Anime Review: Akame ga Kill

Anime Review – Akame ga Kill

Episodes: 24

Genre: Action, Adventure, Fantasy

Aired: 7 juli, 2014

De vechter Tatsumi vertrekt erop uit om samen met zijn vrienden geld te verdienen in de hoofdstad voor hun arme dorp. In de hoofdstad stuit hij op een corrupte wereld, doordat de Prime Minister de jonge koning manipuleert.

Nadat Tatsumi bijna zelf het slachtoffer van deze nare plaats is geworden wordt hij lid van ‘Night Raid’, een groep assassins die vastberaden zijn om deze wrede corruptie de wereld uit te helpen…

Akame ga Kill is een spannende serie die zich afspeelt in een fantasywereld waar de elite in de hoofdstad gruwelijke praktijken uitvoert. De jonge vechter, Tatsumi is een openhartig, maar vastberaden en sterk personage die zich al snel terecht ziet komen bij Night Raid.

Deze groep assassins bestaat niet alleen uit een hoop leuke en toffe karakters maar heeft ook genoeg diversiteit in vechtstijl en persoonlijkheden. De karakters vullen elkaar goed aan en lijken garant te staan voor leuke interacties.

Deze anime weet op een hele goede manier weg te stappen van het standaard ‘farmboy gaat naar de stad om het te maken’ scenario en weet daarvoor in de plaats een donkere twist aan het verhaal te geven… Iets wat ook nog eens heel erg goed lukt, want de plotline en character development worden hiermee hartstikke interessant!

Daarnaast draagt de setting ook geweldig bij aan het idee van de duistere praktijken die onder het front van mooie huizen en idyllische plekken schuil gaan.

Afbeelding via Foolz.

Afbeelding via Foolz.

Akame ga Kill lijkt dus een geweldig twist te hebben bedacht op het standaard fantasy verhaal en weet zichzelf in de eerste aflevering al geweldig verassend en spannend neer te zetten! Daarnaast is deze anime ook niet weg van een beetje bloed, waardoor het effect alleen maar groter wordt.

Deze nieuwe anime met zijn dark heroes belooft ons dan ook veel goeds voor de volgende afleveringen! Liefhebbers van actie, toffe karakters en een ‘dark side’ zullen zich zeker gaan vermaken met deze serie!

Anime Review: Akame ga Kill
7.3 / 10 Score
Verhaal8
Personages7
Animatie7
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X