Alice in Wonderland Cafe Tokyo. Blog Header.

Alice on Wednesday: een Wonderland in Tokyo!

In Tokyo kan je als toerist opvallend veel herkenbare (westerse) franchises tegenkomen waar Japanners enorm fan van zijn. Zo is er genoeg merchandise te vinden van Marvel en zijn er verschillende Disney winkels in Tokyo. En kun je zelfs een speciale Alice in Wonderland-winkel vinden in de buurt van Harajuku. Deze winkel – Alice on Wednesday – was een absolute must-visit tijdens ons bezoek aan Japan en we nemen jullie graag even mee!


Bukken voor de entree

Alice on Wednesday ligt in een zijstraatje wanneer je vanuit Shibuya naar Harajuku loopt, en ligt vrij dicht in de buurt van Meji Jingu. De winkel is te herkennen aan de blauwe buitenkant, het opengeslagen boek boven, en een klein deurtje waar je doorheen kan om naar binnen te gaan. Elke bezoeker moet flink bukken om door de deur te komen, een mooie referentie naar het verhaal waarin Alice klein moet worden om door de deur te passen


Een theetje bij de Mad Hatter

Wanneer je de winkel betreedt, is het de bedoeling dat je meteen de trap neemt en rechtstreeks door gaat naar de bovenste verdieping. Hier kom je uit bij een kamer die in het teken staat van de Mad Hatter. Een lange tafel staat in het midden van de kamer en zit vol met verschillende spullen zoals stickers, sieraden, paraplu’s, haarspelden en handtassen. Een grote groene hoed steekt boven de tafel uit en bij de achterwand kan je en afbeelding zien van de hoed met verschillende quotes (zie coverfoto).


Een bezoek aan de Red Queen

Vervolgens ga je de trap af. Hoewel de trap niet heel breed is (wat onhandig is aangezien je ook dezelfde trap op gaat), maar de aankleding maakt veel goed. Zo zijn er verschillende lijsten te zien met illustraties van Alice, maar ook een Cheshire Cat die bijna uit een schilderij stapt en een beeld van de rups! Op de eerste verdieping kom je terecht bij een kamer in het teken van de Red Queen. Bij de trap is een make-uptafel vol rozen te vinden en de kamer zelf is een rechthoekige kamer met verschillende kasten.

In het midden is een tafel vol sieraden met daarboven een grote kandelaar. De spullen in deze kamer zijn vooral gericht op sieraden, maar ook printjes, haarbanden, theekopjes en flamingovormige pennen zijn er te vinden. Rechts van de kamer staat de troon van de koningin waarmee je op de foto kan. Als je te lang op de stoel zit, hoor je de stem van de koningin (in het Japans) schreeuwen (waarschijnlijk ‘’Off with your head!’’). Erg leuk bedacht!

Lichtgevende drankjes en lekkernij

Tot slot zijn er nog een paar dingen te halen op de begane grond. Aan je linkerhand zie je allemaal blauwe lichtgevende drankjes, waarbij je al een glimp ontvangt van de rest van de verdieping, welke in het teken staat van lekkernij. Zo zijn er verschillende soorten chocola in verpakkingen die wat te maken hebben met een van de personages van Alice in Wonderland. Ook zijn er verschillende koektrommels te vinden, zowel groot als klein, rond of in boekvorm. De trommels zijn zowel aan de buiten- als binnenkant mooi versierd in het teken van Wonderland. Ook is er oog voor detail voor de koekjes zelf, aangezien in elk koekje de woorden ‘’Eat me’’ op staat. Vervolgens kan je je spullen afrekenen en kan je weer naar buiten door flink te bukken.

Alice on Wednesday is de ideale winkel om te bezoeken als je fan bent van Alice in Wonderland. De decoraties en de hele sfeer is erg mooi neergezet, hoewel de winkel constant druk is, waardoor je je niet gemakkelijk door de winkel kan begeven. Hoewel de drukte wat verstikkend is en het een tijdje duurt voordat je op een comfortabele manier naar bepaalde spulletjes kan kijken, is de winkel fantastisch om te zien en de echte Alice-fan kan met gemak met een volle tas uit de winkel stappen.

Het is het in ieder geval waard om bij Harajuku te brengen aan deze winkel, zodat je je even kan onderdompelen in Wonderland!

NerdyGeekyFanBoy
nerdygeekyfanboy@gmail.com

Joost is een grote fanboy die sinds zijn vakantie in Tokyo meteen aan het sparen is voor zijn volgende reis naar Japan. Naast zijn liefde voor Japan blogt Joost ook over Young Adult-boeken, films, series, games en meer op zijn blog NerdyGeekyFanboy.

Geen reactie's

Geef een reactie