E3 Japanse games. Ni no Kuni.

9 must-haves van de E3 2017 voor Japan-liefhebbers!

De E3 is inmiddels alweer verleden tijd en de pre-orders zijn in volle gang. En hoewel Nintendo de show heeft gestolen (zoals we hier al schreven) zijn er nog meer toffe aankondigingen geweest die zeker nog wat aandacht verdienen. Hieronder volgen de 9 grootste punten die elke Japan liefhebber in ieder geval moet weten.

Kingdom hearts 3

Platforms: PS4, Xbox One

Release: 2018

Ondanks al vele eerdere aankondingen kwam Square Enix nu eindelijk met een echte trailer op het  lang verwachte vervolg van de Kingdom Hearts reeks, iets waar fans 4 jaar op hebben moeten wachten. Maar hij is nu dichtberij dan ooit en Sora is weer terug en gaat mogelijk zijn laatste avontuur tegemoet waar nog veel mysterie over is!

Dragon Ball FighterZ

Platforms: PS4, Xbox One, PC

Release: begin 2018

Dragon Ball Z heeft door de jaren heen veel verschillende vecht games gehad. Dit gaat van 2d naar 3d en hier zitten goede en minder goede games tussen. Maar de fans zijn nog nooit zo enthousiast geweest voor een van deze games als voor Dragon Ball FighterZ De eerste trailers laten al zien dat het er visueel erg indrukwekkend uitziet, maar ook het vechtsysteem lijkt ook erg goed te werken.

Characters tot nu toe bevestigd: Goku, Gohan, Vegeta, Frieza, Cell, Majin Buu, Future Trunks

Black Desert Online

Platforms: PS4, Xbox One, Xbox One X

Release: onbekend

Een populaire MMORPG, oorspronkelijk uit 2014, die zijn weg nu maakt naar de Xbox One, de PS4, maar ook de 4k resolutie console Xbox One X. Helaas is er nog niet bekend wanneer het wordt uitgebracht.

Ooblets

Platforms: Xbox One, PC

Release: begin 2018

We kunnen ons best doen uit te leggen waar deze game over gaat maar eigenlijk wordt deze gewoon het meest duidelijk door het filmpje te kijken. Geloof ons maar.

The Evil Within 2

Platforms: PS4, Xbox One, PC

Release: 13 oktober 2017

Het vervolg van de game The Evil Within uit 2014, komt deze nieuwe survival horror game van de makers van Resident Evil. Jaren voor de gebeurtenissen van de eerste game, gaat de dochter van de hoofdpersoon dood door een tragisch huisvuur. Althans dat werd aanvankelijk gedacht. Sebastian gaat in de stad Union onderzoeken wat er nou werklijk is gebeurd. Union is een mix van claustrofobische omgevingen en open gebieden, waarbij je vanalles duister en slecht kan verwachten bij iedere stap die je maakt.

Dissidia Final Fantasy NT

Platforms: PS4

Release: 2018

We kunnen maar geen genoeg krijgen van Final Fantasy en na de release van XV weten we dat we nog wel even op een main game moeten gaan wachten. Gelukkig komt er nog een Final Fantasy vecht game met RPG elementen, wat een vervolg is van Dissidia Final Fantasy en Dissidia 012 Final Fantasy van de Playstation Portable.

Bloodstained: Ritual of the Night

Platforms: PS4, Playstation Vita, Xbox One, PC Nintendo Switch

Release: 2018

Van de makers van Castlevania komt de afstammeling Bloodstained. Hier volg je Miriam, een wees, die een vloek heeft waardoor haar huid langzaam veranderd naar kristal. Om deze vloek te stoppen moet Miriam een kasteel verkennen die vol zit met demonen.

Ni No Kuni II

Platforms: PS4, PC

Release: 10 november 2017

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is het vervolg op de bejubelde game Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, gemaakt door ontwikkelaar Level-5 in samenwerking met de animator Yoshiyuki Momose, bekend van Studio Ghibli. King Evan en zijn kattenvolk zijn op de vlucht geslagen na een verraderlijke staatsgreep. In ballingschap richt de koning met de hulp van zijn vrienden en de mysterieuze krachten van de Higgledies een nieuw koninkrijk op en probeert hij de wereld te verenigen. Een onmisbare game voor elke Studio Ghibli en/of JRPG fan!

Monster Hunter World

Platforms: PS4, Xbox One, PC

Release: 2018

Ook Monster Hunter zien we weer terug met alweer de vijfde main title game “Monster Hunter World”. Het beloofd een nog epischer avontuur met grotere maps en beter monsters. Ben jij er al klaar voor?

E3 pre-order acties

Er zijn op moment ook nog een aantal webshops die speciale E3 pre-order acties hebben, óók voor games die nog geen echte release datum hebben. Deze zijn o.a. bij bol.com, Nedgame, Game Mania, en Intertoys.

Ferdy
ferdy.marquenie@gmail.com

Ferdy is het geweldige team van TST binnen gedrongen om zijn enorme interesse voor al dat wat met Japan te maken heeft te delen. In het bijzonder schrijft hij over eten, drinken en games en denkt hij dat hij vaak grappige teksten kan schrijven. Veel leesplezier gewenst!

Geen reactie's

Geef een reactie