Anime Review: Death Parade

Anime Review: Death Parade

Episodes: 12

Genre: game, psychological

Aired: 10 januari 2015

Na de dood gaan de meeste mensen naar de hel of naar de hemel, maar sommige arriveren bij de (afhankelijk van de sub) Queen Decim; een bar die wordt geleid door de mysterieuze wit-harige Decim. Hier worden de zojuist gestorven personen door hem uitgedaagd om een spel te spelen, waarin ze wedden met hun leven en hun ware aard moeten tonen.

Decim is zelf de ultieme judge over wie er wint en verliest… En wie er uiteindelijk toch blijft leven of niet…

 

Death Parade is een geweldige anime voor iedereen die wel van een donker psychologisch tintje houdt. Vanaf het begin zit de anime vol met mysterie, spanning en mind games. Bartender Decim is een eigenaardig figuur waar je niet echt hoogte van krijgt en trekt zijn bezoekers op een lichte maar toch een beetje zieke manier in zijn games. Deze random gekozen games brengen het beste, en niet te vergeten het slechtste, in mensen naar boven! Hoe deze mensen vervolgens beoordeelt worden is aan Decim die met zijn pokerface en haast dode voorkomen niet veel laat merken.

Maar ook deze spelshow is niet alles wat het lijkt en de serie weet een spannende mysterieuze basis te leggen met het cafe als middelpunt. Wat gebeurt er in deze wereld, wie en wat zijn deze mensen die een connectie hebben met Decim, en welke rol speelt de nieuweling?

Afbeelding via BentoByte

Afbeelding via BentoByte

Een beetje zieke mindtwists moet je wel kunnen hebben want de games die de gasten moeten spelen zijn alles behalve het standaard darts spel dat je op het eerste de beste familieweekend speelt. De gedragspatronen, veranderingen en acties van de personen in kwestie veranderen naar mate meer en meer, en verborgen kanten en krachten komen naar boven drijven, wat voor soms heftige momenten kan zorgen.

Afbeelding via CrunchyRoll.

Afbeelding via CrunchyRoll.

Eigenlijk is Death Parade zo’n anime waar je niet teveel over kan vertellen zonder gelijk alle twists en turns te verklappen.. Sterker nog, Death Parade is zo’n serie waar je iemand voor in de stoel zet en op play drukt alleen maar omdat je het het zelf niet beter kan na vertellen dan hoe de serie het doet. En dikke kans dat je er op deze manier een mede-liefhebber aan overhoudt!!

Maar los gezien van de heerlijke spannende en aparte sfeer van deze anime is het ook zeker een genot om naar te kijken; toffe character designs, gave settings en mooie artwork!

We kunnen er veel over blijven zeggen en ook het openingsnummer van deze serie is en blijft briljant, maar het komt er uiteindelijk toch op neer dat Death Parade echt zelf bekeken moet worden. En als de dansende pokerface Decim uit het openingsnummer je nog niet overtuigd heeft dan weet ik het ook niet meer 😉

Anime Review: Death Parade
8.3 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie8
Soundtrack8

 


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

1 Comment

  1. Pieter (@0_Cypher)

    januari 28, 2015 at 11:52 pm

    Deze review geeft perfect weer hoe de eerste aflevering aan voelde. De opvolgende afleveringen waren al heel wat kalmer en de tweede aflevering haalde zelfs de eerste aflevering behoorlijk naar beneden. Ik ben momenteel nog benieuwd wat we van deze anime gaan zien, ben er nog niet helemaal van overtuigd dat het een succes is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X