Ukiyo print Chiyoda Ooku Ohamami

5+ Cadeautips voor Japan liefhebbers (2017 Editie)

Op zoek naar hét perfecte cadeau voor de Japan liefhebber in je omgeving, maar heb je géén idee wat je nou moet geven? Lees dan snel verder en bekijk onze suggesties. Want ook dit jaar hebben we weer een mooi overzicht van cadeautips voor Japan liefhebbers met alles voor in de Japanse keuken, in huis, of een avondje heerlijk op de bank zitten!

Kennismaking met Haruki Murakami

Haruki Murakami is dé beroemdste moderne schrijver uit Japan en is ook ver buiten de Japanse landsgrenzen bekend. Waarschijnlijk kent een groot deel van de Japan liefhebbers hem al wel, maar zeker voor degene die nog niet bekend met hem zijn is een Murakami boek een perfect cadeau! En houdt de persoon niet zo van lezen? Een aantal van zijn boeken zijn ook verfilmd, hartstikke makkelijk dus.

Is de persoon voor wie je een cadeau zoekt overigens écht een die-hard fan (en heb je ruimte in je budget)? Dan kun je ook nog tickets cadeau geven voor het super bijzondere Haruki Murakami Weekend op de SS Rotterdam. Deze vindt plaats op 13 en 14 januari, 2018. Kijk voor meer informatie op de Murakami.nl.

Ukiy0-E

De Japanse blokdrukkunst is terug van weggeweest met niet alleen afgelopen jaar meerdere tentoonstellingen in o.a. het Sieboldhuis Leiden, Camera Japan Film Festival, en Museum Volkenkunde, ook het grote publiek ontdekt deze Japanse kunst steeds vaker.

Je vindt ze terug in allerlei soorten en maten, van moderne interpretaties op aluminium, tot traditionele prints op canvas en kleine prints. Over het algemeen zijn dit allemaal zogenaamde “reproducties” en geen originele werken. Heb je een flinke buidel en wil je een origineel werk op de kop tikken? Kijk dan eens op FujiArts.

Geen honderden euro’s beschikbaar? Gelukkig zijn er dan nog voldoende andere alternatieven zoals ’t Japanse Winkeltje, Marktplaats, en Etsy! Vooral op Etsy kun je een hoop moois vinden. En wil je graag wat meer gemoderniseerd Ukiyo-E werk of ben je op zoek naar meer dan een print ervan? Kijk dan ook eens op RedBubble waar je werken van tientallen artiesten vindt die Ukiyo-E een twist geven.

Voor in de (Japanse) keuken

Ken je iemand die gek is op Japan én lekker koken? Dan zijn er tal van handige keuken gadgets en andere benodigdheden die je kunt schenken. Denk bijvoorbeeld aan de handige, Japanse gadgets in dit artikel. Of stel een leuk ingrediënten pakket samen om cadeau te doen. Ook kookboeken zijn hierbij uitermate geschikt!

koken

Afgebeeld: 1) Groei je eigen Japanse kruiden (shiso) verkrijgbaar bij o.a. Roppongi. 2) Het kookboek Recepten uit Tokyo, verkrijgbaar bij o.a. bol.com. 3) Onigiri (rijstbal) kattenvorm, verkrijgbaar bij o.a. Roppongi.

Japans servies

Nadat al het lekkers is klaargemaakt moet het natuurlijk ook nog geserveerd worden. En hoe kun je Japanse gerechten nou beter serveren dan met Japans servies?

Nu je alles hebt kunnen lezen en leren over Japans servies weet je ook dat niet alles bij elkaar hoeft te passen. Dit maakt het perfect om cadeau te doen want je hoeft je niet druk te maken of het allemaal precies hetzelfde tintje blauw is.

servies

Winkels zoals bol.com, The Oriental Shop, Seikatsu, en Roppongi, bieden een uitgebreid assortiment aan allerhande Japans en Aziatisch servies. Overigens ook leuk te combineren met bijvoorbeeld de (handgemaakte) bamboo producten van Rataplan Design.

Afgebeeld: kawaii katten kom van Roppongi. Sake set van The Oriental Shop. Kommenset van Seikatsu.

Japanse wijsheden

Een mooier cadeau dan geluk en/of gezondheid kun je elkaar niet geven of wensen niet waar? Ook de Japanse cultuur kent enkele bijzondere wijsheden en “geheimen” voor geluk en gezondheid. Perfect cadeau zo voor de jaarwisseling, heb je meteen wat achter de hand voor de goede voornemens!

Bovenstaande boeken zijn niet alleen verkrijgbaar bij bol.com maar ook bij Roppongi, ECI, en de betere boekhandels. Voor Engelstalige versies kijk op Amazon.co.uk en TheBookDepository.

Nog meer inspiratie

Wil je nog meer suggesties? Vergeet dan vooral niet om deze posts te bekijken waar je alle voorgaande cadeautips én vele andere leuke spullen kunt vinden die perfect zijn voor elke Japan liefhebber, kawaii-fan of otaku.

Algemene cadeautips

Cadeautips voor Otaku liefhebbers (2017 Editie)

Cadeautips voor kawaii-fans (2017 Editie)

10 Cadeautips voor Japan liefhebbers en Otaku’s (2016 Editie)

Perfecte Sinterkerstennieuw Cadeau’s voor Japan liefhebbers

Perfecte Sinterkerstennieuw Cadeau’s voor Otaku’s

Cadeautips voor Otaku’s

Cadeautips voor Japan liefhebbers

Kawaii cadeautjes

Cadeautips voor kawai fans (2017 Editie)

De leukste kawaii schoencadeautjes

De Leukste Kawaii Etsy Stores

Kawaii character make-up en beauty producten!

Boeken

15 Must have boeken voor Otaku

15 Must have Boeken over Japan

12+ Musthave Japanse Kookboeken

Fantastisch leesvoer voor Japan (en literatuur) liefhebbers!

Overige cadeau’s

Meer dan 60x Pokémon Go Merchandise (om kleur mee te bekennen)

De leukste Japanse “offline” bordspellen en kaartspellen

De 10 Leukste Etsy Stores Voor (Fanmade) Otaku MerchandiseNote: Geen van de artikelen of winkels hier genoemd zijn gesponsord. Wel zijn sommige links, affiliate links, wij verdienen een klein percentage van de aankoop die je doet als je er op klikt en iets koopt.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie