Inori en Shu uit Guilty Crown. Fanmade wallpaper Phoenix en Andy.

Guilty Crown (Anime Review)

Netflix is nog altijd lekker bezig met het uitbreiden van hun aanbod aan anime. Hier komen niet alleen allerhande nieuwe series op te staan maar juist ook enkele “oudere” anime en klassiekers. De een zal hier minder blij mee zijn dan de ander maar voor mij werkt het in dit geval prima. Guilty Crown is namelijk een serie die ik destijds (om wat voor reden dan ook) heb overgeslagen. Zonde! Want wát een knaller is deze serie.


Lost Christmas

Guilty Crown speelt zich af in Tokyo in het jaar 2039, tien jaar na het uitbreken van een ‘Apocalyptisch Virus’. Deze uitbraak staat bekend als ‘Lost Christmas’ en heeft ervoor gezorgd dat Japan onder de controle terecht is gekomen van een organisatie genaamd ‘GHQ’.

De hoofdpersoon in dit verhaal is Ouma Shu, een 17-jarige verlegen jongen die per ongeluk een zeldzame, en sterke ability krijgt waarmee hij ‘Voids’ tevoorschijn kan halen. Deze ‘Voids’ zijn wapens en voorwerpen die zich vormen vanuit de harten van andere mensen. Het leven van Ouma Shu verandert drastisch wanneer hij heirdoor bij een groep rebellen terecht komt die bekend staan als ‘Funeral Parlor’ en strijden voor een zelfstandig Japan.

Strak artwork

Het eerste wat eruit springt bij Guilty Crown is het prachtige artwork van deze anime, zowel het design van de karakters als de effecten zijn schitterend neergezet. Hierdoor zijn de personages in het verhaal bijna allemaal individueel heel goed te herkennen. Met name Inori springt er echt uit door haar unieke character design.

‘Funeral Parlor’ ofwel de Rebllen! Afbeelding via Hadena Fansubs.
‘Funeral Parlor’ ofwel de Rebllen! Afbeelding via Hadena Fansubs.

Dat niet alleen, er wordt ook veel aandacht besteedt aan de omgevingen. Deze worden vaak realistisch weergegeven zonder dat ze de kenmerkende stijl verliezen. Soms voelt het geheel wat vlak aan maar over het algemeen is het een hele degelijke animatiestijl.

Menselijke personages

Wat Guilty Crown met name onderscheid van andere Apocalyptische series is niet alleen de setting van de twee tegen elkaar strijdende partijen (Funeral Parlor vs. GHQ), maar de manier waarop personages worden neergezet. Ouma Shu maakt hierin de grootste ontwikkelingen door. Van een toch wat laf en onzekere scholier gaat hij steeds meer de rol van held vervullen. Zijn motieven hiervoor zijn echter niet direct puur maar met name gebaseerd op zijn eigen (verliefde) gevoelens. Dit maakt hem erg menselijk en geeft een extra dimensie aan de serie. Ook een hoop van de andere personages leggen hun eigen weg af.

Niet perfect

Dat zegt echter niet dat deze serie perfect is. Bij lange na niet zelfs. De ontwikkelingen die de personages doormaken gaan soms te snel of te wisselend. Het is duidelijk wat men geprobeerd heeft te doen maar pakt door de beperkte tijd niet altijd lekker uit. Dit is ook terug te zien in de algehele verhaallijn, met name in de tweede helft van het seizoen wordt dit erg duidelijk. Wat mij betreft had de serie dan ook eigenlijk nog een aflevering of 3/4 nodig gehad om alles echt goed uit te werken.

Tijdens het kijken is dit echter niet heel erg storend, sterker nog het viel toen helemaal niet zo erg op. De knallende actie scenes met de grote mecha, bijpassende muziek en soepele animatie weten je helemaal in de serie te zuigen en je echt van het moment te laten genieten. Dat er wat plotgaten inzitten of dat sommige personages wat gekke sprongen maken valt daarbij in het niet.

Aanrader

Wat dat betreft is Guilty Crown dan ook een echte aanrader voor de liefhebber van series vol actie, interessante personages, en strakke animatie. Verwacht echter niet een volledig uitgedacht verhaal dat tot in de kleinste puntjes perfect is. Wel kan ik je garanderen dat je aan de buis gekluisterd zit tijdens het kijken!

Guilty Crown
7.6 / 10 Score
Verhaal7
Personages7
Animatie8
Soundtrack8
Plezierfactor8

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo

Coverfoto: fanmade wallpaper Phoenix en Andy.

Joyce
desushitimes@gmail.com

Joyce is de oprichtster van The Sushi Times en schrijft inmiddels al bijna 10 jaar over alles dat te maken heeft met Japan. Verder is ze gek op anime, gaming, Pokémon, Animal Crossing en alles dat kawaii is. Daarnaast is ze ook een fanatieke Japanse hobby chef, wat tot uiting komt op ProefJapan.com!

Geen reactie's

Geef een reactie