Anime Review: Elfen Lied

Afbeelding via AnimeMangaa

Anime Review: Elfen Lied

Episodes: 13

Genre: Action, Drama, Ecchi, Horror, Romance, Psychological

Release: 25 juli, 2004

Een nieuw soort, gemuteerde, mens genaamd Diclonius worden gezien als de vernietigers van het menselijk ras. Deze Diclonii (meervoud van Diclonius), meisjes met roze haar en een paar hoorns, bezitten een zesde zintuig in de vorm van vectoren. In een speciale inrichting worden deze Diclonii vastgehouden en worden er experimenten op hen uitgevoerd.

Lucy is een jonge en gevaarlijke Diclonius die op een dag weet te ontsnappen en in haar vlucht het overgrote deel van de bewakers in de inrichting op gruwelijke wijze vermoord. Op het nippertje wordt ze in haar hoofd geschoten waardoor zij in zee valt en een gespleten persoonlijkheid ontwikkelt en haar geheugen verliest.

Als ze op het strand aanspoelt wordt zij gevonden door Kouta en Yuka die haar in huis nemen en haar vernoemen naar het enige woord dat ze kan zeggen: “Nyuu”. Maar het lijkt erop dat Lucy niet helemaal verdwenen is….

 

Het oordeel

Over Elfen Lied kan ik redelijk kort zijn want het is een typische anime waarvan je zegt: ‘Wie kent hem niet?’. En als je hem niet kent, nu kijken! Want ondanks de hoeveelheid bloed en gore die deze anime bezit is het een geweldig verhaal met complexe karakters en onderlinge verhoudingen. Je komt ontzettend veel over de karakters te weten wat het verhaal nog intenser maakt en er zitten soms nogal heftige thema’s in verwerkt die even een andere kant van de samenleving laten zien.

Elfen Lied heeft daarnaast nog eens prachtige muziek die je ten eerste niet vaak in een anime hoort en die ten tweede de kijker nog meer raakt en bij het verhaal betrekt. De indrukwekkende opening zet gelijk een goede toon neer voor deze anime waarin de goede soms slecht zijn, de slechte er soms niks aan kunnen doen en de onschuldige vaak het slachtoffer worden.

De actie in deze anime kan overigens best gruwelijk, pijnlijk en heftig zijn dus wees daar op voorbereid maar of je deze serie nou briljant vindt of te gruwelijk; Elfen Lied is een anime die je gezien moet hebben!

Eindoordeel
8.3 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie7
Soundtrack9

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en is een social media verslaafde Japan lover die met veel passie over alles schrijft wat maar met Japan te maken heeft. Daarnaast is ze gek op cosplay, anime, Pokémon, games, en alles wat kawaii is.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X