Aankondiging: Junichirō Tanizaki’s “De brug der dromen”

Op 12 oktober verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij: Junichirō Tanizaki – De brug der dromen (vertaald en ingeleid door Jos Vos).

‘Junichirō Tanizaki is mogelijk een van de meest uitzonderlijke Japanse schrijvers van de twintigste eeuw.’ – The New York Times

Hij verwierf grote bekendheid met verhalen waarin vooral de koortsachtige jacht op genot in het snel groeiende Tokio werd beschreven – niet zelden met komische ondertoon. Deze nieuwe bloemlezing stelt de Nederlandse lezer voor aan Tanizaki op zijn best.

 

Meesterwerken verzameld

Na zes verrassende verhalen uit de periode 1911-1926 volgen drie van Tanizaki’s meest befaamde novellen: Pijlwortel uit Yoshino, De rietsnijder en Shunkin – een schets. De bloemlezing wordt afgerond met Lofzang op de schaduw, Tanizaki’s vermaardste essay, en De brug der dromen, een laatste magistrale novelle over het streven naar volmaakt – maar tijdelijk – geluk in de liefde.

 

Befaamd auteur

Junichiro Tanizaki (1886-1965) was een van de voornaamste Japanse auteurs van de twintigste eeuw, en is nog steeds een van de populairste literaire schrijvers van Japan. Zo wordt zijn roman Stille sneeuwval als een meesterwerk beschouwd en wordt zijn vroege werk vergeleken met het oeuvre van Oscar Wilde. Zijn bekendste romans beschrijven de verrassende confrontatie van eeuwenoude Japanse tradities met een meer westerse levenswijze.

De brug der dromen is een verzameld werk dat niet mag ontbreken in de kast van elke (Japanse) literatuur liefhebber, of degene die graag kennis willen maken met het werk van deze befaamde auteur.

 

Nu beschikbaar

Het boek is vanaf 12 oktober beschikbaar bij de betere boekhandels en online bij o.a. bol.com en ECI. ISBN 978 90 234 7229 2

<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1537557376140″,”baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000079921031&”,”site_id”:”14400″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”debrugderdromen”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#FFFFFF”,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1537557376140″></script>

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X