10+ YouTube Kanalen Die Elke Japan Fan Moet Volgen

Natuurlijk vertellen wij hartstikke leuke dingen over Japan en laten we je vanalles zien! Maar wij zijn niet natuurlijk de enige die dat doen! Vooral op YouTube zijn er enkele bijzondere Japan vloggers die we eens in het zonnetje willen zetten want je kunt maar nooit genoeg over Japan te zien krijgen, of wel soms?!

 

Rachel & Jun

Het kanaal van Rachel & Jun is wellicht één van de meest bekende en geliefde Japan vlogs en niet voor niets! De Amerikaanse Rachel is getrouwd met de Japanse Jun en vertelt niet alleen uitgebreid over alles wat ze samen mee maken maar ook over de belangrijke cultuur verschillen, unieke Japanse dingen, en maken we regelmatig een uitstapje naar bijzondere plekken in Japan.

 

Texan in Tokyo

Een soort gelijk kanaal als Rachel & Jun is Texan in Tokyo. Hier volgen we de Texaanse Grace en Japanse Ryosuke en nemen ze ons mee binnen hun dagelijkse perikelen, leren we de struggles van Rachel rondom haar schoonouders kennen en gaan we mee op bijzondere tripjes en reizen door Japan! Texan in Tokyo is van oorsprong overigens een super leuke webcomic waarvan ook diverse boeken zijn uitgekomen (waar ik er ook één van in m’n kast  heb staan).

 

Ochikeron – Create Eat Happy

Het youtube-kanaal van Ochikeron bewijst maar weer eens dat Japans eten om veel meer draait dan alleen sushi want met haar home-cooked Japanese meals weet ze je meer al te makkelijk doen watertanden!

Niet alleen vind je er tientallen video’s met schattige gerechten zoals de bovenstaande Rilakkuma Omurice maar komen er ook meer traditionelere gerechten aan bod. Dat alles leuk en helder uitgelegd en vaak niet zo ingewikkeld zodat je ook thuis aan de slag kan met deze Japanse gerechten 😀

Wil je overigens echt alleen maar traditionele Japanse gerechten leren maken en hoef je niet zo nodig een kawaii bento box te maken? Dan is Japanse Cooking 101 wellicht een betere keuze voor je.

 

Cooking With Dog

Een hond in de keuken? De meeste chefs moeten er niet aan denken! Hond Francis heeft echter een onmisbare plek in de keuken van deze Japanse Chef. Niet alleen komen er tientallen fantastische Japanse gerechten voorbij je kunt ook nog eens genieten van de altijd handige Francis. Spijtig genoeg is Francis zelf inmiddels overleden 🙁

 

Charly Japan – 2Min Japan Channel

Geen tijd om lange youtube filmpjes te bekijken of simpelweg geen zin in maar wil je wel meer weten over het dagelijks leven in Japan? Dan moet je Charly’s kanaal gaan volgen! Hij specialiseert zich namelijk in het maken van filmpjes over de Japanse cultuur die nooit langer zijn dan 2 minuten. Perfect om lekker tussendoor te kijken.

 

My Life Japan – The Foreign Experience

Ook dit kanaal richt zich op het dagelijks leven in Japan maar dan puur vanuit het oogpunt van buitenlanders! Dit zijn zowel toeristen als mensen die in Japan wonen en werken maar allen zijn ze niet-Japans. Ze zijn grappig, soms een tikje politiek-incorrect en ze uploaden elke week, houdt ze dus in de gaten!

 

Japanagos

Zelf heb ik sinds kort mijn studie Japans weer opgepikt en één van de kanalen die ik regelmatig bezoek is Japanagos. Niet alleen krijg je er super leuke én handige taallessen van deze native speaker, je leert ook regelmatig allerlei leuke dingen over de Japanse cultuur, probeert ze authentieke Japanse gerechten en neemt ze je mee naar allerlei toffe plaatsen, restaurant’s en café’s in Japan! The total package dus.

