ANIME REVIEW: LITTLE WITCH ACADEMIA

Little Witch Academia (Anime Review)

Little Witch Academia is een franchise die al een aantal jaartjes bestaat. Een aantal jaren terug verscheen er een gelijknamige film die hoofdpersonage Atsuko Kagari, ook wel bekend als Akko, samen met haar vriendinnen Lotte en Sucy volgt op haar opleiding tot heks.

Het was een enorm succes en verkreeg een grote groep fans die natuurlijk dolblij waren toen er een volledige anime werd aangekondigd. De anime bouwt het verhaal uit de film verder uit en voegt natuurlijk ook weer nieuwe dingen toe, zodat de anime qua verhaal niet een verlengstuk wordt van de gelijknamige film(s) en OVA. Studio Trigger, o.a. bekend van de succes-anime Kill la Kill neemt de animatie op zich om de Little Witch Academia anime tot leven te brengen, en dat doen ze uitstekend!

Heks worden

Akko woonde als klein meisje een show bij van Shiny Chariot, een heks die magische voorstellingen gaf met haar toverkunsten. Akko werd daar zo door geïnspireerd dat ze ook een heks wilde worden om mensen met haar magie blij te maken. Een aantal jaren later gaat ze daarom naar Luna Nova, een heksenschool om magie te leren en heks te worden.

Ze ontmoet op weg naar de school Lotte en Sucy maar door een ongelukje komen ze terecht in een bos in plaats van Luna Nova. Hier vindt Akko de Shiny Rod, de staf van Shiny Chariot. Ze krijgt de opdracht om goed op de staf te passen en de Zeven Magische Woorden te vinden waarmee ze de Grand Triskelion zal ontgrendelen; de magische kracht die de wereld opnieuw zal voorzien van magie.

Weinig talent

Eenmaal op Luna Nova aangekomen heeft Akko grote moeite met de meest simpele toverspreuken. Als haar klasgenoten erachter komen dat Akko geen aanleg heeft voor magie, wordt ze al snel het buitenbeentje van de klas. Al snel komt ze erachter dat Diana, een van haar klasgenotes die tevens van een beroemde heksenfamilie afkomt, een genie is op het gebied van magie. De twee botsen natuurlijk enorm en een rivaliteit tussen de twee ontstaat dus al snel.

Vastbesloten om toch een volwaardige heks te worden krijgt Akko niet veel later bijles van Professor Ursula, een lerares op Luna Nova die nogal schichtig en chaotisch is. Er ontstaat een band tussen de twee en met Ursula’s hulp probeert Akko magie onder de knie te krijgen. Maar het lijkt al snel alsof Professor Ursula zelf ook iets te verbergen heeft…

Screenshot 2016-06-24 16.27.21
253681970fa0a7af0d0be85eed846268

De cast van de anime is zeker een leuke groep karakters, alhoewel de meesten wel in een bepaald stramien vallen en daardoor niet veel diepgang krijgen. De enige karakters die dan ook de nodige character development krijgen zijn Akko, Lotte, Sucy, Diana en Ursula, maar ook hier moet gezegd worden dat Lotte en Sucy naarmate de anime vordert een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Opgesplitst

Daarbij kent de anime eigenlijk twee delen. De eerste helft focust zich voornamelijk op de dagelijkse beslommeringen van Akko en haar vriendinnen op Luna Nova. De episodes zijn dan ook echt episodisch, het is een soort slice-of-life. Ze volgt lessen, ze hangt wat rond met haar vriendinnen en woont verschillende activiteiten op Luna Nova bij. Dit gaat natuurlijk lang niet even goed. Ook komen er wat episodes voorbij waar haar vriendinnen wat meer centraal staan, zoals bijvoorbeeld Lotte en Sucy, maar ook haar rivaliteit met Diana.

Op de tweede helft komt er meer een samenhangend verhaal tevoorschijn, waarbij de schurk van het verhaal wordt geïntroduceerd en de focus meer komt te liggen op het vinden van de Zeven Magische Woorden en Akko’s zoektocht naar Shiny Chariot.

Prima animatie

Qua animatie is de anime niet uitstekend, maar zeker niet slecht. Studio Trigger levert gewoon prima animatie af, maar af en toe merk je toch wat kleine dingetjes op die beter hadden gekund. Maar de anime is niet zo’n over de top actie anime zoals Kill la Kill, dus op de rustige vlakken is de animatie meer dan prima.

little-witch-academia-the-enchanted-parade-123460
Little Witch Academia - 22 - Large 05

En voor mensen die bekend zijn met de andere werken van Studio Trigger zul je hun stijl zeker kunnen herkennen. Op bepaalde plekken merk je wel even dat er echt zo’n Studio Trigger moment langskomt. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar met bepaalde dingen zoals de overdreven expressies van Akko bijvoorbeeld merk je echt dat Trigger’s handelsmerk op de anime gedrukt wordt.

De soundtrack van de films wordt voornamelijk hergebruikt voor de anime en daar is op zich niets mis mee. Het is muziek die prima past bij de anime en het heeft wat memorabele deuntjes.

Vooral erg schattig

Als ik de anime moet omschrijven, moet ik eigenlijk gewoon zeggen dat het enorm schattig is. Het is niet zo serieus, het is gewoon lekker achterover leunen en lekker kijken. Ik vond het een zeer vermakelijke serie. Het is niet zo’n ‘op het puntje van je stoel gaan zitten’ anime zoals bijvoorbeeld Kill la Kill, maar het daarom niet minder leuk.

Vooral voor degenen die van fantasy en magie houden en gewoon willen genieten van een anime waarbij je niet zoveel hoeft na te denken over wat er allemaal gebeurd kan ik hem zeker aanraden.

Little Witch Academia
7.4 / 10 Score
Verhaal7
Personages7.5
Animatie8
Soundtrack7
Plezierfactor7.5

Nog meer toffe anime, manga, games of Japanse cd’s vinden? Bekijk dan al onze reviews of lees alle overige anime en manga artikelen. Weten waar je anime kunt kijken? Lees dan hier onze tips voor het kijken van anime in Nederland. En ben je op zoek naar fysieke anime, manga, games, cd’s en merchandise van je favoriete franchises? Kijk dan op:

Bol.com logo
PlayAsia logo
CDJapan Logo
Tags:
,
Sander
contact@sandervanderham.nl

Sander is een enthousiaste figure verzamelaar met een uitgebreide collectie en een nog uitgebreidere wishlist! Graag deelt hij zijn kennis en enthousiasme rondom figures en het verzamelen ervan met jullie!

Geen reactie's

Geef een reactie