Cheesecake met matcha. Foto voor matcha recepten artikel. Foto via Pixabay.

20 Recepten met Matcha in de hoofdrol

Ook in Nederland en België is het inmiddels steeds makkelijker geworden om aan matcha, Japans groene thee poeder te komen. Dit bijzondere groene poeder wordt al eeuwenlang veelvuldig gebruikt in Japan en zou een grote rol spelen voor de gezondheid van het Japanse volk.

Groene thee is zelfs zo belangrijk in het eetpatroon dat het een officieel onderdeel is van hun “7 voedselpilaren” en kan het je goed helpen met afvallen!

Meer dan alleen thee

Maar matcha is veel meer dan “alleen” een poeder om thee van te maken. Sterker nog je kunt er overheerlijke dingen mee maken (die lang niet allemaal goed voor de lijn zijn)! Zo hebben wij al eens een groene thee cake met witte chocolade gemaakt maar je kunt er nog veel meer mee doen.

Om dat eens goed duidelijk te maken hebben wij 20 recepten verzameld waar matcha de hoofdrol in speelt. Dus ben jij fan van groene thee en/of wil je gewoon eens iets anders proberen? Leef je dan lekker uit!

(p.s. op zoek naar matcha? Kijk dan eens bij o.a. de lokale toko, Roppongi, Seikatsu, of AH XL)

Wist jij dat je zoveel dingen kon maken met wat matcha poeder? Het mooie is ook nog dat, mits je goede matcha hebt, je vaak niet eens zoveel hoeft te gebruiken per recept en je dus met één potje behoorlijk wat lekkers kunt maken!

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Dit artikel – 20 Recepten met Matcha in de hoofdrol – verscheen voor het eerst op 20 januari 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 9 januari 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie