Dango. Foto via Pixabay.

11 Heerlijke dango recepten voor elk moment

Een poosje geleden lieten we je kennis maken met dango! Een traditionele, Japanse lekkernij, die je in vele varianten kunt vinden. Dango worden gemaakt van rijstbloem en worden gevormd tot een soort kleverig balletje. In het geval van dango worden deze balletjes eerst nog kort gekookt tot ze mooi stevig zijn en dan op een prikker geregen, en afgemaakt met verschillende soorten toppings.

Afhankelijk van de topping heb je een geheel andere smaakbeleving en kan de dango hartig zijn of zoet, of wellicht een combinatie van beide! Daarbij zie je ook dat de dango balletjes zelf ook nog regelmatig gemengd worden met andere (natuurlijke) kleur- en/of smaakstoffen. Hierdoor ziet het geheel er nog weer anders uit.

Doordat je zoveel variaties kunt maken en de dango makkelijk te vormen is leent het zich heel goed voor allerhande creatieve dango recepten en die willen we graag met jullie delen!


Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – 11 Heerlijke dango recepten voor elk moment – verscheen voor het eerst op 3 november 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 3 juli 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie