Screenshot uit BNA Anime Review.

BNA: Brand New Animal (Anime Review)

Al honderden jaren staat de mensheid op gespannen voet met de Beastmen. Een soort die lijkt op mensen, maar dankzij hun genetische “Beast Factor”, kunnen transformeren in een dierlijke vorm. De Beastmen zijn echter zwaar in de minderheid en worden al eeuwen onderdrukt. Tenminste, tot tien jaar geleden de stad Anima City werd opgericht. Hier kunnen de Beastmen in vrede leven en is het een veilige haven voor iedereen.

Aldus het droombeeld dat Michuru heeft van deze stad. Maar dit perfecte plaatje van Anima City wordt ruw verstoord, nog voordat ze goed en wel binnen is. Zo moet ze eerst een smokkelaar betalen om de stad binnen te komen, wordt haar portemonnee gestolen, en als klap op de vuurpijl is ze getuige van een bomexplosie.

Gelukkig is er nog een lichtpuntje, want overal komt ze zonder kleerscheuren weg. Met name dankzij de hulp van een mysterieuze wolf Beastman met de naam Shirou Ogami.

Dat niet alleen, hij biedt haar ook een plek aan om te verblijven. En besluit uiteindelijk ook om haar te helpen met het vinden een bijzonder medicijn. Want Michuru is niet zomaar een Beastmen…


Studio Trigger

Fans van series zoals Kill la Kill, Little Witch Academia en Kiznaiver zullen de art- en animatiestijl ongetwijfeld bekend voorkomen. Want ook BNA heeft de kenmerkende flair die Studio Trigger wel vaker aan haar series geeft.

Een unieke manier van animeren met vrij vlakke achtergronden en personages, maar vloeiende actiescènes, veel expressie in gezichten en heel veel kleur! Met name in BNA is heel duidelijk terug te zien op wat voor manier men kleuren toepast en wat effect ervan moet zijn op een bepaalde scene.

Belangrijke thema’s

Maar onder deze kleurrijke façade en vele grappen gaan enkele belangrijke thema’s schuil. Racisme, corruptie, en ook eugenetica komt aan bod. En dat alles speelt zich ook nog af in een wereld waar de mafia overal een vinger in de pap heeft, en de overheid zo haar eigen plannen smeedt voor de toekomst.

Dat maakt het des te jammer dat juist deze thema’s een beetje verloren gaan in alle episodische chaos. Want elke episode lijkt volledig op zichzelf te staan. Zelfs Michuru’s quest om weer een mens te worden lijkt regelmatig vergeten te worden, of in elk geval naar de achtergrond te verdwijnen.

Meer episodes

Het enige wat in de weg staat om van deze serie en knaller te maken is dan ook het aantal episodes. Zoals hierboven gezegd probeert BNA ontzettend veel interessante thema’s in één serie te proppen. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn maar 12 episodes is in dit geval simpelweg niet voldoende om al deze thema’s tot hun recht te laten komen.

Inmiddels is er een tweede seizoen aangekondigd en ben ik heel benieuwd of dat seizoen een ander tempo krijgt. Maar het maakt het des te jammer dat ze niet simpelweg vanaf het begin af aan voor twee seizoenen hadden gekozen. Dan was het gehaast niet nodig geweest.

Verder is BNA een fantastische anime die goed inspeelt op de vernieuwde interesse in humanoïde en antropomorfische personages. Daarnaast zorgt de iconische flair van Studio Trigger wederom voor een schitterend visueel plaatje dat je geen moment zal vervelen.

Brand New Animal (BNA)
7.6 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie8
Soundtrack7
Plezierfactor8

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie