Anime review: Akatsuki no Yona

Anime review: Akatsuki no Yona

Episodes: 24

Genre: action, adventure, comedy, fantasy, romance, shoujo

Aired: 7 oktober 2014

Op haar zestiende verjaardag besluit prinses Yona aan haar vader te vertellen dat ze verliefd is op Soo-Won, maar haar leven keert volledig ondersteboven wanneer de man waar ze verliefd op is haar vader vermoord. Met gebroken hart en verdriet om haar vader ontvlucht ze het paleis met haar trouwe guardian Hak.

Akatsuki no Yona is een prachtige anime over een gevallen prinses, die van haar luie leventje in het paleis ineens voor zichzelf moet zorgen wanneer haar vader, de koning, wordt vermoord. Met enkel Hak als haar support groeit haar verlangen om zichzelf, en degene om haar heen, te beschermen.

Terwijl Hak probeert om Yona te beschermen en haar onschuld te bewaren, ontpopt de gevallen prinses zich tot een felle dame met pit die niet zomaar over zich heen laat lopen. Geïnspireerd door de mensen die ze ontmoet na haar val, verzamelt Yona steeds meer mensen om zich heen om haar koninkrijk weer te heroveren.

 

Los gezien van het feit dat deze anime alleen al voor de scenery, setting, en folklore ontzettend mooi is om te kijken, heeft de serie ook sterke character development. Yona’s vastbeslotenheid om sterker te worden en alle pijn en moeite die ze hierin stopt zijn ontzettend goed neergezet. En om eerlijk te zijn is het is ook wel eens prettig om een meisje zelf de touwtjes in handen te zien nemen in plaats van dat haar harem aan pretty boys alles doet.

unnamed (1)

Afbeelding via AkatsukiNoYona Wikia

 

Naast character development heeft deze serie ook een goede historische en mythisch onderlegde basis waar het verhaal op inspeelt waardoor er in het algemeen een interessante setting wordt gemaakt.

Natuurlijk is het niet alleen maar serieus, spanning, en drama, maar weet de anime ook genoeg luchtige en humoristische momenten erin te verwerken. Hierdoor komen zowel de verschillende persoonlijkheden, maar ook de onderlinge relaties mooi naar boven drijven.

Kortom, deze serie is ontzettend sterk! Het verhaal, de basis en de ontwikkeling, zijn ontzettend goed neergezet en ook van de characters zijn hun verleden en ontwikkeling erg duidelijk en mooi in beeld gebracht!!

Anime review: Akatsuki no Yona
8.3 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie8
Soundtrack8

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X