De mooiste Japanse cadeaus (2019 Editie)

Op zoek naar een Japans cadeau voor de Japan liefhebber in je leven? Of simpelweg op zoek naar een uniek cadeau om iemand mee te verblijden tijdens de feestdagen, of gewoon zomaar? Bekijk dan eens onze Japanse cadeautips!

Een Japans cadeau van het Nozomi Project

Met de verschrikkelijke tyfoon van afgelopen oktober nog in het achterhoofd kunnen we niet anders dan wederom Nozomi Project aanraden als cadeautip voor elke Japan liefhebber. Want wil jij een volledig unieke accessoire cadeau doen, én tegelijkertijd gebieden in Japan helpen die getroffen zijn door natuurrampen? Koop dan een geschenk bij Nozomi Project.

2016_anniversary_celebration_5_1024x1024

Dit is een kleine organisatie van lokale vrouwen uit de Fukushima regio die van scherven schitterende sieraden en accessoires maken. Niet alleen zijn alle sieraden uniek, je steunt er ook een goed doel mee. Een schitterende kerstgedachte toch? Kijk hier voor het volledige verhaal en aanbod van Nozomi Project.

Note: de levertijd is wel wat langer dus zorg ervoor dat je ruim op tijd besteld.

Japanse whisky

Hoewel Japan voornamelijk bekend staat om haar saké is er nog een alcoholische drank waar ze ijzersterk in zijn: Whisky! De populariteit van Japans whisky groeit nog steeds gestaag, en ook de kwaliteit ervan wordt steeds beter. Zo wisten ze het Land der Whisky, Schotland, in diverse competities al te verslaan op het gebied van smaak.

Een Japanse whisky is dan ook een leuke verrassing voor de vaders die (met mate) wel van een borreltje houden. En kun je niet kiezen? Dan zijn er ook diverse leuke tasting setjes voor Japanse whisky. Overigens ook een mooi geschenk voor de whisky liefhebbers is het boek “Japanese Whisky: The Ultimate Guide” van Brian Ashcraft. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Roppongi en Bol.com.

Japans keukenmes

Hoewel lang niet iedereen zich als een heuse keukenprins(es) voelt zijn er meer dan genoeg mensen die koken als een hobby of grote passie beschouwen. Voor al deze mensen is er één accessoire – of eigenlijk stuk gereedschap – onmisbaar: een écht goed keukenmis. En maar weinig messen zijn zo goed als die van Japanse makelaardij.

Dus wat is er dan een beter cadeau dan een Japans keukenmes? Met name het universele koksmes of een zogenaamd santokumes (het verschil zit hem in het lemmet en manier van snijden) zijn onmisbaar voor de serieuze hobby chef.

Dat gezegd te hebben zijn er uiteraard ook fantastische niet-Japanse messen (zoals het merk Wüsthoff), maar anders had het niet zo goed meer in dit lijstje gepast 😉 Let echter wel op dat goede messen vaak met een stevig prijskaartje komen. Rond de €50,- is echt het minimum voor een mes dat ook op de lange termijn (mits goed onderhouden) optimaal blijft presteren, maar dit kan makkelijk oplopen tot meer dan €200,- per mes.

En ben je nog op zoek naar inspiratie om wat lekkers te kunnen maken en je mes goed te gebruiken? Bekijk dan hier even onze aanraders voor Japanse kookboeken, uiteraard ook leuk als Japans cadeau.

Afgebeeld: Forged Olive Santokumes, 18cm bij Bol.com | Eden Kanso Aogami koksmes, 20 cm bij Knives & Tools | Forged VG10 wortelhout koksmes bij Bol.com | Kai Shun Premier Tim Mälzer koksmes 20 cm bij Knives & Tools | Eden Dento Gyuto 21 cm, Aogami steel bij Knives & Tools | Miyabi by Zwilling 5000MCD Santoku bij Knives & Tools | Miyabi 5000FCD santoku 18 cm bij Knives & Tools.

