Artikel all you can eat restaurants in Tokyo.

6 All-you-can-eat restaurants in Tokyo!

Het ene all-you-can-eat restaurant na het andere lijkt op te poppen. Van sushi tot tapas en de standaard buffetten, ze zijn niet meer weg te denken inmiddels. Ook in Japan zie je dit concept op steeds meer plekken op duiken. Met name in Tokyo lijkt het een ware hype te worden om op z’n minst één dag in de week/maand een all-you-can-eat menu aan te bieden.

En dat is als toerist zijnde vaak erg interessant. Vooral omdat het aanbod enorm groot is, de kwaliteit (meestal) ontzettend goed is, én ze vaak ook hele mooie prijzen op de kaart hebben staan. Voor ons meer dan reden genoeg om eens een mooi artikel te wijden aan de beste, leukste, en gekste all-you-can-eat restaurants in Tokyo!

Sushi bij Tama Sushi

Laten we maar meteen beginnen met de (overheerlijke) cliché: sushi. All-you-can-eat sushi is hier razend populair en hoewel we niet direct zullen zeggen dat de sushi die je hier in Nederland vindt slecht is, kan het bij lange na niet opboksen tegen échte, verse, sushi in Japan. Het kan echter al snel prijzig worden maar niet bij Tama Sushi!

Afbeelding via Ikidane Nippon.
Afbeelding via Ikidane Nippon.

Zeker liefhebbers van de zogenaamde “handroll” zouden hierheen moeten gaan, want dit zijn de bedenkers! Daarnaast bieden de vier ketens in Ginza, Daiba, Tachikawa en Yokohama hun waren voor hele schappelijke prijzen (+/- €40 voor mannen en €30 vrouwen en dan mag je ook nog eens twee uur lang al die heerlijke sushi proberen, zoveel als je wilt. Extra bijzonder: alle vis komt dagelijks vers van de Tsukiji Fish Market, de grootste vismarkt ter wereld.

Voor meer informatie kun je hier een kijkje nemen op hun (Engelse!) website.

Koekjes bij ‘Aunt Stella’

Speciale voor de zoetekauw kun je je ook helemaal uitleven bij enkele ketens van Aunt Stella waar je het hele jaar door terecht kunt voor een all-you-can-eat koekjes buffet voor nog geen €10,- (¥880).

via Tokyo Cheapo.
via Tokyo Cheapo.

In 60 minuten krijg je de tijd om van zoveel mogelijk koekjes te genieten. En met tientallen soorten beschikbaar valt er genoeg te proeven! De perfecte plek dus voor elke zoetekauw.

Kobe beef bij Ginza no Steak

Kobe beef is één van de meest beroemde stukken vlees, vanwege de zeer hoge kwaliteit en fantastische smaak. Het is een pareltje uit de Japanse keuken maar niet bepaald goedkoop. Zeker wanneer je een zogenaamd A5 klasse stuk wilt proberen, de beste soort.

Afbeelding via Ikidane Nippon.
Afbeelding via Ikidane Nippon.

Maar voor “slechts” €85,- kun je onbeperkt genieten van deze bijzondere vleessoort. Wellicht kun je dit niet als een goedkope maaltijd bestempelen maar gezien het hier om A5 Kobe beef gaat, is het echt een zeer goede deal! Meer weten? Bezoek hier hun (Engelse) website.

Luxe buffet bij het Shinagawa Prince Hotel

Kobe beef nog iets te ver boven budget (of gewoon geen fan van vlees?) dan is het luxueuze buffet van het Shinagawa Prince Hotel wellicht wat voor je! Dit hotel is één van de meeste beroemde in heel Tokyo (en Japan) en met namen vanwege haar uitzonderlijke goede buffet voor zowel ontbijt, lunch, als diner.

Afbeelding via Wow-J.
Afbeelding via Wow-J.

Het hotel is erg chique en straalt overal grandeur uit, maar het is natuurlijk het eten waarom mensen massaal hier naartoe trekken. Mooie meevaller is dat de prijzen dus niet gigantisch hoog zijn. Voor €20, €40, of €60,- euro (ontbijt, lunch, diner) kun je al heerlijk smullen van al het lekkers.

Ook van genieten? Zorg dan wel dat je ruim van te voren reserveert! Ongeveer een maand van te voren zou voldoende moeten zijn om een plekje te kunnen bemachtigen. Kijk hier voor meer informatie.

Toetjes bij Sweets Paradise

Alleen de koekjes van Aunt Stella niet voldoende om jouw zoete, holle kies te vullen? Dan moet je bij het toepasselijk genaamde “Sweets Paradise” zijn. Sweets Paradise heeft meer dan 20 ketens in Japan maar de meest toegankelijke zit recht tegenover Shinjuku Station.

Je vindt er voor twee tientjes niet alleen een pizza, pasta, en salade buffet maar mag daarbij ook onbeperkt toetjes eten én drankjes drinken. Echt een koopje dus! Daarnaast hebben ze regelmatig speciale aanbiedingen gebaseerd op populaire anime series dus ook dat is een reden om snel een bezoekje aan Sweets Paradise te brengen.

Meer weten over Sweets Paradise? Lees dan hier over ons eigen bezoek.

Sushi, shabu shabu en krab bij Hina Sushi

Hina Sushi heeft niet alleen onbeperkte sushi maar je kunt je avondje eten ook nog uitbreiden met onbeperkte shabu shabu en/of onbeperkte krab! Je moet hiervoor wel wat dieper in de buidel tasten want voor een all-you-can-eat ervaring voor alledrie betaal je zo’n €70,- per persoon én je moet met minimaal vier mensen zijn om er gebruik van te kunnen maken. Maar dan heb je echter wel een ultieme Japanse eetervaring met enkele bijzondere delicatessen.

Afbeelding via Ikidane Nippon.
Afbeelding via Ikidane Nippon.

Je vindt Hina Sushi in o.a. Ginza, Shinjuku, Ikebukuro, en Yokohama. Reserveren is overigens aan te raden! Kun je dit niet in het Japans doen? Dan heb je bij sommige branches wat medewerkers die Engels spreken, of vraag bijvoorbeeld aan de hotel receptie of zij de reservering voor je maken. Kijk hier op hun site voor meer informatie.

Krab bij Kita no Kazoku

En last, but not least! Spreekt de krab van Hina Sushi je wel aan? Dan kun je ook nog alleen onbeperkt krab eten bij Kita no Kazoku! Deze keten in Shinjuku biedt je twee uur lang onbeperkt eten én drinken aan.

Afbeelding via Ikidane Nippon.
Afbeelding via Ikidane Nippon.

Hierbij krijg je een 7-gangen menu waarbij het hoofdgerecht, de krab, onbeperkt bij te bestellen is. En dat alles voor ongeveer €50,- per persoon (of €40 zonder drankjes). Er zijn nog andere locaties binnen Tokyo maar niet allemaal bieden ze deze onbeperkt drinken en eet opties aan. Kijk hier voor meer informatie.

Dit artikel – 6 All-you-can-eat restaurants in Tokyo! – verscheen voor het eerst op 23 augustus 2017 en is voor het laatst geüpdatet op 23 augustus 2018.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie