Screenshot uit de anime Boogiepop wa Warawanai. Blog header voor winter aanraders 2019.

Anime aanraders voor de winter van 2019!

Een nieuw jaar, een nieuwe winter, en dus nieuwe anime! Het nieuwe anime seizoen is inmiddels van start gegaan en dat betekent dat we ons weer door een hoop toffe, en minder toffe, series mogen gaan worstelen. Naast uiteraard weer vervolgen op bekende series zoals Mob Pyscho 100, Kakegurui, Date A Live, Fukigen na Mononokean, Piano no Mori, Kemono Friends, en het allerlaatste seizoen voor Fairy Tail krijgen we ook weer een hoop nieuws voor onze kiezen.

Wij gaan dan ook op zoek naar dat ene pareltje waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen deze winter. Inmiddels zijn de eerste afleveringen van de meeste nieuwe anime geweest en hebben we weer vol spanning gekeken wat er tussen zat. En wat ons betreft zijn dit de meest veelbelovende anime dit seizoen!

Egao no Daika

エガオノダイカ | The Cost of Smiles, The Price of Smiles

Release: 4 januari, 2019

Genre: Military, Slice of Life, Drama, Fantasy

Op een planeet, ver van de aarde, is een koninkrijk vol lachende gezichten. Ook prinses Yuuki heeft meer dan genoeg reden om te lachen. De lach op het gezicht van de 17-jarige Stella is er echter eentje zonder vreugde. Het soldatenleven gaat namelijk niet altijd over rozen. Dit is het verhaal van twee jongen meiden op geheel andere planeten.

Wat is een anime seizoen zonder vechtende robots, of wel mecha? Gelukkig komen we ook dit seizoen niks te kort al was de keuze wat schaars. Gelukkig lijkt Egao no Daika aan alle behoeften te gaan voldoen. Hoewel de synopsis en de schattige prinses anders doen vermoeden lijkt ons dit toch een serie met meer dan genoeg actie en drama om een volwaardige mecha knaller te worden. Hopelijk kan deze serie onze gevoelens bevestigen want we zijn nodig toe aan weer een goede mecha serie.

Boogiepop wa Warawanai (2019)

ブギーポップは笑わない | Boogiepop Never Laughs

Release: 4 januari, 2019

Genre: Psychological, Mystery, Horror

Shinyo Academy gaat gebogen onder een reeks verdwijningen van vrouwelijke studenten. Volgens de politie en faculteit zijn ze gewoon allemaal weggerend, maar de studenten weten beter! Er gaat al eeuwen een bijzondere legende rond over een mysterieuze shinigami die mensen kan verlossen van hun pijn. Deze Engel des Doods heeft de naam Boogiepop. Maar wat als deze legende echt waar lijkt te zijn?

Boogiepop is geen nieuw verhaal! In 2000 zag deze anime ook al het daglicht. Deze variant belooft echter strakkere animatie en een nog duistere atmosfeer. En dat lukt ze in de eerste aflevering al uitstekend! We zijn dan ook razend benieuwd hoe deze serie zich zal ontpoppen, maar zijn voor nu in elk geval al enthousiast.

Dororo

どろろ

Release: 7 januari, 2019

Genre: Action, Adventure, Demons, Historical, Shounen, Supernatural

Wanneer een samoerai de organen van zijn pasgeboren zoon opoffert aan 48 demonen in ruil voor ongekende macht zet hij meer in gang dan hij ooit had kunnen voorzien. Want tegen alle waarschijnlijkheid weet zijn zoon te overleven. Met behulp van een bijzondere medicijnman – die hem nieuwe organen en prothesen geeft – groeit de jongen op met slechts één missie: zijn lichaamsdelen en organen terugveroveren van de demonen en zijn vader confronteren!

Samoerai, demonen, en een queeste voor wraak? Sign us up! Dororo heeft alles om een ijzersterke shounen neer te zetten dit seizoen. Voeg daarbij de toffe artstyle, volwassen vibe, en tot nu toe goede muziek aan toe en wij zitten helemaal klaar voor de rest van de afleveringen.

