Camera Japan Film Festival 2017.

11 Films om niet te missen op het Camera Japan Film Festival 2017!

Naast de vele activiteiten die je vindt op het Camera Japan Film Festival draait het natuurlijk bovenal om de fantastische films die je er kunt bewonderen. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen al het schitterende film-geweld? Nou, wij ook! Maar we hebben een poging gedaan een overzicht te maken van 10 films die je volgens ons niet mag missen tijdens het Camera Japan Film Festival 2017!

Blind Woman’s Curse (+ lecture by Tom MES)

Wraakthriller over een vrouwelijke gangsterbaas die een rivaal verblindt. De rivale neemt wraak met bovennatuurlijke middelen. Doorbraakfilm van Japans bekendste cult-actrice, KAJI Meiko.

Filmwetenschapper Tom MES zal de film van een inleiding voorzien en vertellen over zijn aankomende boek “Unchained Melodies: The Films of Meiko Kaji”.

Her Love Boils Bathwater

Als bij Futaba kanker wordt geconstateerd en ze te horen krijgt dat ze nog maar twee maanden te leven heeft, besluit ze direct een lijst te maken met zaken die ze nog snel wil regelen. Bovenaan staat het opsporen van haar vervreemde echtgenoot. Maar ze maakt zich vooral ook zorgen om dochter Azumi, die op school wordt gepest en een ernstig gebrek aan zelfvertrouwen heeft. Enorme hit in de Japanse bioscopen en tevens de Japanse inzending voor de Oscars.

Princess Mononoke

Een van de beste animatiefilms aller tijden komt terug op het witte doek dankzij de connectie met ons festivalthema dit jaar: Kyushu. De legendarische regisseur en mede-oprichter van animatiestudio Ghibli, MIYAZAKI Hayao, baseerde het magische landschap van dit hartveroverende ecologische sprookje namelijk op de eeuwenoude bossen van Yakushima, een schitterend eiland ten zuiden van Kagoshima dat deel uitmaakt van Kyushu.

Close-Knit

De 11-jarige Tomo besluit niet langer bij haar nalatige moeder te willen wonen en verhuist naar haar oom Makio. Daar ontmoet ze zijn transgender vriendin Rinko, van wie ze direct onder de indruk is. Een liefdevol familiedrama over genderidentiteit en moederschap. Winnaar van de juryprijs voor beste LGBT-film op het filmfestival van Berlijn.

Hello, Goodbye

Wanneer Aoi wraak neemt op de pesterijtjes van een klasgenoot en iets uit haar tas steelt, komt ze erachter dat haar klasgenoot zwanger is. De confrontatie tussen de twee tieners leidt onverwacht naar een bejaarde vrouw met Alzheimer, die het duo vraagt haar te helpen om een mysterie op te lossen. Een hartverwarmende tragikomedie waarin vriendschap en verbondenheid sterker blijken te zijn dan verschillen in populariteit of leeftijd.

A Page of Madness (with live soundtrack by Bruno Ferro Xavier da Silva)

Deze zelden vertoonde klassieker, over de waanbeelden van een vrouw in een gesticht, wordt beschouwd als het ‘Aziatische equivalent’ van Robert Wienes expressionistische meesterwerk Das Cabinet des Dr. Caligari en is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver KAWABATA Yasunari. De vertoning wordt voorzien van een fonkelnieuwe live soundtrack (basgitaar en elektronica) door musicus en kunstenaar Bruno Ferro Xavier da Silva.

Neko Atsume House

https://www.youtube.com/watch?v=_lDMdzwMm6c

In de hoop zijn inspiratie terug te vinden, verhuist de ooit gevierde schrijver Masaru tijdelijk naar een oud huis op het platteland. In zijn tuin ontmoet hij een schattige kat uit de buurt, die vervolgens al snel wordt vergezeld door een enorme groep zwerfkatten. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat Masaru langzaam het plezier in het leven weer terugkrijgt. Een heerlijke komedie, gebaseerd op een populaire smartphone-game uit Japan.

Journey of the Tortoise

Een roadtrip van een jongen, zijn vader en hun schildpad loopt volledig uit de hand wanneer een oom en diens verloofde zich aansluiten. Bijzondere, in Kyushu gesitueerde debuutfilm van getalenteerde regisseur NAGAYAMA Tadashi, die de film baseerde op herinneringen aan zijn eigen relatie met zijn vader.

Boys for Sale

Urisen zijn meestal heteroseksuele mannen die hun lichaam verkopen aan andere mannen. In deze oprechte en openhartige documentaire vertellen ze over hun leven, hoe ze ooit in de prostitutie zijn beland en hun ervaringen. Plaats van handeling is de wijk Shinjuku 2-chome in Tokio, ook wel bekend als de homohoofdstad van Azië.

De producent is overigens aanwezig voor een Q&A.

In This Corner of the World

Suzu, een jong meisje met talent voor tekenen, heeft veel moeite om te wennen aan haar gearrangeerde huwelijk. En dan breekt ook nog de Tweede Wereldoorlog uit. In een wereld van voedselrantsoenen en luchtaanvallen heeft Suzu alleen haar verbeelding en haar potloden om te overleven. Prachtige animatiefilm van de regisseur van Princess Arete en Mai Mai Miracle.

Love and Other Cults

De nieuwste film van cultregisseur UCHIDA Eiji gaat over Ai, die haar jeugd doorbracht in een vreemde sekte. Inmiddels is ze bevrijd van haar verleden, maar toch blijven flarden van haar jeugd haar achtervolgen. Lukt het Ai om zichzelf terug te vinden en het leven te leiden waar ze al zo lang naar zoekt?

Nog veel meer kijkplezier

Dit is slechts een greep uit het grote aanbod aan films dat er te bezichtigen is tijdens het Camera Japan Film Festival, dus ben je benieuwd wat er nog meer draait? Kijk dan snel op de site voor het volledige programma.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie