Japan Youtubers TokiDoki Traveller / Tokyo Creative en Sharla in Japan.

10+ YouTube Kanalen Die Elke Japan Fan Moet Volgen

Natuurlijk vertellen wij hartstikke leuke dingen over Japan en laten we je vanalles zien! Maar wij zijn natuurlijk niet de enige die dat doen! Vooral op YouTube zijn er enkele bijzondere Japan vloggers die we eens in het zonnetje willen zetten. Want je kunt nooit genoeg over Japan te zien krijgen, of wel soms?!

Rachel & Jun

Het kanaal van Rachel & Jun is wellicht één van de meest bekende en geliefde Japan vlogs en niet voor niets! De Amerikaanse Rachel is getrouwd met de Japanse Jun en vertelt niet alleen uitgebreid over alles wat ze samen mee maken maar ook over de belangrijke cultuur verschillen, unieke Japanse dingen, en maken we regelmatig een uitstapje naar bijzondere plekken in Japan.

Sinds 2018 posten ze niet zo heel erg veel meer op hun main-youtube kanaal maar er staat meer dan genoeg tofs om nog te bekijken. En een poosje mee vooruit te kunnen! Ze lijken het tegenwoordig meer af te wisselen met hun “Adventure” kanaal, waar je terecht kunt voor meer video’s over reizen in Japan. Ook heeft Jun een eigen kanaal waar hij zijn recepten deelt.

The Anime Man

Ook Joey, a.k.a. The Anime Man is een bekende naam op Youtube. Met zo’n 2 miljoen volgers weet hij al enkele jaren mensen ontzettend te vermaken met zijn – raadt het al – anime video’s. Hij doet op dit kanaal reviews, nieuws, interviews, en nog veel meer. Allemaal in het teken van de Japanse otaku cultuur.

Daarnaast woont hij ook al jaren in Japan en bespreekt hij regelmatig zijn ervaringen als half-Japanner (half Australisch) daar. Ook reisvideo’s en vlogs en meer passeren de revue. Al dan niet met zijn vriendin ‘Akidearest‘, die ook een bekend Youtuber is.

Simon & Martina

Met name voor de liefhebbers van Japans eten is het kanaal van Simon & Martina niet te missen! Hoewel ze voorheen bekend werden met het kanaal ‘eat your kimchi’ zijn ze inmiddels al enkele jaren geleden naar Japan verhuisd en maken ze nu tal van interessante vlogs en (mini) documentaires over met name het eten in Japan. Een persoonlijke favoriet van ons is hun video over Saito één van de meest bekende sushi chefs in Tokyo.

Daarnaast bevat het kanaal ook allerhande tasting video’s, leuke samenwerkingen met andere youtubers, en delen ze ook regelmatig hun andere foodie-adventures in andere landen die ze bezoeken.

Cooking With Dog

Een hond in de keuken? De meeste chefs moeten er niet aan denken! Hond Francis heeft echter een onmisbare plek in de keuken van deze Japanse Chef. Niet alleen komen er tientallen fantastische Japanse gerechten voorbij je kunt ook nog eens genieten van de altijd handige Francis. Spijtig genoeg is Francis zelf inmiddels overleden.

Wat dit met name zo’n leuk kanaal maakt is uiteraard de charmante chef. Maar ook de no-nonsense aanpak met het koken en de nadruk op traditionele en klassieke gerechten. Ze kookt echt naar wat de Japanners eten en gaat verder dan alleen de standaard recepten.

My Life Japan – The Foreign Experience

Ook dit kanaal richt zich op het dagelijks leven in Japan maar dan puur vanuit het oogpunt van buitenlanders! Dit zijn zowel toeristen als mensen die in Japan wonen en werken maar allen zijn ze niet-Japans. Ze zijn grappig, soms een tikje politiek-incorrect en ze uploaden elke week, houdt ze dus in de gaten!

De stijl zal echter niet iedereen kunnen bekoren. Ook wij zij niet altijd even fan van sommige video’s maar over het algemeen is het een leuk, en gevarieerd kanaal. Met een geheel eigen kijk op Japan.

KemushiChan

Het kanaal van KemushiChan is wellicht niet het grootste maar ze heeft een ontzettend groot aanbod aan toffe video’s over Japan. Met name voor mensen die bezig zijn met de Japanse taal is dit een interessante om te volgen.

Daarnaast neemt ze je ook mee in haar dagelijkse leven in Japan. Van haar werk tot de tripjes die ze in de weekenden maakt met haar vrienden. Dit wordt afgewisseld door video’s over diverse andere onderwerpen, maar wel met een focus op de Japanse taal.

Sharla in Japan / Sharmander

Waar Sharla in Japan ooit begon als een soort kawaii otaku kanaal heeft deze inmiddels wat metamorfoses gehad. Zo heeft ze een poos niet in Japan gewoond, maar inmiddels is ze weer terug! Maar dan onder de naam Sharmander.

Ze maakt diverse soorten video’s en vlogs. Vaak in samenwerking met andere Youtubers die ook in de regio wonen. Denk aan Taylor R in Hong Kong, of Chris van Abroad in Japan, en Emma van Tokyo Creative.

Abroad in Japan

Dat brengt ons meteen naar het volgende kanaal: Abroad in Japan! De ster van dit kanaal is Chris Broad, een heerlijk sarcastische Engelsman die ooit in Japan begon als leraar Engels. Inmiddels is dit één van de grootste Japan-kanalen en reist hij heel Japan door. Vaak vergezeld door zijn vrienden Natsuki en Ryotoro.

Met name zijn “Journey Across Japan” reeks die in 2018/2019 uitkwam is een echte aanrader. Maar eigenlijk mag iedereen die naar Japan wil reizen dit kanaal niet overslaan.

Tokyo Creative

Zowel Chris en Sharla zijn gezichten die je vaker in dezelfde video’s tegen komt, al dan niet vergezeld door andere bekende Japan-YouTubers. Meestal in de video’s van Tokyo Creative. Een initiatief van meerdere youtubers die gezamenlijk leuke video’s maken. Vaak met Emma, als hun host.

In deze video’s gaan de diverse gasten vaak verschillende creatieve opdrachten aan die op de een of andere manier te maken hebben met Tokyo of Japan. Soms door Japanse kinderliedjes te zingen, cultuur quizzes te overleven, of moeten ze de stad in. Het is een gezellig mix, niet al te serieuze, onzin. Maar op een goede manier.

Life Where I’m from

Life Where I’m From kwam in 2015 in één keer uit de lucht vallen als het schattige familiekanaal van de Canadese Greg Lam die met zijn Japanse vrouw en kinderen in Tokyo woont. Samen met zijn kinderen maakt hij leuke video’s over het leven in Japan.

Dit gaat van bezoeken aan de tandarts, tot hoe hun appartement er uit ziet, of familie vakanties naar het platteland. Daarnaast hebben ze ook een tweede kanaal opgericht “Life Where I’m From X” waar de kinderen vaak niet te zien zijn. Dit zijn wat serieuzere onderwerpen en gaan soms wat meer richting een documentaire stijl. Ook absoluut de moeite waard om te bekijken!

Paolo From Tokyo

En last, maar zeker niet least: Paolo From Tokyo. Een kanaal dat de foodies onder ons absoluut niet mogen missen. Want hoewel Paolo diverse soorten video’s maakt zijn zijn food tips onze favorieten.

Naast zijn avonturen met het ontdekken van de beste foodspots in Tokyo (en heel Japan) reist hij graag rond met zijn vrouw Maiko. Samen maken ze reisvideo’s en vertellen ze je meer over leven in Japan.

Jouw favorieten?

En dat brengt ons al aan het einde van deze lijst! Uiteraard zijn er nog veel meer leuke youtube kanalen waarvan we er velen misschien nog niet kennen. Wat is jouw favoriete kanaal? En welk zou je nog meer aanraden? Laat het weten in de comments!

Dit artikel – 10+ YouTube Kanalen Die Elke Japan Fan Moet Volgen – verscheen voor het eerst op 20 november 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 15 augustus 2019.

Tags:
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

4 Reactie's
 • WizardOfOss
  Geplaatst op 23:25h, 22 november Beantwoorden

  Van Danny Choo volg ik voornamelijk zijn website, niet zozeer de filmpjes. Helaas is hij de laatste tijd meer met smart dolls bezig dan met Japanse cultuur. Charly Japan kende ik nog niet, wel een hoog ADHD-gehalte maar zulke korte filmpjes kan ik wel waarderen.

  De meeste andere kanalen waren me wel bekend, kijk geregeld wel, maar volgen is een groot woord. In dat rijtje past dan ook nog WAORYU ONLYinJAPAN (https://www.youtube.com/user/ONLYinJAPANWAORYU). Het enige kanaal dat ik vrij structureel volg is TheJapanChannel.com (https://www.youtube.com/user/TheJapanChannelDcom), met voornamelijk korte filmpjes over kleine eigenaardigheden in Japan.

  En dan zijn er nog een paar kanalen met gewoon mooie filmpjes van Japan, geen uitleg maar puur eye-candy:
  https://www.youtube.com/user/TokyoStreetView
  https://www.youtube.com/user/darwinfish105
  https://www.youtube.com/user/egawauemon

  • Joyce
   Geplaatst op 09:19h, 23 november Beantwoorden

   Inderdaad erg jammer dat Danny Choo laatste tijd alleen nog meer Smart Dolls doet. Hoop nog steeds dat het wat minder gaat worden maar tot nu toe valt het tegen…
   Ik denk dat ik binnenkort ook nog maar even een deel 2 moet gaan maken, krijg her en der nog een hoop goede suggesties haha!

 • Naomi
  Geplaatst op 11:32h, 17 februari Beantwoorden

  Tegenwoordig ook Simon and Martina! Die na 7/8 jaar wonen in Korea zijn verhuist naar Japan 🙂

 • Kim
  Geplaatst op 21:55h, 06 september Beantwoorden

  Only in Japan en Only in Japan GO!
  Kawaii arcade Masters
  Cakes with faces
  TDR Explorer
  Tokyo creative travel
  TokiYuYu

Geef een reactie