5+ Japanse Make-up YouTubers die elke beauty liefhebber moet kennen!

Make-up en beauty tutorials zijn één van de meeste bekeken soorten filmpjes op YouTube, niet zo gek want wereldwijd zijn er miljoenen make-up liefhebbers die maar wat graag iets nieuws willen leren, of gewoon even lekker willen kijken naar de kunstwerkjes van anderen.

De laatste jaren zijn ook Aziatische make-up stijlen, en dan met name uit Zuid-Korea en Japan steeds populairder geworden in het westen, zo ook alle fantastische beauty guru’s uit die streken.

Wil jij je beauty-horizon ook wat meer verbreden of ben je gewoon op zoek naar wat leuke nieuwe inspiratie? Zorg dan dat je deze Japanse Make-up Guru’s snel toevoegt aan je watchlists!

KawaiiPateen

KawaiiPateen is niet zozeer een show van één persoon maar een kanaal gemaakt en ondersteund door diverse mensen waaronder beroemde harajuku modellen. Alles draait om dit kanaal om unieke en populaire beauty en mode uit de hipste wijken van Tokyo zoals Harajuku, Shibuya, en Akihabara.

Niet alleen vind je er veel video’s over fashion maar ook elke week make-up tutorials en andere leuke filmpjes. Groot voordeel is ook dat een hoop video’s Engelse ondertiteling hebben!

くまみき/Kumamiki

Waar Kumamiki voorheen nog heel veel deed met Harajuku-stijlen (bijvoorbeeld Evolution of Harajuku Fashion) is ze tegenwoordig veel gematigder. En kiest ze voor een meer ‘volwassen’ stijl. Daarnaast is ze ook niet per se een beauty blogger, maar combineert ze dit met lifestyle en fashion. Dat gezegd te hebben wordt ze wel gezien als één van de grotere beauty-iconen op Youtube.

Sasakiasahi

Ook Sasakiasahi is een bekend icoon op YouTube. Ze is een Japanse make-up artist die al bijna tien jaar actief is op YouTube! Inmiddels doet ze niet zo heel veel extreme beauty looks meer, maar er komt genoeg tofs voorbij. Ze maakt werkelijk schitterende dingen die ook voor de wat minder ervaren make-upper prima na te bootsen zijn!

さぁや saaya

Ook Saaya maakt alleen filmpjes in het Japans met bijna nooit ondertiteling, gelukkig is het gros goed te volgen doordat ze veel laat zien. Daarbij is ze hard aan de weg aan het timmeren. Zo heeft ze inmiddels meer dan een miljoen volgers! Ze post ontzettend veel van make-up reviews en tutorials tot gekke filmpjes met haar broertje.

fukuse yuuriマリリン

Hoewel een hoop Japanse youtuber met name de Aziatische stijlen volgen die je veel ziet in Japanse en Zuid-Koreaanse modestromingen, maar Fukusu Yuuri laat zich juist inspireren door het westen.

RinRin Doll

RinRin doll is een beroemd harajuku, en met name lolita model in Japan. Hoewel ze van oorsprong uit Californië komt woont ze al jaren in Japan. Daar is ze dus niet alleen model, maar heeft ze ook een eigen YouTube kanaal. Of eigenlijk twee; een Engelse en een Japanse. Maar ook al haar Japanse video’s komen met ondertiteling dus het is de moeite waard om beide te bekijken.

Ze post wellicht niet vaak maar wat ze post is erg leuk om te kijken, met name voor degene met een voorliefde voor lolita.

Jouw favorieten?

Wat zijn volgens jou nog meer Japanse beauty youtubers die we echt niet mogen missen? Laat het ons weten in de comments!

Dit artikel – 5 Japanse Make-up YouTubers die elke beauty liefhebber moet kennen! – verscheen voor het eerst op 19 december 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 9 augustus 2019.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X