Nobis Hotel Recept. Foto Fot door Holger. Ellgaard via Wikimedia.

6 Handige diensten voor toeristen in Japan

Naast apps zijn er nog meer hulpmiddelen die je reis naar Japan een stuk makkelijker kunnen maken. Denk aan diensten die je helpen met het plannen en boeken van leuke uitjes, het vervoeren van je bagage, en meer!

Hotel Receptionisten

Wellicht de meest nuttige dienst, en meest vergeten dienst, voor toeristen in Japan kun je vinden in je eigen hotel, bij de receptie.

De mensen die de balie beheren kunnen je meestal bij van alles assisteren. Of het nou gaat om het reserveren van een restaurant, bellen van een taxi, aanbevelen van uitjes, of waar je dan ook hulp bij nodig hebt.

Twijfel je dan ook even over hoe je iets moet doen of heb je wat tips en aanbevelingen nodig? Begin dan als eerste bij je hotel. Mits je er in eentje verblijft natuurlijk.

Didi Taxi

Waar Uber inmiddels een huishoudnaam is in tal van landen zul je maar weinig Uber’s vinden in Japan. Alleen in de grootste steden, zoals Kyoto en Tokio, kom je deze dienst tegen. In Japan maakt men veelal gebruik van Didi Taxi als alternatief. Het is een soortgelijke dienst als Uber, maar in een ander jasje gestoken.

Het kan een handige app zijn om bij de hand te houden, maar zeker in steden hoef je meestal niet lang te wachten of zoeken voor je een taxi tegenkomt, dus het is zeker geen vereiste.

En mocht je geen zin hebben in het vinden van een taxi? Download dan de app Takkun. Deze biedt een overzicht van alle beschikbare taxi’s, van alle aanbieders, en roept de dichtsbijzijnde naar je locatie.

Takuhaibin

Ook takuhaibin is een dienst die lang niet iedereen zal willen gebruiken, of nodig hebben. Takuhaibin of takkyubin, is een dienst die vrijwel door elk hotel geregeld kan worden. Een speciaal bedrijf komt jouw bagage ophalen én brengt het naar de plek van bestemming.

Super handig dus als je veel plekken wilt bezoeken maar geen zin hebt om met heel veel bagage te moeten slepen. Hoe dat precies werkt kun je hier lezen. Let wel even op dat deze dienst niet erg goedkoop is, en ook wat planning vergt!

Rakuten Travel (voorheen Voyagin)

Moet je je planning even omgooien vanwege het weer? Of weet je even niet zo goed wat je moet doen? Kijk dan snel op Rakuten Travel! Rakuten Travel is een online boekingsdienst voor uitjes, concerten, restaurants, en andere bijzondere ervaringen in Japan.

Via hun website kun je de boeking regelen, en op die manier ook zaken reserveren die normaal gesproken lastig te doen zijn als je geen Japans spreekt.

Zo hebben wij in het verleden al vaker gebruik gemaakt van hun diensten voor o.a. het boeken van het Kawaii Monster Café, het Robot Restaurant, en een Pachinko ervaring. Grootste voordeel is echter de korting die je vaak kunt krijgen op kaartjes. Hier kun je meer lezen over Rakuten Travel (voorheen) Voyagin.

Gratis Tourguides

Daarnaast mag je de Japan Tourism Guides ook niet vergeten. Niet alleen hebben ze een website vol handige informatie en reistips, maar bieden ze ook een groot netwerk van gratis tourguides aan.

Hun tourguides zijn vrijwilligers die zeer bekend zijn in een bepaalde stad of gebied en in (kleine) groepjes mensen rondleiden. Elke stad en elk gebied heeft zijn eigen vrijwilligers organisaties en via de website van Japan Tourism Guide kun je deze vinden en bereiken.

Ze hebben geen apps of uitjes die je kunt boeken via hun website, maar zie het als een dienst die je even wegwijs maakt richting de gratis tourguides.Pocket Wifi

Openbaar wifi is in Japan niet zo’n begrip als dat het hier is. Veel toeristen maken dan ook gebruik van een Japanse simkaart of een pocket wifi. Met name de pocket wifi is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Dit is een klein kastje dat je bij je draagt en waarmee je meerdere apparaten kunt verbinden om zo gebruik te maken van de wifi. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan hier verder over Pocket Wifi in Japan.Coverfoto door Holger.Ellgaard via WikiMedia.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie