Anime review: K-Project

K-Project (Anime Review)

K-Project bevindt zich in een setting die niet heel gek veel verscheelt van de wereld zoals wij die kennen, alleen heeft de geschiedenis een iets andere loop gehad dan die van ons. Op de achtergrond spelen allerlei groepen, oftewel verschillende clans, een spel achter de schermen van het dagelijkse leven in Japan. Deze clans, die allemaal geleidt worden door een King, verschillen onderling enorm en komen dus ook flink met elkaar in aanraking.

Kings

Te midden van de hustle en bustle van het alledaagse leven raakt Yashiro Isana oftewel, Shiro verzeild in een conflict tussen de zogeheten Kings en staat ineens zijn hele leven op z’n kop. Wanneer hij enkele boodschappen doet voor het schoolfestival komt hij namelijk in een wilde achtervolging terecht van een clan die het schijnbaar op hem hebben gemunt. Met een zware beschuldiging boven zijn hoofd en een felle assassin achter zich aan probeert Shiro onder zijn lot uit te komen.


Bomvol actie

Je had het misschien al een beetje vermoed maar deze serie bevat ontzettend veel actie en is mede daardoor hartstikke vet! Als kijker krijg je vrijwel geen tot nauwelijks achtergrond informatie en kijk je direct mee met de gebeurtenissen die plaatsvinden. Je moet er dan ook wel een beetje tegen kunnen dat je aardig in het donker wordt gehouden over Shiro, de Kings en wat alles nou eigenlijk is.

In snel tempo komt alles op gang en kom je er ook uiteindelijk wel achter hoe alles in elkaar steekt maar moet je in het begin dus wel open minded kijken naar deze serie en even geduldig afwachten waar je nou precies mee te maken heeft.

Veel humor

Erg verrassend is wel dat K-Project veel meer humor bevat dan ik aanvankelijk gedacht. De actie en achtervolging tussen Shiro en zijn killer wordt regelmatig op een super grappige manier onderbroken en maakt eigenlijk dat ze best wel lief zijn samen. Daar heeft Shiro zijn maffe kat ook wel een flink aandeel in trouwens, want daar is het één en ander mis mee.

Het beste kan je dan ook zonder al te veel verwachtingen aan deze anime beginnen want je zult merken dat je meerdere malen een andere kant op wordt geslingerd als je van te voren teveel gaat nadenken. Maar dat maakt de anime juist zo ontzettend tof!

Veel verrassingen

De actie en humor in K-Project alleen al maken het geweldig, maar de art en animatie stijl maakt deze serie voor mij tot een persoonlijke favoriet. Prachtig vloeiend, met gave kleurlagen en de awesome effecten die er in voorkomen maken het helemaal af. Vergeet uiteraard ook niet de grote diversiteit aan karakters. Hoewel de clans allemaal een bepaalde ‘kern’ hebben die hun kenmerkt, zijn ook daarbinnen de karakters prachtig divers. En veelal ook volkomen hilarisch.

Kortom, een lekkere serie met veel snelheid, actie en humor die voor mening anime fan zeker vermakelijk zal zijn maar niet bijster veel origineels doet. Dit wordt echter meer dan goed gemaakt door de mooie artwork!

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Imagine
imaginemailbox@gmail.com

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Geen reactie's

Geef een reactie