Anime review: Snow White with the Red Hair (Akagami no Shirayuki-hime)

Snow White with the Red Hair (Anime Review)

Akagami no Shirayuki-hime is een modern sprookje, in een middeleeuws, fantasiejasje. Prinsen op witte paarden, mooie kastelen…. En een eigenwijze heldin die het allemaal wel voor elkaar weet te krijgen. Met of zonder redder in nood!

Shirayuki is geen doorsnee meisje, maar een apotheker/kruidenarts in spé. Ze is slim, knap, en erg gemotiveerd om hard te werken! Bij toeval ontmoet Shirayuki de jongen Zen en zijn gezelschap, en dit is het begin van een aandoenlijke vriendschap. Of misschien nog wel meer?

Shirayuki is geboren met appelrood haar. Op een dag ontmoet ze de welbekende, maar dwaze prins Raji, die beveelt dat ze zijn concubine wordt. Zonder een uitweg te zien, knipt Shirayuki haar rode haar af en vlucht ze naar een aangrenzende koninkrijk. Ondertussen heeft prins Raji handlangers gestuurd om Shirayuki te zoeken, en dus vlucht ze alsmaar verder weg.

Terwijl ze door de bossen struint ontmoet ze Zen, die haar helpt nadat ze zijn wonden geneest. Tot rust komen kunnen ze echter niet want al snel wordt Zen vergiftigt als hij een appel eet die voor Shirayuki bedoeld was. Gelukkig weten ze Zen weer op zijn benen te krijgen en bereiken ze veilig het nabij gelegen Koninkrijk. En wat blijkt? Ze is recht in de armen van een andere prins gelopen, Zen!

Een nieuw thuis

Hier hoeft Shirayuki echter niet voor haar leven te vrezen. Ze krijgt de kans om een geheel nieuw leven op te bouwen en haar droom om arts te worden, werkelijkheid te maken.

Gedurende de anime gaat Shirayuki er dan ook vaak op uit. Soms om kruiden te verzamelen, of om een nieuwe remedie te vinden. Al dan niet vergezelt met Zen. Want Zen is druk zat met zijn eigen leven! Hij is vastbesloten een waardige koning te worden. Barmhartig, wijs, en verantwoordelijk voor zijn volk. En dus trekt ook hij er regelmatig op uit om te leren en zijn volk te helpen.

Afbeelding via Tor.
Afbeelding via Tor.

Langzaam maar zeker bouwen de twee een bijzondere vriendschap op. Waarbij ze absoluut aan elkaar gewaagd zijn als het gaat om koppigheid! Gelukkig blijven ze beiden wel hun eigen personages behouden, sterk en vriendelijk. Er blijft een mooie balans tussen onze onafhankelijke heldin en de traditionele prins op het witte paard. Het is deze balans die de anime zo lekker luchtig maakt om naar te kijken, want “level-headed” Shirayuki werkt voor wat ze wilt in het leven!

Schitterende animatie

Daarnaast mag ook wel even gezegd worden dat de artstyle en sfeer van de anime ontzettend dreamy is en perfect passen bij het fantasy-genre! Het geheel is kleurrijk en zacht. Maar met voldoende definitie en veel details in de achtergronden. Maar met name de personages zijn goed geanimeerd met duidelijke gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Uiteraard zie je hier wel weer enkele van de bekende anime troupes in terug komen, maar op een gematigde wijze.

Modern sprookje

Akagami no Shirayuki-hime is dan ook echt een modern sprookje. Romantiek, fantasy, en prinsen op witte paarden. Maar wél met een dame die zichzelf weet te redden en een eigen willetje heeft. Wat dat betreft brengt deze serie dan ook echt een frisse wind met zich mee in de wildgroei van slappe, vrouwelijke hoofdpersonages. En het beste van alles? Er is inmiddels ook een tweede seizoen verschenen!


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo

Dit artikel – Anime review: Snow White with the Red Hair (Akagami no Shirayuki-hime) – verscheen voor het eerst op 25 augustus 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 25 augustus 2019.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie