Anime Review: Kiseijuu Sei no Kakuritsu

Anime Review: Kiseijuu Sei no Kakuritsu

Episodes: 24

Genre: Action, Drama, Horror, Sci-Fi, Psychological, Seinen

Aired: 9 oktober 2014

De 17 jaar oude Izumi Shinichi woont samen met zijn ouders in een rustige buurt in Tokyo en heeft een normaal leven. Tenminste, totdat er op een avond aliens uit de lucht vallen! Deze aliens willen de hersenen van mensen over nemen door via de neus en oren het lichaam binnen te dringen.

Een zekere alien probeert dit ook bij Shinichi, maar dit lukt de alien niet, doordat Shinichi earphones in heeft. In een wanhopige poging probeert de alien dan maar om Shinichi’s lichaam binnen te dringen via zijn arm.

Shinichi slaagt er echter in om deze alien op weg naar zijn brein te stoppen, waardoor de alien ‘matured’ in zijn rechterhand en zowel Shinichi als de alien (genaamd Migi) hun bewustzijn en persoonlijkheid bewaren. Doordat Shinichi nog steeds zijn menselijke bewustzijn heeft is hij voor vele andere aliens een aantrekkelijk doelwit en groeit tussen hem en Migi een sterke band.

Deze sterk band helpt Shinichi om samen met Migi de strijd aan te gaan met de andere aliens en de mensheid te redden van deze hongerige en bloeddorstige wezens!

Het lijkt misschien een tikje maf, zeker als je de “alien hand” zo ziet maar dit is zeker geen komische sci-fi serie. Je kunt namelijk een behoorlijke dosis aan geweld, bloed en actie verwachten.

Niet alleen maakt deze serie gebruik van een interessante en leuke manier om de kijker kennis te laten nemen van de gebeurtenissen, ook aan grafisch expliciet beeldmateriaal laat deze serie niets te wensen over! Vanaf het begin is al direct duidelijk dat hier lekker wat bloed (en weinig censorship) aan te pas komt.

Deze anime is dan ook vooral gericht op een wat ouder publiek (en mensen die van bloed en gore houden) waardoor er een aangename “realistische sfeer” in zit (voor zover je door het alien-parasieten-gebeuren heen kijkt). Dit geeft de anime tegelijkertijd ook weer wat extra bruuts!

Afbeelding via AnimeNichijou.

Afbeelding via AnimeNichijou.

Shinichi is als hoofdpersoon verbazingwekkend makkelijk op het moment dat hij kennismaakt met het wezen Migi, maar lijkt als doodnormale jongen de potentie te hebben gekregen voor een sterke groei later in het verhaal!

Het karakter Migi is overigens ontzettend aandoenlijk neergezet en is ronduit hilarisch met zijn drang naar kennis en zijn droge, lichtelijk rationele, karakter! We zouden er bijna allemaal wel eentje van in ons arm willen hebben…. Bijna.

Ben je dus wel van een beetje (boel) bloed en spanning, kun je droge humor wel waarderen, en ben je niet vies van wat actie en drama? Dan is dit dé anime die je deze herfst niet mag overslaan!

Anime Review: Kiseijuu Sei no Kakuritsu
7 / 10 Score
Verhaal8
Personages7
Animatie6
Soundtrack7

Op zoek naar merchandise, anime, en manga? Kijk dan op:

 

rea

bollogo-web_rgb_600x181

Liefs, Imagine. Een Otaku, cosplay artist, gamer en cat lover!

Laat ons horen wat je te zeggen hebt!

Close
X