11 Heerlijke dango recepten voor elk moment

Een poosje geleden lieten we je kennis maken met dango! Een traditionele, Japanse lekkernij, die je in vele varianten kunt vinden. Dango worden gemaakt van rijstbloem en worden gevormd tot een soort kleverig balletje. In het geval van dango worden deze balletjes eerst nog kort gekookt tot ze mooi stevig zijn en dan op een prikker geregen, en afgemaakt met verschillende soorten toppings.

Afhankelijk van de topping heb je een geheel andere smaakbeleving en kan de dango hartig zijn of zoet, of wellicht een combinatie van beide! Daarbij zie je ook dat de dango balletjes zelf ook nog regelmatig gemengd worden met andere (natuurlijke) kleur- en/of smaakstoffen. Hierdoor ziet het geheel er nog weer anders uit.

Doordat je zoveel variaties kunt maken en de dango makkelijk te vormen is leent het zich heel goed voor allerhande creatieve dango recepten en die willen we graag met jullie delen!

 

Meer Japans eten?

Kun je geen genoeg krijgen van Japans eten en wil je meer gerechten proberen? Vergeet dan niet de rest van onze Japanse recepten te bekijken en/of duik in één van onderstaand kookboeken!

 

Dit artikel – 11 Heerlijke dango recepten voor elk moment – verscheen voor het eerst op 3 november 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 3 juli 2019.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X