Anime Review: Antropomorf Special

Dog Days. Foto via ZeroChan.

Antro of eigenlijk Antropomorf betekent letterlijk ‘van menselijke gedaante’ en doelt op beesten die menselijk lijken. In de anime wereld wordt het op een andere manier gebruikt en doelt het op mensen met dierlijke trekken, zoals bijvoorbeeld oren en een staart. Ook anime zie je een hoop antro personages voorbij komen en leek het ons een goed idee daar eens wat over te schrijven. Dus bij deze: Een kleine Antro anime special!

 

Asobi Ni Iku Yo

Episodes: 12
Genre: Comedy, Ecchi, Romance, Sci-Fi
Release: 11 Juli 2010

Deze anime volgt Kakazu Kio, een doodgewone high school otaku. Die op een dag te maken krijgt met een meisje met kattenoortjes gedurende een herdenkingsdienst voor een ver familielid! Dit meisje, genaamd Eris beweert een Alien te zijn en Kakazu Kio ziet al snel dat verscheidene groepen achter Eris aankomen, waaronder zijn jeugdvriendin Manami! Kakazu Kio zal Eris hiervoor moeten beschermen en uiteraard brengt dat nieuwe gevoelens met zich mee.

 

Dog Days

Episodes: 13
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Magic, Shounen
Release: 2 April 2011

Izumi Cinque wordt als hero getransporteerd naar de Republiek van Biscotti , door prinses Milchore die een invasie van de Galette Leo Knights aan ziet komen. Als de strijd eenmaal begint blijkt dit niet veel meer te zijn dan een game tournament kat-en-hond- gevecht, maar er staat meer op het spel dan Izumi aanvankelijk denkt!

 

Inukami!

Episodes: 26
Genre: Comedy, Ecchi, Magic
Release: 6 April 2006

Kawahira Keita is een afstammeling van een oude Inukami tamer familie. Op een dag maakt hij een contract met een Inukami genaamd Youko die er op het eerste gezicht mooi, lief en gehoorzaam uitziet.. Maar blijkbaar is ze een monster! Nog geen enkele tamer heeft haar kunnen bedwingen, maar ze heeft gelukkig een zwakte… Kawahira Keita is een jongen in de bloei van zijn leven en is nogal verzot op geld en meisjes, terwijl Youko nogal jaloers van aard is en snel geneigd is om dingen te vernietigen.. Of om kleren te laten verdwijnen.

 

Dragon Crisis!

Episodes: 12
Genre: Action, Magic, Romance, School, Shounen, Supernatural
Release: 11 Januari 2011

Kisaragi Ryuji is een Relic Handler met beroemde ouders in de relic wereld. Als op een dag zijn nicht Eriko terug komt en ze samen achter een relic handelaar aan gaan pakken ze een speciale koffer tijdens een deal. In deze koffer zit… Een Red Dragon meisje die ze Rose noemen! Om haar te beschermen maar ook om meer over haar te weten te komen besluit hij zijn skills als een Relic Handler aan te wenden. Ondertussen schopt deze Dragon Girl een tantrum op het moment dat ze te ver van Ryuji weg is en raken ze verzeild in nog meer vreemde ontmoetingen.

 

Kanokon

Episodes: 12
Genre: Comedy, Ecchi, Romance, Shounen, Harem, Supernatural
Release: 5 April 2008

Een al wat oudere heerlijke ecchi anime, waarvan er 1 ding (uh… eigenlijk twee) voornamelijk is blijven hangen: BOOBIES! Want oh oh, Kouta geliefd door twee schattige spirits aan de ene kant, verafschuwd door alle andere vrouwelijke wezens in zijn klas aan de andere kant. Maar die heb je natuurlijk ook niet nodig als je fox spirit aanbidder maar al te graag met je fused omdat er weer een bovennatuurlijke happening aan de gang is die je even mag opruimen. En al helemaal niet als deze fox spirit constant in een soort heat lijkt te zijn, geen zorgen mensen het blijft tot op zekere hoogte nog een beetje beschaafd. Deze anime heeft wel een leuke simpele kijk-weg storyline en gaat natuurlijk voornamelijk om de toch wat aparte relatie tussen Kouta en Chizuru en hun achtergrond.

 

Otome Youkai Zakuro

Episodes: 13
Genre: Demons, Historical, Romance, Supernatural, Military, Seinen
Release: 5 October 2010

In de periode van verwesterlijking in Japan ontstaan steeds meer conflicten tussen mensen en spirits. Om deze conflicten op te lossen richt de overheid een nieuwe departement op: Het Ministerie van Spirit Affairs. De thuisbasis van dit ministerie wordt gelegd in een huis waar vier half-spirit meisjes wonen; Zakuro, Susukihotaru en de tweeling Bonbori en Hozuki. Zij worden allemaal aan een militaire officier gekoppeld om samen te werken in dit ministerie. Uiteraard komen deze meisjes, die niet bij mensen en niet bij spirits horen, nu in contact met hele nieuwe gevoelens en leren de jongemannen wat meer over het leven van een half-spirit. Dit klinkt allemaal heel erg mellow, maar er moet natuurlijk ook een flink complot zitten achter dit ministerie.

 

Tokyo Mew Mew

Episodes: 52
Genre: Adventure, Comedy, Fantasy, Magic, Romance, Sci-Fi, Shoujo, Supernatural
Release: 6 April 2002

Ichigo, een happy hyper schoolgirl wordt op haar eerste date met grote liefde gezapped waardoor haar DNA samen smelt met dat van een bedreigde kattensoort. Vanaf dat moment merkt dat ze dat ze katachtige skills heeft gekregen! Inclusief oren, staart en een plotselinge craving naar vis. Ichigo leert dat Aliens de aarde bedreigen en dat ze nu onderdeel is geworden van een super geheim Mew-Project. Gelukkig hoeft ze de aarde niet alleen te beschermen en heeft ze nog vier kameraden die hetzelfde lot zijn onder gaan.. Maar dan moet ze die nog wel eerst vinden!

 

Zettai Bouei Leviathan

Episodes: 13
Genre: Comedy, Fantasy
Release: 6 April 2013

Deze redelijk recente anime speelt zich af in Aquafall, een fantasy wereld die bewoont wordt door draken en fairies. Mannen hebben zich ontwikkeld op kracht en zien er robuuster uit, terwijl vrouwen zich ontwikkelt hebben op het gebied van magie en zelfs vleugels en een staart tevoorschijn kunnen halen. Op een gegeven moment brengen meteorieten allerlei kwade wezens met zich mee waardoor de fairy genaamd Syrup op zoek gaat naar de perfecte Aquafall Defense Force en zo op drie meisjes stuit: Leviathan, Bahamut en Jormungandr, die alledrie niet zo heel erg bezig zijn met het kwade in deze wereld maar het stiekem nog best goed oplossen.

 

En daarmee zijn we alweer bij de laatste Anthro serie gekomen in deze post! Welke heb jij allemaal al gezien? Of welke serie hoort volgens jou écht nog thuis in deze post? Laat het weten! ^^


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X