17 overheerlijke hanami en kersenbloesem recepten!

Wil jij je eigen hanami picknick of feestje organiseren? Dan mag lekker eten en drinken daar echt niet bij ontbreken! En het allerleukste is dan ook nog om eten en drinken te serveren in de sferen van een echte hanami party, dus veel kersenbloesem geïnspireerde gerechten en ander lekkers. Nu kan het natuurlijk lastig zijn om te bedenken wat je kunt maken, maar met de onderstaande kersenbloesem recepten moet dat een eitje worden!

p.s. kijk voor groene thee (en andere Japanse benodigdheden) o.a. bij Roppongi, Seikatsu of AH XL. Voor azuki bonen bij AH XL of de toko, en voor (gedroogde) kersenbloesem bij Nihon Ichiban of Amazon. Recepten voor het maken van sakura likeur en sakura jam (gebruikt in sommige recepten) vind je hier en hier.

Nog meer overheerlijke Japanse recepten proberen? Dan is YouTube uiteraard een goede plek om te zoeken. Liever een echt receptenboek in handen? Probeer dan eens de onderstaande kookboeken:


Dit artikel – 17 Overheerlijke hanami en kersenbloesem recepten! – verscheen eerder op 17 maart 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 17 november 2018.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X