Screenshot uit de anime Beastars.

Anime Aanraders: Antropomorfe Anime Special

Tijd om het brede aanbod aan antropomorfe anime eens onder de aandacht te brengen! Antro, of eigenlijk Antropomorf betekent letterlijk ‘van menselijke gedaante’ en doelt op beesten en dieren die menselijk lijken. In de anime wereld wordt het daarnaast ook op een andere manier gebruikt, en doelt het op mensen met dierlijke trekken, zoals bijvoorbeeld oren en een staart. Ook anime zie je een hoop antro-personages voorbij komen en leek het ons een goed idee daar eens wat over te schrijven. Dus bij deze: Een kleine antropomorfe anime special!

Kemono Friends

Episodes: 12

Genre: Adventure, Comedy, Fantasy

Release: 11 januari,2017

Japari Park is een ongetemd paradijs waar veel mensachtige dieren, bekend als “Vrienden”, hun dagelijkse leven leiden in alle hoeken van het natuurlijke milieupark. Op een luie middag in het savannegebied ontmoet de energieke Serval een eigenaardige nieuwe Vriend. De twee worden vrienden en gaan op een groots avontuur door de vele habitats en attracties van Japari Park. Hun bestemming is de parkbibliotheek, waar ze wat licht willen werpen op de identiteit van Kaban. Onderweg ontmoeten ze vele andere Vrienden, die in hun leven kijken en hen helpen. Ze beginnen echter al snel de sinistere realiteit achter het park en hun eigen bestaan te ontdekken

Beastars

Episodes 12 (+ seizoen 2)

Genre: Slice of Life, Psychological, Drama, Shounen

Release: 10 oktober, 2019

Beastars is een van de nieuwste en meest iconische antropomorfe anime van de afgelopen tijd. In een samenleving die lijkt op de onze leven talloze antropomorfe dieren samen. Maar er is altijd al een ongemakkelijk spanning geweest tussen de carnivoren en herbivoren. Na een incident op de Cherryton Academy waarbij de alpaca, Tem, de dood vindt komen deze spanningen op een geheel nieuw niveau. En wordt het, met name voor de wolf Legohshi, een erg persoonlijke gebeurtenis.

Aggretsuko

Episodes: 100+

Genre: Music, Slice of Life, Comedy

Release: 2 april, 2016

Aggretsuko laat in korte episodes het dagelijks leven zien van de rode panda, Retsuko. Zij heeft een alledaagsleventje. Ze werkt op kantoor met een seksistische baas, wordt onder druk gezet door irritante collega’s. En heeft een moeder die maar blijft zeuren wanneer ze eens een vriend gaat vinden. Restuko’s favoriete hobby is het wegzingen van al haar agressie tijdens de karaoke. Waar ze gaandeweg nog enkele bijzondere vriendschappen sluit.

Cat Planet Cuties

Episodes: 12

Genre: Comedy, Ecchi, Romance, Sci-Fi

Release: 11 Juli, 2010

Deze anime volgt Kakazu Kio, een doodgewone high school otaku. Die op een dag te maken krijgt met een meisje met kattenoortjes gedurende een herdenkingsdienst voor een ver familielid. Dit meisje, genaamd Eris beweert een Alien te zijn en Kakazu Kio ziet al snel dat verscheidene groepen achter Eris aankomen, waaronder zijn jeugdvriendin Manami! Kakazu Kio zal Eris hiervoor moeten beschermen en alles op alles zetten om haar veilig te houden. Ook van zijn eigen gevoelens!

Dog Days

Episodes: 13

Genre: Action, Adventure, Fantasy, Magic, Shounen

Release: 2 April, 2011

Izumi Cinque wordt door prinses Milchore als hero getransporteerd naar de Republiek van Biscotti. De prinses ziet namelijk een gevaarlijke invasie aankomen van de Galette Leo Knights. Als de strijd eenmaal begint blijkt dit niet veel meer te zijn dan een game tournament kat-en-hond- gevecht, maar er staat meer op het spel dan Izumi aanvankelijk denkt!

Show by Rock!!

Episodes: 12

Genre: Comedy, Music

Release: 5 april, 2015

In Midi City draait alles om muziek. Het is een waar paradijs voor artiesten die met elkaar de strijd aan gaan voor de ultieme nummer één spot. Schattige gitaristen met konijnenoren, bassisten met scherpe hoektanden, of kattige vocalisten. Alle artiesten zien er even bijzonder uit. Ook Cyan beland in deze stad en ontdekt al snel een kwaadaardig plan om alle lichten in Midi City voorgoed te doven… Maar dat laat ze niet gebeuren! Samen met haar band gaat ze de strijd aan.

Otome Youkai Zakuro

Episodes: 13

Genre: Demons, Historical, Romance, Supernatural, Military, Seinen

Release: 5 October, 2010

In de periode van verwesterlijking in Japan ontstaan steeds meer conflicten tussen mensen en yokai. Om deze conflicten op te lossen richt de overheid een nieuw departement op: Het Ministerie van Spirit Affairs. De thuisbasis van dit ministerie wordt gelegd in een huis waar vier half-spirit meisjes wonen; Zakuro, Susukihotaru en de tweeling Bonbori en Hozuki. Zij worden allemaal aan een militaire officier gekoppeld om samen te werken in dit ministerie. Uiteraard komen deze meisjes, die niet bij mensen en niet bij spirits horen, nu in contact met hele nieuwe gevoelens en leren de jongemannen wat meer over het leven van een half-spirit. Dit klinkt allemaal heel erg mellow, maar er moet natuurlijk ook een flink complot zitten achter dit ministerie.

Tokyo Mew Mew

Episodes: 52

Genre: Adventure, Comedy, Fantasy, Magic, Romance, Sci-Fi, Shoujo, Supernatural

Release: 6 April, 2002

Tokyo Mew Mew is wellicht één van de meest bekende antropomorfe anime series ooit. In elk geval één van de schattigste! Ichigo, een happy hyper schoolmeisje wordt op de eerste date met haar grote liefde gezapped waardoor haar DNA samen smelt met dat van een bedreigde kattensoort. Vanaf dat moment merkt dat ze dat ze katachtige skills heeft gekregen! Inclusief oren, staart en een plotselinge craving naar vis. Ichigo leert dat Aliens de aarde bedreigen en dat ze nu onderdeel is geworden van een super geheim Mew-Project. Gelukkig hoeft ze de aarde niet alleen te beschermen en heeft ze nog vier kameraden die hetzelfde lot zijn onder gaan.. Maar dan moet ze die nog wel zien te vinden!

Spice and Wolf

Episodes: 13

Genre: Adventure, Fantasy, Historical, Romance

Release: 9 januari, 2008

Spice Wolf is een van de meer iconische anime series van de afgelopen 20 jaar. Het verteld het verhaal van Holo, een speciale wolf Godin. Waar ze voorheen vereerd werd door de inwoners van het stadje Pasloe, redden ze zich tientallen jaren later prima zelf. Sterker nog, de Wijze Wolf Godin is niets meer dan een oude legenda. Holo besluit daarop om naar huis te keren maar heeft daar wel hulp bij nodig. Ze sluit daarom een partnerschap met de reizende handelaar Lawrence. Wat volgt is een meeslepend avontuur vol schitterende uitzichten, scherpe humor, en bijzondere personages die je niet snel zult vergeten.

BNA: Brand New Animal

Episodes 12

Genre: Action, Super Power, Fantasy

Release: 9 april, 2020

En last but not least, een persoonlijke (recente) favoriet: BNA! Door de geschiedenis heen hebben mensen op gespannen voet gestaan met Beastmen – een soort die in staat is om van vorm te veranderen vanwege hun genetische ‘Beast Factor’. Door dit conflict zijn Beastmen gedwongen onder te duiken. Anima City dient als een veilige haven voor deze onderdrukte individuen om te leven zonder menselijke tussenkomst.

Tijdens een festival dat het 10-jarig jubileum van de stad viert, ontdekt Michiru Kagemori, een mens die plotseling in een tanuki veranderde, dat Anima City ver verwijderd is van het paradijs. Nadat ze getuige is geweest van een explosie op het plein, wordt ze geconfronteerd met Shirou Ogami, een schijnbaar onverwoestbare wolf en gezworen beschermer van alle Beastmen. Terwijl ze de criminelen achter de bombardementen achtervolgen, ontdekken de twee dat Michiru allesbehalve een gewone Beastman is, en proberen ze haar mysterieuze verleden en griezelige vaardigheden te onderzoeken. Zou ze de ontbrekende schakel tussen Humans en Beastmen kunnen blijken te zijn?

Nog meer Antropomorfe Anime

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! Zo zijn er nog series zoals Kaoru & Rilakkuma, Kobayashi’s Dragon Maid, Monster Musume, Yuri Kuma Arashi, en Polar Bear Café. Series die wellicht niet helemaal voldoen aan het klassieke antropomorf stempeltje, maar alsnog erg vermakelijk zijn!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Dit artikel – Anime Review: Antropomorf Special – verscheen voor het eerst op 3 december 2013 en is voor het laatst geüpdatet op 3 augustus 2021.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie