Anime Review: Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Anime Review: Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Episodes: 12

Genre: Comedy, Romance, School, Shounen

Aired: 7 juli, 2014

Gekkan Shoujo Nozaki-kun is in één woord hilarisch. De crush van Sakura Chiyo is buiten zijn high school leven om  een professionele manga artiest waardoor hij de liefdesverklaring van onze heldin volledig verkeerd opvat en denkt dat ze gewoon een fan van zijn werk is! Ondanks dit lukt het Sakura nu wel om aardig dicht bij Nozaki te komen en leert ze hele andere kanten van hem kennen.

Wat deze serie dan ook zo briljant maakt is het lichtelijk ironische gebruik van de standaard shoujo serie karakters en de briljante grappen die hierom en hiermee worden gemaakt.

De oh zo bekende heroines, prins-types en delinquents die we allemaal in manga’s terug zien komen (zo ook de manga’s van Nozaki-kun) lijken zich te baseren op de directe omgeving van de manga artiest, maar dat gebeurt in deze serie wel op een hele aparte manier.

Naast het feit dat ze in deze serie bijna een soort vierde muur lijken te doorbreken naar de kijker toe, lukt het de anime ook om rondom de manga werktafel geweldig grappige situaties en conversaties te creëren die de kijker op menige wijze zullen vermaken.

Voeg daar nog aan toe dat de desbetreffende manga artiest absoluut niet het type is dat je hiervoor zou verwachten en de serie is een gegarandeerd succes!

Het feit dat shoujo mangas aardig centraal staan in deze anime betekent niet dat de serie gericht is op meisjes, integendeel zelfs! Juist door de grappige bespotting en aparte humor is deze serie ontzettend leuk voor jongens en neemt het een loopje met alle clichés over romantiek en meisjes die we kennen in de otaku wereld. En wel op een ontzettend goede manier!

Anime Review: Gekkan Shoujo Nozaki-kun
8 / 10 Score
Verhaal9
Personages8
Animatie8
Soundtrack7


Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X