Pastel Memories

ぱすてるメモリーズ

Release: 8 januari, 2019

Genre: Action, Sci-Fi, Adventure

Het verhaal speelt zich af in een toekomstig Akihabara waar de otaku-cultuur sterk is afgenomen en gevaar loopt volledig te verdwijnen! Gelukkig zijn er nog een aantal “verborgen” otaku die samen een winkeltje runnen. Vanuit deze winkel helpen ze mensen hun verloren otaku-herinneringen terug te halen en zo Akihabara weer in volle glorie te herstellen!

https://www.youtube.com/watch?v=Nxo9vH5-54I

Eerlijk gezegd zijn we nog niet zo heel erg te spreken over deze serie na het zien van de eerste aflevering. Maar als rasechte otaku kunnen we het niet laten deze toch nog even te laten staan. Want een tijdperk waar Akihabara weinig otaku’s meer heeft, is onvoorstelbaar! We willen onze verborgen otaku heldinnen dan ook nog graag even een hart onder de riem steken.

Meiji Tokyo Renka

明治東亰恋伽

Release: 9 januari, 2019

Genre: Historical, Romance, Fantasy, Shoujo

Mei Ayazuki is het stereotype, middelbare schoolmeisje. Tot ze op een nacht ineens getransporteerd wordt naar de Meiji-periode! Daar blijkt dat ze een speciale kracht heeft om geesten te kunnen zien. Een kracht die de interesse wekt van enkele bijzondere (historische) heren: Ougai Mori, Shunsou Hishida, Otojirou Kawakami, Kyouka Izumi, Gorou Fujita, Yakumo Koizumi en Tousuke Iwasaki.

Naarmate ze meer met hen omgaat ontwaken er gevoelens in haar die ze nog nooit eerder heeft gevoeld, en waar ze zich ook geen raad mee weet. Want wat moeten deze mannen van haar? Waarom is ze hier terecht gekomen? En nog belangrijker, hoe komt ze weer thuis?!

Het is alweer een poosje geleden dat we lekker hebben kunnen wegzwijmelen met een over-the-top shoujo romance serie. En hoewel het plot – over een meisje dat per ongeluk in de Meiji periode belandt – niet bepaald origineel te noemen is, geeft dat in dit geval niks. We hopen met name op een makkelijk verteerbaar verhaal met goed uitgedachte personages. Of we dit gaan krijgen is nog moeilijk in te schatten na deze eerste afleveringen, maar we gaan duimen!

Yakusoku no Neverland

約束のネバーランド | The Promised Neverland

Release: 11 januari, 2019

Genre: Sci-Fi, Mystery, Horror, Shounen

Volgens de wezen die in Grace Field House wonen is er geen betere plek op aarde om te zijn. Samen met hun “broertjes” en “zusjes” hebben ze een perfect leventje. De super vriendelijke “Mama” zorgt goed voor ze en geeft elk kind even veel liefde en aandacht. Vooral omdat ze allemaal op 12-jarige leeftijd worden geadopteerd.

Hun dagelijks leven zit vol met strenge tests, maar daarna mogen ze naar hartenlust buiten spelen en gaan ze elke avond met een volle buik naar bed. Er is slechts één regel waar iedereen zich aan moet houden: verlaat de poort van het weeshuis niet!

Wanneer Emma en Norman deze regel negeren komen ze tot een schokkende en gruwelijke ontdekking die hun wereld in duigen doet vallen. Samen zetten ze alles op alles om zichzelf en de kinderen uit het weeshuis te behoeden van het gruwelijke lot dat hen te wachten staat. Maar of ze dat gaat lukken?

The Promised Neverland is in Japan een grote hit! Niet zo vreemd want deze serie is gebaseerd op een succesvolle manga. Na gepubliceerd te zijn in Shonen Jump Weekly wist deze ook nog eens 8,7 miljoen exemplaren te verkopen. De roep om een anime was luid en daar is naar geluisterd.

En daar zijn we maar al te blij mee, want na het zien van de afleveringen zitten we hier nog altijd met kippenvel! The Promised Neverland lijkt weer een hoogwaardig stuk entertainment te zijn met een ijzersterk verhaal. Aan de setting, artstyle, en muziek ligt het in elk geval niet!

Grimms Notes The Animation

グリムノーツ

Release: 11 januari

Genre: Action, Adventure, Magic, Fantasy

Grimms Notes speelt zich af in een wereld gecreëerd door wezens die bekend staan als ‘Story Tellers’. Bij de geboorte krijgen alle inwoners van deze wereld een ‘lotboek’ waarin hun hele leven van tevoren wordt geschreven. Dit is echter geen garantie voor een gelukkig leven, want de Chaos Tellers gooien maar wat graag roet in het eten. Ze bewerken deze boeken zonder dat mensen het doorhebben. Het is aan de “Houders van Lege boeken” om dit te herstellen en de wereld te beschermen.

