Anime beauty shop オトナ女子美日和 (Otona joshi-bi biyori), in Tokyo.

Anime beauty shop voor de jongvolwassen vrouw!

In de  Japanse anime wereld is de regel zo: is een serie populair? Dan is er merchandise van, het maakt niet uit wat! Van haardrogers tot tissueboxen, een goede anime heeft het allemaal! Make-up kan daarom ook niet ontbreken. Echter is deze make-up vaak aan de wat jongere meiden gericht; verder dan lipgloss en oogschaduw kom je niet. Gelukkig is er nu ook een beauty shop die de (jong-) volwassen vrouw geeft wat ze nodig heeft; de perfecte make-up powder met haar favoriete anime character erop, en uiteraard nog veel meer!

Fijne dag

オトナ女子美日和 (Otona joshi-bi biyori) wat een “fijne dag voor volwassen meiden” betekent, is een character beauty shop die twee werelden samen brengt; anime en make-up. Zoals ze zelf zeggen op hun website, willen ze “je hart sneller laten kloppen door het nostalgische gevoel”.

Zo hebben ze bijvoorbeeld gezichtspoeder van onze favoriete crime fighter in sailor outfit Sailor Moon. Geheel in de vorm van haar transformatie-broche is dit een echte must have voor elke Sailor Moon fan. Met Usagi’s beroemde quote wordt ook nog even duidelijk gemaakt “if you don’t use it, in the name of the Moon, I’ll punish you!”. Duidelijk toch?

Sailor Moon poeder

Heb je liever iets voor je droge handen? Geen probleem! Voor ongeveer €14,- krijg je een schattig potje met je favoriete personage zoals Hello Kitty, Cardcaptor Sakura  Sailor Moon, maar ook je oude vriendjes van de Tamagochi reeks zijn er voor je om je handen zo zacht mogelijk te laten voelen.

cardcaptor handcreme
Sailor Moon lipbalm

Verder dan make-up, biedt de winkel nog heel andere producten. Zo zijn er tal van leuke telefoonhoesjes die je er kunt vinden, maar ook stationary spulletjes, kleding, woonaccessoires en nog veel meer!

Sailor Moon fandom

Zo moet ik deze Sailor Moon sokken ook echt even in de spotlight zetten. Dat er bijna alles te vinden is qua Sailor Moon merchandise is niet onbegrijpelijk. Haar transformatie pakje is op allerlei manieren te vinden. Als het echte pakje natuurlijk zelf, maar ook als trui, kigurumi, badjas en bikini. Deze sokjes geven toch een hele andere draai aan de beroemde crime fighter outfit van onze heldinnen.

Vind je dat je sokken collectie een beetje meer girl power verdienen? Dan raad je zeker aan om een setje (of meer) te halen. Kun je lekker zelf beginnen met het ass kicken van bad guys.

Sailor moon socks

Als je een keertje in Japan bent, zal ik het je zeker aanraden om een kijkje te nemen in deze anime beauty shop, en misschien wat van je geld er te spenderen 😉 Er zit vast wel iets voor je tussen en je kunt het zelf zo duur maken als je wilt. Het winkeltje is te vinden op de beroemde Character Street in Tokyo. Ben je niet in Japan en ben je helaas ook niet van plan binnekort er heen te gaan? Volg ze dan op twitter of maak gebruik van een online shopping service!

Winkel informatie:

Otona Joshi Biyori/オトナ女子美日和
Tokyo-to, Chiyoda-ku, Marunouchi 1-9-1, Tokyo Station Ichiban-gai B1 Tokyo Character Street
東京都千代田区丸の内1-9-1東京駅一番街B1 東京キャラクターストリート内

Hours: 10:00 a.m. – 8:30 p.m.

Website: http://biyory.jp/shop/

Coverfoto: via Excite.
Dit artikel – Anime beauty shop voor de jongvolwassen vrouw! – verscheen voor het eerst op 16 juli 2016 en is voor het laatst geüpdatet op 16 juli 2020.

Raquel
xxraquelgomez@hotmail.com

Raquel is een fulltime fangirl en is dan ook altijd druk bezig met het verzamelen van schattige merchandise. Verschillende culturen en de bijbehorende folklore vind ze helemaal geweldig. Verder ontkent ze dat ze gamen misschien toch iets te leuk vindt.

Geen reactie's

Geef een reactie