 

KemushiChan

Nog zo’n kanaal wat ik volg op het gebied van Japanse taal is KemushiChan. Ok, eerlijk is eerlijk, soms vind ik haar een beetje irritant en moet je (sorry dat ik dit zo zeg) even wennen aan haar “grote lach” maar ze maakt over het algemeen super leuke video’s! Ook zitten er af-en-toe lekkere gekke tussen zoals de bovenstaande maar ook die zijn leuk en zullen voor een hoop mensen erg herkenbaar zijn.

 

Sharla in Japan

Nu we het toch over weeabos hebben… Een super leuk kanaal waar fans van anime, manga, en otaku life in het algemeen vast blij van worden is ‘Sharla in Japan’. Dit kanaal gaat over (je raadt het al) Sharla een super cutie die in Japan woont! Ze maakt allerlei leuke vlogs over Pokémon, bezoekjes aan Akihabara, Lolita kleding, Maid Cafés en ga zo maar door. Wel kijken op eigen risico want je komt maar al te vaak super leuke dingen tegen waar je portemonnee van gaat schreeuwen!

 

Danny Choo

Sharla te zoetsappig voor je? Wellicht is Danny Choo dan een beter kanaal voor je 🙂 Een hoop van jullie zullen Danny Choo wellicht al kennen van zijn site CultureJapan, zijn Smart Doll, Mirai Suenaga series, Japanse language cards of de vele andere projecten waar hij bij betrokken is. Voor mij is Danny Choo één van mijn inspiraties geweest op het gebied van bloggen en je niet laten tegenhouden door je eigen twijfels of negatieve mensen om je heen als het aankomt op je hobby’s.

 

Bonus: Abroad in Japan

Tenslotte nog een laatste kanaal dat we absoluut moeten noemen. Het is namelijk onze persoonlijke favoriet: Abroad in Japan. De sarcastische Brit weet Japan op een unieke manier in de kijker te zetten, en samen met zijn Japans vriend Natsuki (en anderen) bezoekt het de meest fantastische plekken.

 

En dat brengt ons al aan het einde van deze lijst! Uiteraard zijn er nog veel meer leuke youtube kanalen waarvan we er velen misschien nog niet kennen. Wat is jouw favoriete kanaal? En welk zou je nog meer aanraden? Laat het weten in de comments!

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

3 Comments

 1. WizardOfOss

  november 22, 2015 at 11:25 pm

  Van Danny Choo volg ik voornamelijk zijn website, niet zozeer de filmpjes. Helaas is hij de laatste tijd meer met smart dolls bezig dan met Japanse cultuur. Charly Japan kende ik nog niet, wel een hoog ADHD-gehalte maar zulke korte filmpjes kan ik wel waarderen.

  De meeste andere kanalen waren me wel bekend, kijk geregeld wel, maar volgen is een groot woord. In dat rijtje past dan ook nog WAORYU ONLYinJAPAN (https://www.youtube.com/user/ONLYinJAPANWAORYU). Het enige kanaal dat ik vrij structureel volg is TheJapanChannel.com (https://www.youtube.com/user/TheJapanChannelDcom), met voornamelijk korte filmpjes over kleine eigenaardigheden in Japan.

  En dan zijn er nog een paar kanalen met gewoon mooie filmpjes van Japan, geen uitleg maar puur eye-candy:
  https://www.youtube.com/user/TokyoStreetView
  https://www.youtube.com/user/darwinfish105
  https://www.youtube.com/user/egawauemon

  • Joyce

   november 23, 2015 at 9:19 am

   Inderdaad erg jammer dat Danny Choo laatste tijd alleen nog meer Smart Dolls doet. Hoop nog steeds dat het wat minder gaat worden maar tot nu toe valt het tegen…
   Ik denk dat ik binnenkort ook nog maar even een deel 2 moet gaan maken, krijg her en der nog een hoop goede suggesties haha!

 2. Naomi

  februari 17, 2016 at 11:32 am

  Tegenwoordig ook Simon and Martina! Die na 7/8 jaar wonen in Korea zijn verhuist naar Japan 🙂

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X