Grimms Notes is gebaseerd op de gelijknamige mobile game, een daverend succes in Japan met meer dan 15 miljoen downloads sinds 2016. Dit, gecombineerd met de inspiratie uit tal van klassieke sprookjes maakte deze serie een absolute must-watch. En tot zo ver ben ik zeker niet teleurgesteld!

Mahou Shoujo Tokushusen Asuka

魔法少女特殊戦あすか | Magical Girl Spec-Ops Asuka

Release: 12 januari, 2019

Genre: Drama, Magic, Seinen

Nadat kwaadaardige wezens – de Disas – de wereld tot aan de rand van de afgrond hadden gebracht waren er slechts vijf bijzondere, magische meiden die hen wisten te verslaan. Samen is het hen gelukt de mensheid te redden en ze leefden daarna nog lang en gelukkig. Of niet? Want de rust lijkt slechts van korte duur te zijn nu de aarde wederom geterroriseerd wordt door een nieuw kwaad. Weten de Magische Vijf nogmaals de mensheid te redden?

Het lijkt er op dat de hype rondom het mengen van schattige magical girl elementen met heel veel gore en bloed nog lang niet voorbij is! En heel erg vinden we dat niet. Hoewel er al een hoop behoorlijk slechte series de revue gepasseerd zijn hebben we goede hoop voor Mahou Shoujo Tokushusen Asuka!

Niet alleen de artstyle spreekt ons direct aan, ook de eerste episode doet verlangen naar meer! De serie weet in deze eerste aflevering in elk geval op bijzondere manier de schattigheid van het mahou genre te mixen met een flinke volwassen ondertoon. Het is nog even afwachten of de serie het moet gaan hebben van (onnodig) bloedvergieten of dat we ook nog echt een gedegen verhaal voorgeschoteld gaan krijgen. Maar we zijn ontzettend benieuwd naar de volgende aflevering.

Endro~!

えんどろ~!

Release: 13 januari, 2019

Genre: Slice of Life, Magic, Fantasy

Naral Island is een magisch continent waar mensen, monsters en allerhande magische wezens (grotendeels) in vrede naast elkaar leven. Eens per generatie ontwaakt er echter een kwaadaardige Demonen Koning en is het aan de gekozen held om deze neer te slaan. Om deze held op te leiden en voor te bereiden is er een speciale school waar meisjes heen kunnen gaan om te trainen voor deze heldhaftige taak!

Niet iedereen lijkt echter even geschikt te zijn voor deze uitdaging en we worden dan ook verrast door een luchtig slice of life over het verhaal! Terwijl de vier meiden ernaar streven om deel te nemen aan het heldenfeest en leven ze de ontspannen fantasielevens van tienermeisjes.

De donkere winterdagen lijken voor veel donkere anime te zorgen dit seizoen. Gelukkig is er ook nog genoeg kleurrijk en luchtig vermaak in de vorm van bijvoorbeeld Endro~! Een schattige slice of life serie met weer de nodige fanservice. Maar de schattige pastelkleurtjes en vrolijke toon zijn voor ons een welkome afwisseling dit seizoen.

Meer anime

Overigens is er voor fans van fanservice en schattige anime meisjes meer dan genoeg keuze dit seizoen met nieuwe series zoals Circlet Princess, Manaria Friends, Domestic na Kanojo, Gotoubun no Hanayome, Girly AirForce, en meer!

Voor de rest lijkt het jaar echter wat magertjes te beginnen met weinig series of concepten die er écht uitspringen. Hopelijk weten sommige van de nieuwe series ons alsnog te verrassen en anders hopen we maar dat het snel weer lente is…

Dit zijn wat ons betreft de nieuwste anime series die wij je aanraden een kans te geven. Uiteraard valt er over smaak niet te twisten maar we zijn erg benieuwd wat jullie vinden van onze aanraders! Zijn dit ook series waar je zelf naar uit kijkt of slaan we de plank volledig mis? We horen het graag in de comments!

Coverfoto: Boogiepop

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie