Anime review: Akatsuki no Yona (Yona of the Dawn)

Akatsuki no Yona (anime Review)

De lieftallige prinses Yona komt niets tekort in haar leventje. Het paleis is haar eigen paradijs, vol luxe en gemak. En geen wolkje aan de lucht. Maar wanneer haar geliefde Su-Won haar vader vermoord is ook Yona haar leven niet meer zeker. Te samen met haar lijfwacht, Hak ontvlucht ze het paleis en stort haar perfecte leventje volledig in elkaar.

Want het paradijs dat ze voor ogen had van de buitenwereld is alles behalve dat. Armoede, corruptie, pijn en verdriet, zijn aan de orde van de dag en onze naive prinses moet heel snel haar ogen openen voor de echte waarheid… Gelukkig staat ze er niet alleen voor! Samen met Hak begint ze aan een grootste quest om de waarheid te achterhalen, en haar Koninkrijk in ere te herstellen.


Gevallen prinses

Akatsuki no Yona is een prachtige anime over een gevallen prinses, die van haar luie leventje in het paleis ineens voor zichzelf moet zorgen. Met enkel Hak als haar support groeit haar verlangen om zichzelf, en degene om haar heen, te beschermen. In tegenstelling tot een hoop series blijft Yona echter geen “damsel in distress”.

Ze ontpopt zich tot een felle dame die niet zomaar over zich heen laat lopen. Geïnspireerd door de mensen die ze ontmoet groeit ze steeds verder tot een waardige prinses en dappere strijder. Ze zet alles op alles om haar Koninkrijk terug te krijgen en haar vader te eren.

Onderweg ontmoet ze daarnaast nog enkele bijzonder en kleurrijke personages die haar – elk om een eigen reden – besluiten te volgen. Maar naarmate haar gezelschap groeit, zo doen ook Yona’s andere uitdagingen! Want kan ze zich staande houden tussen al het mannelijk schoon? Of is er toch iemand die haar hart weet te veroveren? Want Akatsuki no Yona is stiekem ook een echte harem/romance serie!

Zwijmelen

Je zult dan ook flink kunnen gaan zwijmelen bij alle verschillende types die er voorbij gaan komen. Hierbij wordt wel sterk vastgehouden aan bekende anime stereotypen. Zo is er een “serieus”, “kinderlijk”, “mysterieus”, en “grappig” personage. Wat dat betreft doet de serie dan ook niets wat we nog niet eerder gezien hebben. Er komt weinig originaliteit bij kijken. Maar in dit geval heb ik dat absoluut niet als storend ervaren.

Lekker makkelijk

Akatsuki no Yona is een lekker luchtige anime om heerlijk bij weg te zwijmelen. Je moet het allemaal niet te serieus nemen en gewoon genieten van de schitterende animatie, fantastische soundtrack, en alle boy candy die er voorbij komen. Want qua setting en omgeving kom je echt niets te kort. Natuurlijk het alles vele malen origineler, of spannender, of beter uitgediept kunnen worden. Maar soms is het voldoende als een serie gewoon lekker makkelijk en vermakelijk is. Gevalletje verstand op nul, en gewoon lekker kijken.


Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime review: Akatsuki no Yona (Yona of the Dawn) – verscheen voor het eerst op 21 april 2015 en is voor het laatst geüpdatet op 21 april 2020.

Tags:
,
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie