Alles wat je niet mag missen op Amsterdam Comic Con 2016!

We hebben het inmiddels al uitgebreid gehad over de komst van Amsterdam Comic Con en alles wat er te beleven valt! (Mocht je het gemist hebben, lees het hier en hier). Met zoveel tofs om te zien en doen kun je soms door de bomen het bos niet meer zin. Daarom hebben wij een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je niet mag missen op Amsterdam Comic Con 2016!

 

De Dealer/Merchandise Area

dealers2

Eén van onze favoriete plekken op elke conventie is de dealerruimte. Zelfs als er alleen nog maar stof en gaten in je portemonnee zitten is het ontzettend leuk om er doorheen te lopen en te kijken naar al het moois wat er aangeboden wordt. Al is het natuurlijk wel allemaal een stuk leuker als je ook wat hebt om te besteden! Dus laat even die lunches buiten de deur of extra hamburger zitten en spaar het op voor Amsterdam Comic Con! Er is jammer genoeg (nog) geen lijst beschikbaar van verkopers die aanwezig zullen zijn maar ik denk niet dat we bang hoeven te zijn dat we iets te kort gaan komen!

 

The Cosplay Zone

Avengers_Live_Image_05

De cosplay zone is, zoals de naam al suggereert, een speciaal gebied dat in het teken staat van cosplay. Er zullen cosplay competities gehouden worden, je kunt op de foto, en uiteraard de vele cosplayers bewonderen. De zone is zowel bedoelt voor cosplayers als niet-cosplayers om het werk van elkaar te bewonderen! Zeker wanneer je zelf niet cosplayed of nog weinig bekend bent met cosplay is het goed om te onthouden dat het ongepast is om ongevraagd foto’s te maken, en dat je niet zomaar een kostuum of prop moet aanraken met het riscio dat je deze beschadigt. Vraag je het echter even rustig dan zal 99% van de cosplayers totaal geen moeite hebben om even mooie te poseren voor een foto en/of een vraag te beantwoorden over het kostuum.

 

Ga op de foto met een gast of laat iets signeren!

Actor_Banner_Ray_Park_Ad_new

Het is maar zelden dat er zoveel bekende acteurs, actrices, cosplayers, prop-makers, tekenaars, en andere bewonderingswaardige personen op één plek zich verzamelen en je ze ook nog eens kunt op moeten. Grijp op Amsterdam Comic Con dan ook je kans en laat een foto (of ander item) signeren, ga zelf op de foto of loop gewoon rond om op een afstandje deze “sterren” te bewonderen. Let op dat je aparte tickets moet kopen voor handtekeningen en foto’s!

 

Panels, lezingen en Q&A’s

Talks

Wil jij graag de sterren van dichtbij zien of ze zelfs vragen stellen zonder er voor te betalen? Dan heeft Amsterdam Comic Con ook nog voldoende in de aanbieding! Er zijn namelijk een groot aantal “talks” waarbij je vragen kunt stellen aan bepaalde beroemdheden, helemaal gratis en voor niets. De plekken zijn wel beperkt dus je moet er op tijd bij zijn. Wil je verzekerd zijn van een plek? Dan kun je eventueel ook een gereserveerde plek kopen. Hier zijn er slechts een paar van dus ook hier moet je er weer snel bij zijn. Het precieze schema en de planning van deze talks zal ongeveer een week voor het event bekend gemaakt worden.

 

Genoeg te doen dus! Uiteraard zit de grootste lol hem echter in het gewoon rond lopen, om je heen kijken, en genieten van alles wat er op je af komt! Ga ook zeker eens naar de gebieden waar je normaal gesproken niet zo snel naar binnen zou stappen of schuif aan bij een willekeurige panel of lezing. Je weet maar nooit wie, of wat je allemaal nog tegenkomt! Kijk voor meer informatie over het event, tickets, en activiteiten op de site van Amsterdam Comic Con.

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

2 Comments

 1. nerdygeekyfanboy

  augustus 23, 2016 at 9:57 am

  Ik heb er onwijs veel zin in! Jammer dat de organisatie niet zo snel is met het opzetten van een schema, maar ik kijk er echt enorm naar uit! 😀 Ik ga cosplayen als Peeta van The Hunger Games met een Katniss, dus ik hoop dat we nog gefotografeerd kunnen worden door een fotograaf 🙂 (en daarbij wordt dit de conventie waarin ik hopelijk wat toffe medewerkers van The Sushi Times kan zien 😉 ). Hopelijk tot dan!

  • Joyce

   augustus 23, 2016 at 8:05 pm

   Haha we hebben onze camera mee dus wellicht kun je twee vliegen in één klap slaan! We hebben foto’s van je Peeta cosplay gezien dus weten je te spotten 😉

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X