de kop gekeerd wanneer hun school plots terecht komt in een andere dimensie. Hier worden de bovennatuurlijke krachten van 36 jongens en meiden ontketend en moeten ze zien te overleven in deze nieuwe dimensie.

Deze isekai niet helemaal in je straatje? Geen zorgen! Je kunt deze zomer kiezen uit nog diverse andere Isekai zoals; The Dungeon of Black Company, Cheat Pharmacist’s Slow Life: Making a Drugstore in Another World, How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom, Spirit Chronicles, Battle in 5 seconds after meeting, en Tsukimichi -Moonlit Fantasy-. Stuk voor stuk isekai met allemaal nét een andere focus en insteek. Genoeg keuze dus voor de Isekai liefhebbers!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie