Anime Review: Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!

Anime Review: Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!

Episodes: 12

Genre: Comedy, Magic, Slice of Life

Aired: 7 januari 2015

Dit is het verhaal van 5 onwaarschijnlijke helden, die onder de naam ‘Aarde Beschermingsclub’ met een roze alien-wombat gaan samenwerken om de aarde te beschermen en liefde te verspreiden! En alsof dat nog niet genoeg is lijkt er ook met hun school iets niet helemaal te kloppen….

Wie nu nog niks heeft meegekregen van Binan Koukou heeft onder een steen geleefd, want wat heeft deze anime veel aandacht gekregen! Niet zo gek want de serie combineert een aantal super populaire series (waaronder Sailor Moon en Free!) en maakt er één grote lollige parodie van!

Gooi daar nog een vijftal droge, aparte, en redelijk extreme, persoonlijkheden aan toe en je snapt waarom Binan Koukou nogal in de schijnwerpers heeft gestaan!

IMG_0786

Afbeelding via SailorMoon News.

Deze vijf jongens die redelijk per ongeluk, en met dikke pech, aan elkaar vast zijn komen te zitten moeten de wanhopige bevelen van een roze wombat opvolgen om de aarde te redden. Een wombat die trouwens nogal dubieuze methodes gebruikt om niet op te vallen, wat dus uiteindelijk niet echt werkt. Gewapend met matching outfits en magical slogans moeten deze jongens verschillende monsters verslaan.

Klinkt dit al een beetje fout? Precies, want deze anime is ook goed fout! Het leuke van deze serie is echter dat het zijn genre absoluut niet serieus neemt! Los gezien van de meest belachelijke getransformeerde vijanden en fabulous villains, bestaat deze groep uit een stel jongens die er eigenlijk totaal geen zin in hebben… Al heb je er natuurlijk altijd eentje bij zitten die veel te enthousiast is.

IMG_0788

Afbeelding via MyAnimeList

Deze anime neemt dan ook een “klein beetje” de loop met het magical girl genre dat we allemaal zo goed kennen maar doet dit op een ontzettend leuke manier en pakt precies de punten die, als je er even bij stilstaat, zo onwaarschijnlijk lijken. Want hoe vinden ze elkaar altijd als één groep, precies op het goede moment? Hoe weten ze alle namen van hun special attacks? En waarom is de contractor altijd zo schattig?

Het is niet dat Binan Koukou hier echt een antwoord op geeft maar het is wel hilarisch om te zien. Verwacht ook niet teveel van de vechtscènes; die zijn of snel voorbij of op bijna idioot grappige manieren opgelost, maar ook dat herkennen we wel een beetje 😉

Kortom, Binan Koukou is een vermakelijke serie om te kijken als je wel van wat gekke humor houdt en je parodies kan waarderen!

Anime Review: Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!
7.3 / 10 Score
Verhaal7
Personages7
Animatie8
Soundtrack7

 


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X