Aankomende anime zomer 2020

Het belooft een nogal bijzondere zomer te worden. De meeste evenementen, festivals en conventies zijn allemaal geannuleerd of worden in uitgeklede vorm georganiseerd. Maar wat gaan we dan doen? Nou, lekker anime kijken natuurlijk!

Want het nieuwe anime seizoen is weer begonnen en dat brengt een hoop toffe series met zich mee. Denk aan nieuwe seizoenen van enkele oude bekenden zoals Re:Zero, Sword Art Online, Monster Musume, No Guns No Life, en Muhyo & Roji’s Bureau of Supernatural Investigation.

Maar er is ook voldoende nieuws op komst, met onderstaand de aankomende anime voor de zomer van 2020 waar wij het meeste naar uit kijken!

The Misfit of Demon King Academy

魔王学院の不適合者 ~史上最強の魔王の始祖、転生して子孫たちの学校へ通う~

Genre: Magic, Fantasy, School

Release: 4 juli

The Demon King hebben we al in verschillende vormen en anime zien opduiken en ook deze zomer hebben we er weer eentje! Ditmaal is The Demon King even toe aan wat rust. Het vernietigen van mensen en goden komt hem een beetje de keel uit en dus besluit hij te reïncarneren, ergens in de toekomst.

Daar wacht hem echter een flinke verrassing. Want tot zijn grote onvrede lijken zijn nakomelingen iets teveel te genieten van alle rust en vrede. Ze zijn vrijwel al hun magische krachten verloren, en dat pikt hij niet. Tijd om daar wat aan te gaan doen dus!

Lapis Re:LiGHTs

ラピスリライツ

Genre: Idol, Music

Release: 4 juli, 2020

Als er een genre is waar ze in Japan maar geen genoeg van kunnen krijgen dan zijn het wel de idols. En ook deze zomer komt er weer een kersverse idol serie uit. Het draait echter om meer dan alleen maar muziek, dit keer gooien ze ook nog een flinke hoeveelheid magie in de mix!

Hoewel de serie zelf uit de koker komt van Yokohama Animation Lab (een vrij onbekende studio), wordt deze geproduceerd door Studio Mausu. Deze is vooral bekend van series zoals Haiyore! Nyaruko-san, Kakushigoto, Akiba’s Trip. Dus dit belooft vast weer een lekkere, over-the-top serie te zijn vol humor en vrouwelijk schoon!

The God of High School

ゴッド・オブ・ハイスクール

Genre: Action, Sci-Fi, Adventure, Comedy, Supernatural, Martial Arts, Fantasy

Release: 6 juli, 2020

Mappa Studio’s heeft de laatste jaren aan enkele fantastische anime gewerkt. Denk aan Yuri!!! on Ice, Dororo, Kakegurui, Banana Fish, en Garo: Vanishing Line. Ook dit seizoen zijn er weer met een nieuwe titel: The God of High School.

Het belooft een energieke serie te worden bomvol actie en de nodige bovennatuurlijke elementen. Het draait echter vooral om martial arts en in het bijzonder Taekwondo! Een sport die we niet veel terug zien in anime. Hopelijk weet Mappa ook hier weer een groot succes van te maken!

Deca-Dence

デカダンス

Genre: Action, Sci-Fi, Adventure

Release: 8 juli, 2020

Aarde is niet meer de plek die het eens was. In een gruwelijk gevecht met de ‘Gadoll’ is meer dan 90% van de mensheid ten onder gegaan. De laatste overlevenden hebben hun krachten gebundeld en een gigantisch, bewegend fort gebouwd. Het is op dit fort dat Natsume en Kaburagi elkaar tegenkomen.

Ondanks hun conflicterende dromen en een totaal andere manier van leven zijn de twee tot elkaar aangetrokken. Deze nieuwe vriendschap brengt echter meer teweeg dan ze ooit hadden durven dromen.

Studio Nut is tot nu toe vooral bekend van het – toch wel behoorlijk bizarre – Youjo Senki. Een serie waarin een gewetenloze militair reïncarneert als een jong meisje. Hopelijk zetten ze met deze serie even iets heel anders neer!

Rent-a-Girlfriend, Kanokari

彼女, お借りします

Genre: Comedy, Romance, School, Shounen

Release: 11 juli, 2020

Na een nogal pijnlijk break-up ligt het hart van Kazuya Kinoshita in stukken. Om een poging te doen de boel te helen besluit hij een “rental girlfriend” te proberen. Kazuya is echter te verbitterd om hun eerste date op waarde te schatten en laat een slechte review achter.

Dit pikt rental vriendinnetje Chizuru niet en komt even verhaal halen. Dit loopt echter iets anders van verwacht wanneer Kazuya hals over de kop naar het ziekenhuis moet voor zijn oma. Chizuru gaat mee maar dit zorgt voor een nogal pijnlijk mix up. Zijn oma is dolblij dat Kazuya een vriendinnetje heeft en geen van beide durven ze zijn oma teleur te stellen in het ziekenhuisbed…

Wat ontstaat is een luchtige komedie bomvol romantiek en uiteraard lekker veel iconische anime tropes. Ongecompliceerd en grappig. Het perfecte materiaal om weg te kijken op een warme zomerdag!

Koi to Producer: EVOL×LOVE

恋とプロデューサー~EVOL×LOVE~

Genre: Music, Slice of Life, Super Power, Romance, Shoujo

Relase: 16 juli, 2020

Nog een nieuwe titel van MAPPA deze zomer is Koi to Producer. Een klassieke shoujo romance die liefhebbers van otome games en visual novels ongetwijfeld zal kunnen betoveren. En aangezien MAPPA al heeft laten zien dat ze heel goed zijn in het doen kloppen van harten, belooft dit ook weer veel goeds!

Want in deze serie is het aan een jongedame om het bedrijf van haar vader te redden. Een behoorlijke opgave want het productiebedrijf ligt op de rand van een faillissement. Tijdens het werk ontmoet ze – uiteraard – waanzinnig knappe mannen. De financiële expert Zen, idool Kira, politeagent Haku, en neuro-wetenschapper Simon weten zich in record time in haar hart te nestelen. En dat terwijl ze te samen en groot complot ontdekken over de mysterieuze EVOL krachten.

Gibiate

ジビエート

Release: Action, Fantasy, Horror, Martial Arts, Samurai

Genre: 15 juli, 2020

Geen zin in al dat gezwijmel bij Rent-a-Girlfriend of Koi to Producer? Geen zorgen in Gibiate is er maar weinig plek voor luchtige romantiek en humor! Het is een snoeiharde actieserie die hedendaags Tokio mengt met de samurai uit het verleden.

Hier vliegt er het nodige bloed in het rond terwijl onze dappere helden de strijd aan gaan met de kwaadaardige Gibia monsters. Het is aan hen om de mensheid te beschermen en een geneesmiddel te vinden, want die monsters? Dat waren ooit gewone mensen!

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie