Alice in Borderland (Netflix Serie Review)

Episodes: 8 (50 min)

Release: 10 december, 2020

Genres: Actie, Fantasy, Mystery, Sci-fi, Thriller

Gebaseerd op: Alice in Borderland manga van Haro Aso

Het leven is niet altijd makkelijk. Soms zit het ons niet mee of hebben we het idee dat we vastzitten. Actie ondernemen om er verandering in te brengen is ook niet altijd even makkelijk. Met andere woorden, soms is het leven gewoon kut. Zo ook voor de hoofdrolspelers van de Netflix serie Alice in Borderland (今際の国のアリス).

Deze Japanse serie is onderdeel van het Netflix Originals aanbod op Netflix en inmiddels een ware hit geworden! Ook wij zijn inmiddels fan en vertellen je graag wat meer over deze spannende surival serie! Want vergis je niet, deze serie heeft maar weinig te maken met het bijna gelijknamige, Alice in Wonderland. Bereid je vooral voor op een hoop spanning en sensatie, met her en der het nodige bloedvergieten.

3 verschillende levens, 1 vriendschap

Alice is een 24 jarige jongen die zich niet thuis voelt binnen zijn familie. Zijn vader is diep in hem teleurgesteld dat hij geen baan heeft, in tegenstelling tot zijn jongere broer. Alice besteedt het grootste deel van zijn tijd in z’n kamer, waar hij niets liever doet dan gamen. Hij heeft niet veel positiefs te zeggen over de werkcultuur in Japa. Hij doet liever iets waar hij e wat plezier uit haalt. Zijn twee vrienden, Chota en Karube, hebben te dealen met hun eigen problemen. Chota werkt zich kapot in een verschrikkelijke office job, om vervolgens een groot deel van zijn salaris of te staan aan zijn moeder. En Karube werkt in een bar waar hij een affaire heeft met een mede bartender, die maar niet weg gaat bij haar huidige partner.

Ze komen dan ook graag samen om hun sores te bespreken. Maar een ogenschijnlijk normaal avondje uit veranderd al snel in een levensgevaarlijk spel! Want wanneer de avondschemering valt lichtten de grote beeldschermen op de Shibuya Scramble Crossing weer op, en zitten de jongens ineens middenin een bloedstollend spel waarbij niets is wat het lijkt! Vergezeld door een aantal mysterieuze medespelers zullen ze alles op alles moeten zetten om het spel uit te spelen. Maar wie is hier verantwoordelijk voor? En wat is de betekenis van dit alles?

Hoewel Alice in Borderland dus maar weinig te maken heeft met het bekende sprookje is het wel gebaseerd op een manga. In dit geval geschreven en getekend door Haro Aso. Tussen 2010 en 2015 verscheen deze reeks verhalen voor het eerst en heeft sindsdien een flinke following opgebouwd. Het was dan ook even flink spannend of deze real life verfilming eer zou doen aan het origineel, en dat is ze zeker gelukt!

Op het puntje van je stoel

Vooral liefhebbers van dit soort survival/mysterie series kunnen hun lol op. Want op alle vlakken weet Alice in Borderland de juiste snaren te raken. Elke aflevering leer je een beetje meer, maar er komen ook nieuwe vragen voor in de plaats, waardoor je steeds wilt blijven kijken. Hierbij is er ook veel aandacht besteedt aan de omgevingen. Het nachtelijke Tokyo spreekt natuurlijk al tot de verbeelding, maar ook de andere ruimtes en situaties waar we in terechtgekomen weten de toon goed te zetten.

De cast en personages zullen voor sommige mensen wellicht wat wennen zijn, zeker als je niet bekend bent met manga stereotypen en tropes. Gelukkig is dit niet extreem storend en zal je al snel genoeg warm lopen voor de unieke personages in deze serie. Vooral omdat dit geen statische persoonlijkheden zijn, maar zich gedurende het verhaal verder ontwikkelen.

Persoonlijk vond ik het ook een verademing om een wat minder Amerikaanse setting te hebben. Mensen die ineens overal shotguns of handwapens vandaan halen zijn hier niet aan de orde. Daardoor kon ik me een stuk makkelijker identificeren met de hoofdpersonen, ik zou immers ook niet zomaar wapens hebben om mee te verdedigen.

Seizoen 2 komt eraan!

Alice in Borderland is echter ook weer geen hoogdravend meesterwerk. De special effects en sound effects zijn af toe op zijn best middelmatig te noemen, maar dat doet zeker niet onder voor de pret. Want het is een enorm vermakelijke serie die de aandacht goed vast weet te houden, en je doet snakken naar meer.

Ik ben dan ook niet de enige die enthousiast over de serie is! Netflix heeft al aangekondigd dat er een seizoen 2 eraan komt! Dit is goed nieuws, want er is alleen maar een bepaalde hoeveelheid van het verhaal dat je kan vertellen in 8 episodes. Dus mocht je geïnteresseerd zijn de serie en een dagje overhebben om iets te bingen, dan raad ik je zeker aan om deze serie op te zetten! Kijk het hier op Netflix!

In de tussentijd op zoek naar soortgelijke series? Bekijk dan ook eens het Koreaanse Squid Game, dé Battle Royale sensatie van 2021!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie