Ochikeron Chocolade Cups. Een van de recepten voor een Japanse Valentijnsdag. Foto door Ochikeron.

9+ Recepten voor de mooiste (en lekkerste) Valentijn Chocolade

In Japan vieren ze Valentijnsdag een tikje anders dan hier. Daar is het gebruikelijk dat de meiden chocolade geven aan hun crush maar ook vrienden, klasgenoten en/of collega’s komen aan bod. Dit doen ze vaak niet met wat simpele chocolaatjes uit de supermarkt maar luxe chocolade in allerlei soorten en smaken. Op “White Day”, precies een maand later, is het echter de buurt aan de heren.

Maar wil je echt indruk maken met je chocolade? Dan kun je aan de slag met het maken van je eigen chocolaatjes, ook wel honmei genoemd. Hier schreven we al eens eerder over maar wat extra inspiratie kan nooit kwaad, zeker niet als het zulke leuke, lekker en bovenal schattige recepten en ideeën zijn.

Ook hebben we nog wat extra dingetjes erbij gedaan zoals een super leuk en lekker Pocky hart om zelf te maken, valentijn marshmallows en ander lekkers. Hiermee kun je jouw (toekomstige) geliefde vast wel doen bezwijken!

En? Waarmee ga je jouw geliefde verrassen deze Valentijnsdag?  Mocht je overigens niet weten waar je terecht kunt voor het lekkers in de video? Japans snoepgoed kun je o.a. halen bij MostCutest, Seikatsu, en Roppongi. Voor overige benodigdheden kun je een kijkje nemen op DeLeuksteTaartenShop zij hebben ontzettend veel handige, mooie, en lekkere spullen die goed van pas komen bij het bakken of maken van snoepgoed zoals chocolade.

Meer Japanse recepten

Nog meer heerlijke Japanse recepten maken? Neem dan snel een kijkje op Proef Japan. Dé website voor liefhebbers van de Japanse keuken. Hier vind je niet alleen tientallen Japanse recepten, maar ook artikelen over de Japanse eetcultuur, haar keuken, en interessante weetjes over Japanse ingrediënten.Coverfoto: Ochikeron Chocolade Cups. Een van de recepten voor een Japanse Valentijnsdag. Foto door Ochikeron.
Dit artikel – 9+ Recepten voor de mooiste (en lekkerste) Valentijn Chocolade – verscheen eerder op 6 februari 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 8 januari 2019.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie