Verschillende Sakura (kersenbloesem) producten uit Japan. Limited editions tijdens het kersenbloesemseizoen.

8 Bijzondere kersenbloesem snacks en drankjes (2016 Editie)

Tijdens het kersenbloesem seizoen komen allerhande fabrikanten op de proppen met een grote hoeveelheid aan bijzondere producten die alleen tijdens het sakura seizoen te verkrijgen zijn. Dit kan gaan van sakura kitkat met echte kersenbloesem smaak, tot asahi bier dat een mooie kersenbloesem verpakking heeft, of Starbucks inmiddels legendarische sakura drankjes. Zie jij door de sakura bomen de kersenbloesemproducten niet meer? Wij hebben 7 bijzondere, vreemde, en lekkere sakura snacks en drankjes voor je op een rijtje gezet!

1. Starbucks Sakura Blossom & Strawberry Latte and Frappucino

starbucks-sakura-japan

Elk jaar heeft Starbucks enkele bijzondere kersenbloesem gerelateerde drankjes en/of snacks en dit jaar combineren ze sakura met nog een lekkernij: aardbeien! In beide drankjes komt geen koffie te pas maar krijg je een overheerlijke mix van melk, aardbeien, kersenbloesem en uiteraarde nodige slagroom! Jammer genoeg is deze variant alleen in Japan te krijgen t/m eind maart. Je zult er dan ook snel bij moeten zijn wil je het zelf kunnen proberen.

2. Sakura Mochi Tirol Chocolade

IMG_1628

Tirol chocolade zijn kleine vierkante chocolaatjes die enorm veel worden verkocht in Japan. In elke konbini (buurtsupermarkt) vind je wel doosjes met deze chocolaatjes erin. Vaak voor nog geen €0,20 kun je ze al kopen én verzamelen. Ze worden namelijk ook vaak gebruikt ter promotie van allerhande anime of om bepaalde momenten extra te vieren, zo ook tijdens het kersenbloesem seizoen! De bovenstaande variant met sakura mochi vulling hebben wij mogen proberen en eerlijk is eerlijk, de eerste was nogal wennen maar daarna verdween het zakje als sneeuw voor de zon!

3. Spring Edition Red Bull

red-bull-energy-drink-the-spring-edition

Deze spring edition red bull heeft jammer genoeg geen bijzonder smaakje maar wel degelijk een erg leuk verpakking! Je hebt dan ook de oude en vertrouwde smaak van dit populaire energy drankje maar dan met een veel mooier blikje die perfect past tussen alle andere roze lekkernijen. Wil je graag je eigen Spring Edition Red Bull? Dan kun je deze o.a. bestellen bij J-List.

4. Sakura Butter Chips van Calpee

e784a1e9a18ccalbee
Afbeelding via RocketNews24.

Ben jij ook zo dol op chips en eet je zo een hele zak leeg? Pas dan maar op dat je deze sakura butter chips van calpee niet in handen krijgt! Deze bijzondere 2016 lente editie heeft een zoutige sakura smaak en is perfect als snack tussendoor of om te delen met je vrienden tijdens een hanami picknick! Deze chips liggen dit jaar voor het eerst in de schappen als onderdeel van een limited edition “Taste of Japan” reeks maar soortgelijke chips van het merk hebben wij met veel plezier gegeten dus ook deze zal ongetwijfeld overheerlijk worden.

5. Sakura Pepsi

strhjetj

Vreemde Pepsi smaken zijn niks nieuws in Japan. Zo hebben ze er eerder al komkommer Pepsi op de markt gebracht en vele andere bijzondere variaties. Vanaf de lente in 2016 komt er echter voor het eerste een sakura Pepsi op de markt! Technisch gezien weten we dus niet zeker of dit echt een favoriet product van ons gaat worden maar kom op! Het ziet er al fantastisch uit dus het moet wel lekker zijn, toch?

6. Sakura Matcha KitKat

1197_kitkat_sakura_matcha_bottom

KitKat kennen we allemaal wel en dat ze in Japan honderden aparte smaken hebben weet je misschien ook wel. Maar wist je ook dat ze een speciale sakura matcha kitkat hebben? Wij hebben deze al eens mogen reviewen dankzij TofuCute (die naast sakura matcha KitKat vele andere soorten verkoopt) maar het is een variant die vooral tijdens het hanami seizoen weer enorm populair wordt. Zelf ook proberen? Bestel hem dan bij TofuCute!

7. Sweets Beer Spring Edition van Sankt Gallen

19301-1-20150303151257_b54f550e91e93d

Bij een hanami party kan een biertje vaak echt niet ontbreken en daar wordt door allerhande fabrikanten handig op ingespeeld. Zo heeft één van de bekendste Japanse biermerken, Asahi, vrijwel elk jaar een luxe sakura verpakking voor hun bier. Bierbrouwer Sankt Gallen gaat echter een stapje verder en brengt in 2016 een heus sakura biertje op de merkt, een zogenaamde: Sweets Beer Spring Edition! Dit bijzondere biertje is online te bestellen via Shopping Services of in Japan zelf bij de bierspeciaalzaak. Let wel: per flesje betaal je ongeveer €5! Een goedkoop biertje is het dus zeker niet.

Let wel: Ook wij ondersteunen het principe van “NIX: Geen 18? Niet roken, Niet drinken, NIX” en willen dan ook zeker geen minderjarigen aanmoedigen tot het nuttigen van alcohol.

8. McDonalds Sakura Burger

11rdpqp

Jammer genoeg was deze burger alleen verkrijgbaar in de lente van 2014 maar dat doet ons niet minder hopen dat hij toch nog eens terug komt! Deze hamburger met gefrituurde tamago (Japanse omelet), varkensburger, sla, sakura mayonaise en een roze sesambroodje staat namelijk hoog op onze lijst van gerechten die we ooit nog eens willen proberen. Voor nu zullen we het echter moeten doen met hopen en ons verlekkeren bij oude plaatjes.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie