Anime Review: Free!

Anime Review: Free!

Episodes: 12

Genre: Comedy, School, Sports, Slice of Life

Aired: 4 juli, 2013

De zomer komt er weer aan en hoe kan je daarvoor het beste in de sfeer komen? Juist, door lekker binnen (of in de tuin) anime te kijken. Gelukkig hebben we voor iedereen die geen nee kan zeggen tegen halfnaakte mannen een leuke serie in de aanbieding! De serie: Free! is namelijk precies wat je nodig hebt als je toe bent aan wat mannelijk schoon!

Toevallig heeft deze serie nog een aardig leuk verhaal onder alle spiermassa liggen en zal deze serie een stuk beter zijn dan je aanvankelijk denkt!

Free! centreert zich rondom Haruka Nanase, een jongen die het liefste niks anders doet dan zwemmen en in het water zijn. Toen hij wat jonger was zat hij, samen met zijn vrienden, al bij een zwemclub en deed regelmatig mee aan wedstrijden. Na het behalen van zijn grootste overwinning raakte de vrienden langzaam het contact met elkaar kwijt tot ze elkaar nu weer tegen komen op de middelbare school.

Nanase Haruka is zelf nogal een koele, bijna afstandelijke jongen die vooral door de warmte van zijn vrienden en zijn liefde voor zwemmen in het daglicht wordt gezet. En dit zijn dan ook precies de dingen die ze nodig zullen hebben om hun oude jeugdvriend Matsuoka Rin weer de oude te krijgen nadat hij naar Australië was vertrokken om professioneel zwemmer te worden.

Wat Haruka met zijn jeugdvrienden, Makoto Tachibana en Hazuki Nagisa, en Rin deelde was dat ze in de zwemclub allemaal jongens waren met een meisjesachtige naam en Ryugazaki Rei krijgt het dan ook zwaar voor zijn kiezen als ze hem proberen over te halen om lid te worden van het nieuwe zwemteam.

De serie laat dan ook op een leuke grappige manier zien, met tussendoor veel goede biceps, hoe deze jongens keihard werken voor de wedstrijden en om Rin weer het plezier van zwemmen te laten zien.

Wat maakt deze bijna over- kleffe serie dan zo grappig? Vooral de diversiteit van de verschillende jongens en de situaties waar ze soms in terecht komen maken het soms hilarisch. Daarnaast komen deze jongens met meisjesachtige namen ook nog eens in aanraking met een meisje met een jongensnaam die onderdeel van hun team zal worden.

Dit meisje zal voor velen van ons een heel herkenbaar character zijn want  ze raakt soms maar al te geobsedeerd met de hoeveelheid spieren en ontblootte lijven die op de vele momenten voorbij komen!

Niet genoeg gehad van Free! en konden de mooie bodyshots niet lang genoeg duren? Dat is mooi want op 3 juli, 2014 begint het tweede seizoen ‘Free! Eternal Summer’ ! Genoeg kijkvoer voor de zomer dus!

Anime Review: Free!
7.8 / 10 Score
Verhaal8
Personages9
Animatie7
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X