Anime Review: Grimoire of Zero (Zero kara Hajimeru no Sho)

Anime Review: Grimoire of Zero (Zero kara Hajimeru no Sho)

Episodes: 12

Genre: Action, Fantasy

Aired: 10 april, 2017

Soms kom je van die anime series tegen waarvan je denkt dat ze een zeer goede potentie kunnen hebben om super- interessant te worden. Eén van de series waarbij ik dat had was Zero kara Hajimeru Mahou no Sho, oftewel Grimoire of Zero. De personages zagen er goed uit en van wat ik in het voorstukje te zien kreeg, kon ik niet klagen!

De basis van verhaal is op zich vrij simpel. In een grot woont een jong meisje dat al vanaf een zeer jonge leeftijd alchemie en tovenarij studeert. Ze is dan ook eigenlijk een befaamde jonge heks die meer van magie af weet dan wie dan ook. Op een dag merkt ze dat één van haar belangrijkste toverboeken is verdwenen, en gaat er vanuit dat deze gestolen is. Aangezien het boek in de verkeerde handen grote catastrofes kan voortbrengen, besluit ze haar grot te verlaten en op zoek te gaan naar haar verloren boek.

Ergens in het woud woont ook een jonge magiër die behoort tot de officiële orde van magiërs en heksen. Heel vroeger leefde de orde in harmonie samen met de normale mens. Maar vandaag de dag is hier niets meer van over. Een bepaalde groep magiërs een heksen hebben met de orde gebroken omdat ze zich beter en meer superieur voelde door hun special krachten dan de normale mens.

Mensen zonder krachten werden steeds achterdochtiger en wilde niet dat hen iets werd aangedaan. Daardoor zijn vele magiërs en heksen in dorpen en steden verbrand. De jonge magiër van de officiële orde kan deze zinloze moorden niet meer aanzien en gaat op zoek naar een oplossing. Het is niet de orde, maar het verzet die het volk beangstigd en hier moet een einde aan komen.

Anime isekai com

Ergens anders in de wereld woont een wezen dat een Beastfallen wordt genoemd. Het ziet eruit als een dier, maar is eigenlijk een mens. Zijn ouders zijn ook gewone mensen, maar hij heeft het uiterlijk van een witte tijger inclusief witte vacht en een staart. Van Beastfallen word gezegd dat ze voor hun geboorte vervloekt zijn door de heksen van die wereld.

Als kind is hij dan ook vaak gepest en vernederd vanwege zijn uiterlijk. Door zijn geloof dat de heksen de schuldige zijn van zijn vloek, is hij uit op wraak en inmiddels een befaamd heksenjager geworden, die ook voor andere duistere zaakjes ingehuurd kan worden.

Zo worden de Beastfallen vaak ingehuurd om magiërs en heksen op te sporen en te vermoorden, omdat zij meer kracht en behendigheid hebben dan de gewone mens. Hierdoor zijn ze moeilijker omver te krijgen voor magie- dragende. De afkeer tegen Beastfallen is om die reden bij de jonge magiër dan ook erg groot. Als de jonge heks, de Beastfallen en de jonge magiër elkaar dan ook door onvoorziene omstandigheden tegenkomen, ontstaat er een begin van een bijzondere reis om acceptatie, vergeving en begrip.

animediscover com

Klinkt best goed toch? Ik bedoel, wie houdt er nu niet van heksen en magie? De animaties zijn prima en door de achtergronden van de personages biedt het veel mogelijkheden om verder in te gaan op hun persoonlijke knelpunten in het leven. Toch lijken deze dingen niet helemaal goed van de grond te komen door het grote arsenaal aan veelal niet veel zeggende bijfiguren. De hoofdpersonages zien er veel te veel. En afgezien van de jonge magiër, wordt er maar weinig verteld over wat ze voor hun huidige reis allemaal hebben meegemaakt.

Youtubeaho moe

Ook gaven de hoofdpersonages mij soms het idee dat ze niet helemaal wisten wat ze nu precies aan het doen waren. Ze waren wel stellig in hun doel, maar het voelde alsof ze de weg er naartoe niet goed voor ogen hadden. Er gebeurt vanalles, maar toch heb je niet het idee dat er écht wat gebeurd…

Als het om een humoristische serie gaat kan ik me er iets bij voorstellen, maar dat is niet het thema van deze serie. Naar mijn mening hadden ze er dus veel meer uit kunnen halen. Wellicht dat ze er bij een eventueel vervolg op het verhaal op terug zullen komen. Kijk, en oordeel zelf!

 

Anime Review: Grimoire of Zero (Zero kara Hajimeru no Sho)
6.3 / 10 Score
Verhaal6
Personages7
Animatie6
Soundtrack6

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

 

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X