Anime review: Golden Time

Image via bubblews

Episodes: 24

Genres: Comedy, Romance, Seinen

Release date: 4 oktober 2013

Het begint allemaal op de eerste dag van de universiteit wanneer de jongeman die naast hem loopt en waar hij een praatje mee maakt, een bos met rozen in zijn gezicht gemept krijgt door een zeer aantrekkelijke jongedame. “Gefeliciteerd” zegt ze er al glimlachend bij. Dit is de eerste ontmoeting die onze hoofdrolspeler Banri Tada heeft met Kouko Kaga. Enigszins geschrokken vind Banri haar wel meteen iets bijzonders hebben en is verbaasd maar ook positief getroffen door haar directe uitlating tegenover zijn nieuwe vriend Mitsuo Yanagisawa.

Nadat hij hem van de grond heeft geraapt verteld Mitsuo dat Kouko al sinds hun vroege jeugd geobsedeerd gedrag tegenover hem vertoond en stellig geloofd dat zij samen al heel lang een relatie met elkaar hebben. Voor Kouko is dit een hartstochtelijke liefdesrelatie, maar voor Mitsuo eigenlijk niet meer dan een oppervlakkige vriendschapsrelatie.

De dagen die hierop volgen blijft Kouko hen lastig vallen. Maar hierdoor bouwt Banri ook een steeds betere band op met Mitsuo, sinds hij zich steeds vaker afzijdig probeert te houden van Kouko door zich te verschuilen als zij in de buurt van hem is. Hij vraagt Banri om hem in te dekken door tegen Kouko te zeggen dat hij niet weet waar Mitsuo uithangt. En eigenlijk vind Banri dit helemaal niet zo erg. Hij krijgt steeds meer gevoelens voor Kouko, hoe vaker ze elkaar zien.

Helaas voor Banri blijkt Kouko alleen maar oog voor Mitsuo te hebben en accepteert dat hij bij zo’n mooi meisje geen schijn van kans zal maken. Daarnaast heeft Banri ook zijn eigen problemen, namelijk dat van geheugenverlies. Op de laatste dag van zijn oude school had hij een ongeluk gehad waardoor hij zich gedeeltes van de gebeurtenissen rond die tijd niet meer duidelijk kan herinneren.

Image via kotaku

Image via kotaku

Banri heeft hier in eerste instantie gewoon vrede mee, hij ontmoet steeds meer leuke mensen en de lessen op de universiteit gaan hem ook goed af. Op de introductiemiddag voor naschoolse activiteiten gaat hij op zoek naar iets waar hij interesse in zou kunnen hebben. Tenslotte moet hij wegens zijn geheugenverlies ook weer opnieuw vrienden maken aangezien hij zijn oude niet meer herkend en ook niet meer de Banri van vroeger is.

Door enig toeval komt hij in contact met Linda (Nana Hayashida) die op dat moment aan het rekruten is naar nieuwe mensen voor de culturele dans club waar ze in zit. Na een praatje met Linda te hebben gemaakt, reikt zij hem de flyer van haar club uit met een uitnodiging om zich bij hen te voegen. Banri is niet gelijk overtuigd, maar bedankt haar voor de flyer en beloofd haar er over na te zullen denken. Het is de eerste club waar hij een prettig gevoel bij krijgt, alhoewel hij niet weet of dit door de activiteit van de club of door het aanzicht van Linda zelf komt…

Ondertussen worden zijn gevoelens voor Kouko sterker en omdat hij Mitsuo steeds vaker moet indekken, komt hij haar steeds meer tegen. Kouko begint hier ook aan te wennen, en vind het eigenlijk best okay om een praatje met hem te maken. Door haar uitbundige en soms bittere gedrag tegenover andere is het moeilijk voor haar om vrienden te maken, want dit zijn geen gewenste eigenschappen om te bezitten als je in Japan woont.

Natuurlijk, de jongens vinden haar wel heel knap en de meiden kijken best tegen haar op. Maar door haar gedrag durft niemand haar echt te benaderen. Maar aangezien Banri vanwege zijn geheugenverlies zichzelf ook een vreemde eend in de vijver vind, voelt hij zich verbonden aan Kouko. Haar complexiteit boeit hem. Na een aantal gebeurtenissen die zij gezamenlijk meemaken kom er dan toch een beginnende relatie van.

Image via metanorn

Image via metanorn

Ook al kost het Kouko nog veel moeite om Mitsuo alleen als vriend te beschouwen, toch weet ze dat Banri goed voor haar zal zijn en begint ze steeds meer voor hem te voelen. Ook moet ze zichzelf aanleren om het obsessieve gedrag wat ze bij Mitsuo vertoonde in toom te houden en om minder uitbundig te zijn, zodat de mensen om haar heen zich wat meer op hun gemak voelen als ze bij haar in de buurt zijn. Omdat Banri het leuk vind om meer mensen te willen leren kennen, en Kouko hierin in meeneemt omdat hij niet wil dat ze alleen achterblijft, besluiten ze zich aan te sluiten bij de culturele dans club van Linda.

Hij kan er niets aan doen, maar op de een of andere manier voelt hij dat er een band is tussen hem en Linda, het is iets onbeschrijfelijk. Wat hij ook niet weet is dat dit gevoel en zijn ontmoeting met Linda problemen zal gaan opleveren in zijn relatie met Kouko. Daarnaast heeft Kouko zo haar eigen problemen waar ze tegenaan loopt.

Ze heeft nog steeds moeite om vrienden te maken en haar bezitterige gedrag tegenover Barni en andere in toom te houden. Kouko komt naar buiten als heel volwassen over, maar van binnen weet ze dat ze nog heel veel te leren heeft, alleen wil ze niet dat de andere dit van haar komen te weten. De enige voor wie zij zich openstelt is Banri. Hij heeft het echter ook moeilijk om zich volledig te geven aan Kouko.

Iets uit zijn verleden blijft hem achtervolgen, maar vanwege zijn geheugenverlies kan hij er maar niet achter komen wat dit precies is. En als hij dan ook nog eens een oude foto waar hij en Linda samen opstaan vind, bemoeilijkt dit de zaak alleen maar verder. Toch geeft Banri niet op, hij weet dat er een speciale band is tussen hem en Linda, maar in het hier en nu gaat hij voor Kouko! Helaas is niet alles het daar mee eens, en zullen Barni en Kouko nog hard moeten werken om hun relatie in stand te houden en hunzelf te accepteren.

Image via japanator

Image via japanator

Ik moet bekennen dat ik eerst nogal sceptisch was over Golden Time. Het begin vond ik namelijk erg luchtig. Het voelde aan als een slap-stick anime en Kouko’s gedrag was best irritant. Maar geloof me, het wordt al snel beter! Naarmate het verhaal zich verder ontwikkeld en belangrijkste karakters zichzelf ontplooien zal je merken dat er meer diepte in komt en ook de minder mooiere kanten van hun leven vertoont.

Dit hoor en zie je al aan het begin, wanneer je naar de beelden en de muziek van de OP luistert in het onlangs begonnen tweede deel van de serie. Inmiddels zit ik dan ook elke week met veel enthousiasme te wachten op de nieuwe aflevering!

またねーにゃん

Eindoordeel
7.5 / 10 Score
Verhaal7
Personages7
Animatie8
Soundtrack8

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X