The Ritual of Tsuru

Met de heerlijke verzorgingsproducten van Rituals maak je eigenlijk iedereen wel blij mee. Door de loop der tijd hebben zij zich al vaak laten inspireren door de Japanse cultuur (waaronder hun beroemde Ritual of Sakura en Ritual of Samurai). Natuurlijk wel moet je deze wel met een beetje zout nemen want een écht Japans cadeau is het niet. Maar dat neemt niet weg dat het geen mooie cadeau’s zijn voor iemand met een interesse in Japan!

Dit jaar hebben ze echter naast hun gewone collectie ook een speciale limited edition ‘The Ritual of Tsuru’ waarbij dieprode tinten en goud een boventoon spelen gecombineerd met de Japanse kraanvogel. Een symbool voor een geluk, een goede gezondheid, en een goede vruchtbaarheid. Niet alleen is het schitterend verpakt maar ruikt het ook nog eens heerlijk.

Overigens ook de moeite waard: hun thee! Wellicht een vreemde combinatie maar van vrijwel alle Rituals soorten is er inmiddels ook thee beschikbaar. Goedkoop is het niet, maar wel heel lekker!

The Ritual of Tsuru is o.a. te verkrijgen in de diverse Rituals winkels, Rituals online, de Bijenkorf, en bol.com.

Andere aanraders

Daarnaast zijn er nog tal van andere toffe Japanse cadeau’s voor liefhebbers van de Japanse cultuur. Denk bijvoorbeeld aan matcha (Japanse groene thee), boeken van Japanse schrijvers, bordspellen met Japans thema, en meer. Daarom onderstaand nog een mix van cadeautips als extra inspiratie.

Afgebeeld: Bonsai boom starters kit bij Bol.com | Rood roestvrij stalen Theeblik Daruma bij The Oriental Shop | Japanse tabi sokken momotaro bij Roppongi | Sushi Go bij Bol.com | Nanoblocks ramen noedels bij Roppongi | BBC Earth – Wild Japan bij Bol.com | Shoyeido wierook Nokiba bij Roppongi | Machi Koro bij Bol.com | Wit/Blauwe Mokset – Shiki bij The Oriental Shop

Schaamteloze zelfpromotie

En last, but not least! Op Redbubble kun je onze eigen merchandise collectie vinden met o.a. illustraties van Pet Pet. Hier vind je tal van leuke geschenken met diverse ontwerpen dus neem vooral een kijkje. Vergeet niet dat je uiterlijk 13 december besteld moet hebben om zeker te weten dat het binnen is voor de kerstdagen!

Ook komen er midden november weer diverse nieuwe producten bij, gebaseerd op foto’s die we zelf gemaakt hebben in Japan. Vergeet dan ook niet om dan nog even te kijken voor alle andere mooie dingen die erbij komen!

Afgebeeld: Sushi Lover klok, |  Japan Mania mok | Luck & Fortune Tas | Allen via onze RedBubble shop.

Ander Japans cadeau?

Wil je nog meer suggesties? Vergeet dan vooral niet om deze posts te bekijken waar je alle voorgaande cadeautips én vele andere leuke spullen kunt vinden die perfect zijn voor elke Japan liefhebber, kawaii-fan of otaku.

Nog meer inspiratie

De mooiste Japanse cadeaus (2019 Editie)

De Leukste kawaii cadeautjes (2019 Editie)

Cadeautips voor Otaku (2019 Editie)

Voorgaande edities

Cadeautips voor Japan liefhebbers (2018 Editie)

De Leukste Kawaii Kerstcadeaus (2018 Editie)

Cadeautips voor otaku (2018 Editie)

Boeken

Nog 8+ musthave boeken over Japan

12+ Musthave Japanse Kookboeken

7+ Fantastische Japanse romans (2019 editie)

Note: Geen van de artikelen of winkels hier genoemd zijn gesponsord. Wel zijn sommige links, affiliate links, wij kunnen een klein percentage krijgen van de aankoop  die je doet als je er op klikt en iets koopt. Dit kost jou echter niets extra’s maar helpt ons enorm. Bedankt hiervoor!

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie