Anime review IDOLISH7

Idolish7 (Anime Review)

Als je een beetje boyband anime fan bent of van visual novels houdt, dan ken je vast en zeker UTAPRI (Uta no Prince-sama) wel. Ik kan met enige zekerheid zeggen dat dit één van de meest bekende anime boy bands is die er bestaat. Inmiddels is de franchise wel erg uit zijn voegen gebarsten en over het hoogtepunt heen gegroeid. Tijd dus voor wat vers mannelijk 2D- vlees!

Na van een aantal recentelijke series zoals Idolmasters side M, Starmyu (High School Star Musical) en Shounen Hollywood geprobeerd te hebben genieten, was ik nog niet van mijn stoel gevallen van enthousiasme. Toen kwam de release date van Idolish7 naar boven.

De serie begon met een rhythm game, wat daaropvolgend werd uitgebreid met de manga, light novels en nu dan de anime serie. De rhythm game was helaas regio geboden en kon ik in Nederland niet spelen, om die reden was ik zeer opgetogen en benieuwd toen de komst van de anime werd aangekondigd.

De manager en de zeven prinsjes…?

In grote lijnen is het verhaal natuurlijk simpel, zeven jongens worden bij elkaar gebracht omdat ze een wens hebben om idool te worden. Ja, dat verhaal hebben we eerder gehoord. Maar het leuke aan deze jongens is dat ze niet direct worden geportretteerd als alles-kunnende entertainers.

Image via chibi-enzeru

Neem bijvoorbeeld Riku Nanase. Hij is een van de leads in de serie en kan heel goed zingen, toch heeft hij in zijn jonge jeugd vaak in het ziekenhuis moeten liggen vanwege zijn zwakke lichaamsconditie. Ook blijkt hij nog met iets anders te kampen wat erg tegenwerkt tijdens optredens met Idolish7. Sinds zijn broer ook een idool is, wil hij door middel van Idolish7 bewijzen dat hij net zo sterk kan zijn broer. Ook al hebben de twee al heel lang geen contact meer met elkaar gehad…

Een ander lid van de groep, Tamaki Yotsuba, danst zo de andere leden van tafel en het zingen gaat hem goed af. Alleen is Tamaki helemaal niet zo geïnteresseerd in het “blij maken van de fans” en “we doen het met z’n allen”. Hij wil zoveel mogelijk in het middelpunt staan zodat zijn verloren zusje hem misschien weer terug kan vinden door middel van live- en tv optredens. Zo hebben alle leden wel een afwijkende reden om idool te worden.

Wat ik persoonlijk een erg leuke toevoeging vind is de manager van de groep. Tsumugi Takanashi is de dochter van de algemeen directeur van Takanashi Records. Om een gegarandeerd een baan te krijgen in haar vaders bedrijf, heeft hij haar de opdracht gegeven om van Idolish7 een succes te maken. En dat gaat haar niet gemakkelijk af. Niet alleen omdat de jongens qua karakter niet allemaal op één lijn zitten, maar ook omdat zij zelf nog maar net begonnen is met werken.

Tsumugi moet echt haar uiterste best doen om de groep groot te maken. Ze heeft een vriendelijk doch redelijk pittig karakter en krijgt in de serie ook haar eigen side-story. Het is verfrissend om te zien dat de vrouwelijke manager noch een taaie tante, noch een zacht ei is zoals Haruka uit UTAPRI.

Veelbelovend

De mannen hebben een leuk design en liedjes zijn lekker up-beat. De animaties zijn naar mijn inziens niet van uitmuntende kwaliteit, maar daar moet je deze serie ook niet voor gaan kijken. Tijdens de dansscènes van Idolish7 wordt voornamelijk gekozen voor CGI. Dat wijkt natuurlijk wat af van de geanimeerde versies, maar hierdoor kunnen de heren wel vloeiendere bewegingen maken en vind ik het een logische keuze.

De serie heeft me zeer positief geraakt, het betekent alleen niet dat ik zover ben om alvast mijn Tokiya knuffeltje van bed te gaan halen. Toch is Idolish7 zeker interessant genoeg voor mij om meer van te willen zien en hebben.

Idolish7
7.4 / 10 Score
Verhaal7
Personages8
Animatie7
Soundtrack8
Plezierfactor7

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Kurimu
belle.fleurs@hotmail.com

Kurimu is een Japan cultuur- en subcultuur superfan. Kawaii-lover. Calpis-verslaafde. Echte ontdekker, eerlijk, en soms té nieuwsgierig. Vleugje ondeugend met een toefje dapper.

Geen reactie's

Geef een reactie