Aftellen naar Dutch Comic Con Winter 2017

Nog maar een paar dagen en dan is het zover, de állerlaatste conventie van 2017: Dutch Comic Con Winter! Op 18 en 19 november transformeert de Jaarbeurs in Utrecht in de Winter Editie van het grootste popcultuur evenement van Nederland. Fan van comics, manga, cosplay, games en e-sports? Of hou je van films, series of ben je een echte bordspellenfanaat? Dutch Comic Con heeft alles en nog veel meer! Bereid je voor op een geweldig weekend vol spektakel, entertainment, speciale gasten, workshops, grootse belevingen en ontmoet nieuwe vrienden waarmee jij je passies kunt delen!

Er zijn tientallen evenementen en activiteiten te vinden dat weekend. Van de cozy corner waar je interessante gesprekken kunt voeren met bekende mensen uit de industrie, tot een goed gevulde gaming stage, en in de DCC College worden verschillende workshops en lezingen gegeven. Leer je graag over de zwaardstijlen van de Jedi’s, oefen je met schmink voor jouw LARP personage of leer je liever iets nieuws over Tolkien en Middle-Earth? In de College kun jij een terecht voor een interessante verdieping van jouw fandom!

Ook de dealerroom is weer uitstekend gevuld met tientallen verschillende aanbieders van de tofste merchandise en andere hebbedingen. Er is zelfs een speciale Artist Alley waarbij de meest creatieve mensen onder ons hun waren weer kunnen aanbieden.

Eén van onze favoriete onderdelen op DCC blijft echter het cosplay gedeelte. De afgelopen edities hebben ze al laten zien dat ze (in tegenstelling tot sommige andere comic cons) cosplay erg serieus nemen. Ze doen oprecht hun best een toffe ervaring neer te zetten voor de cosplayers, en natuurlijk andere bezoekers. Zo is er niet alleen een groot podium voor de cosplay catwalk, waar je laagdrempelig je kostuum kunt showen, maar is er ook weer een Cosplay Contest (in samenwerking met Team Chaos Cosplay). Met een internationale jury, een spannende hoofdprijs en een selectie van de beste acts belooft deze Cosplay Contest het hoogtepunt te worden van het podiumprogramma!

Niet zo geïnteresseerd in de competities of de catwalk? Ook dan is er nog voldoende te doen met enkele Nederlandse fandom groepen zoals “The Flying Dutch”, “Dutch Garrison” en “Ghostbusters Dutch Division.

Waar je interesse ook ligt, er is weer een enorme hoeveelheid vermaak vinden op Dutch Comic Con! Wil je meer weten over Dutch Comic Con of het volledige programma bekijken? Ga dan hier naar de site van DCC.

 

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X